Gianni Infantino

 
 
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Infantino gjenvalgt som Fifa-president – stille protest fra Norge

Gianni Infantino (52) er klar for en ny fire års periode som øverste sjef i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Det skjedde uten motkandidater.


Hans tre første år som erstatter for Blatter teller ikke i forbundets grense på tolv år. Infantino slo tilbake med en tirade mot Europa i sin åpningstale foran mesterskapet. Særlig fra Norden har kritikken mot ham og fjorårets omstridte VM-sluttspill i Qatar vært hard. Til dere som hater meg, jeg vet det er noen få, jeg elsker dere alle. Slik ble det, og Infantino ble gjenvalgt ved applaus. [TV 2 ](https://www.tv2.no/live/?feed=1217737464)var også England, Nederland, Sverige og Tyskland med på protesten.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Fifas skuespill

KIGALI (Aftenposten): Gianni Infantino hadde en melding til alle som elsker ham. Og hater ham.


I havet av applaus la han kanskje ikke merke til Lise Klaveness, som lot hendene hvile i en liten protest mot Infantinos styre. I Fifas sal er det så mye klapping at fotballtoppene må bli såre i hendene. Dermed er Infantino Fifa-president i fire nye år.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Infantino med voldsomt medie-oppgjør: – Hvorfor er dere så slemme?

KIGALI (VG) Først ble han gjenvalgt som FIFA-president uten motkandidat. Deretter tok Gianni Infantino (52) et voldsomt oppgjør med media.


– På den pressekonferansen, i Doha, så sa jeg at jeg visste hvordan det var å bli diskriminert. Det er alt jeg sa. – Dette landet er så inspirerende for så mange mennesker. Det har skjedd så mye. [FIFA](https://www.vg.no/tag/fifa) bare handler om penger. Det gjorde Infantino selv også:


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Kritikken kræsjer med selvbildet hans

KIGALI (Aftenposten): Gianni Infantino skjønner ikke hvorfor journalistene er så slemme med ham. Har han et poeng?


Alt dette får han til, og likevel hakkes han stadig på i mediene. Milliardene drypper ned på 211 medlemsland. KIGALI (Aftenposten): Gianni Infantino skjønner ikke hvorfor journalistene er så slemme med ham.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Infantino gjenvalgt som Fifa-president – stille protest fra Norge

Gianni Infantino (52) er klar for en ny fire års periode som øverste sjef i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Det skjedde uten motkandidater.


Til dere som hater meg, jeg vet det er noen få, jeg elsker dere alle. Infantino slo tilbake med en tirade mot Europa i sin åpningstale foran mesterskapet. Særlig fra Norden har kritikken mot ham og fjorårets omstridte VM-sluttspill i Qatar vært hard. Alle dere som elsker meg, og jeg vet det er mange. Slik ble det, og Infantino ble gjenvalgt ved applaus. [TV 2](https://www.tv2.no/live/?feed=1217737464) var også England, Nederland, Sverige og Tyskland med på protesten.
show more
Post cover
Image courtesy of "Journalisten"
Infantino kritiserte pressen før han fikk spørsmål: – Hvorfor er dere så slemme?

Den nylig gjenvalgte Fifa-presidenten Gianni Infantino gikk til angrep på mediene i etterkant av Fifa-kongressen i Rwanda.


Hør igjen på det intervjuet for å se hva jeg sa. Hans tre første år som erstatter for Blatter teller ikke i forbundets grense på tolv år. – Jeg ble gjenvalgt med stående applaus. Det er noen ting jeg ikke helt skjønner, sa sveitseren. Jeg har noen spørsmål til dere, faktisk. – Jeg vil gjerne starte med noen bemerkninger.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Kraftsalve fra Infantino: - Hvorfor er dere så slemme?

Under Fifa-kongressen i Kigali, Rwanda åpnet Fifa-president Gianni Infantino pressekonferansen med en kraftsalve til det fremmøtte pressefolket.


– Jeg er litt sjokkert. – Han viser jo også en totalt manglende forståelse og respekt for kritisk journalistikk. Og at dette har pågått en stund. Jeg forstår det ikke. I dag, etter å ha blitt gjenvalgt, føler jeg at jeg må forsvare FIFA. Dere husker før VM, da følte jeg at jeg måtte forsvare VM.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Infantino langet ut mot pressen: – Hvorfor er dere så slemme?

Først tok den nyvalgte Fifa-presidenten Gianni Infantino et voldsomt oppgjør med pressen. Så fikk han svar fra pressesalen.


– Det er ikke sikkert vi skal overdrive den betydningen, men vi har jo valgt å være tydelige på at vi ikke stemmer på ham. Det blir jo det, det blir jo akklamasjon, antageligvis, men da kommer vi til å stemme mot det, for det er greit å ha en avstemning og hvert fall få frem den diversiteten som er der. Sånn at vi får det på plass og dokumentert, sier Klaveness. Og til dere som hater meg, jeg vet det er noen få, jeg elsker dere alle. Istedenfor å spørre hvorfor det ble holdt der, må vi spørre hvorfor ikke? Hvorfor tolket du mine utsagn om å være rødhåret, og hvorfor nevnte du ikke at det hadde sammenheng med at jeg er sønn av flyktninger? – For Infantino er dette en åpen provokasjon. Det vil si at Infantino ble valgt ved applaus og ikke stemmesedler. Det var en avstemning og han ble valgt ved applaus. – Ja, han gjorde et poeng ut av «falske» supportere, og ja, det var et eksempel på vestlige fordommer. Når noen av dere skriver om FIFA, sier dere at det bare handler om penger. Jeg mener at en journalist skal være objektiv og korrekt.
show more