Woke

 
 
Post cover
Image courtesy of "Medier24"
Moren får «pappa-stemmen»

Nettavisens Erik Stephansen svarer VG-kommentator med «myk (mansplaining-) røst»: – Påfallende hvor nedlatende han er, sier Selma Moren til Medier24.


Derfor er det fristende å ta på seg pappa-stemmen og svare med myk (mansplaining-)røst: – Jeg lar meg ikke skremme. Det provoserer enkelte så mye at det er blitt deres hovedkamp å avskaffe folk som meg»


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Woke-debatten rennes ned av stråmenn og drukner i vrangvilje

VG-kommentator Selma Morens artikkel i egen avis (11. mars), der hun erklærer seg «woke», starter friskt: «Hvis jeg er hysterisk og lettkrenket fordi jeg ...


Post cover
Image courtesy of "Medier24"
(+) Dette mener medieprofilene om woke-begrepet

Anki Gerhardsen, journalist, spaltist og prosjektleder i Barents Press: – Hvorfor står du der du står i denne debatten? En bevegelse med gode intensjoner, men ...


Post cover
Image courtesy of "E24"
Problemet med «woke»

Kollega Selma Moren i VG spør i en kommentar: «Er det meg dere er redde for?» Hun fortsetter: «Hvis jeg er hysterisk og lettkrenket fordi jeg mener ...


Et annet er da NRKs spillanmelder [valgte bort ](https://www.vg.no/rampelys/spill/i/onkzBB/harry-potter-spill-skaper-debatt-vanskelig)det siste spillet fra Harry Potter-universet fordi forfatteren J.K. [absurd eksempel ](https://www.vg.no/rampelys/i/76B57w/premiere-paa-norsk-film-utsatt-i-berlin-klage-paastereotypiske-fremstillinger-av-fargede-mennesker)er den norske barnefilmen «Helt super» som fikk premieren avlyst i Tyskland fordi en gruppe mente de så noe skummelt. Det er ikke lenger hva du sier, men hvem du er, som blir avgjørende. Det er et viktig poeng. I stedet for likeverd står identitetspolitikken for at etnisitet og kultur er avgjørende for hvem du er – og hva du bør slåss for. Kritikk er ikke kansellering, men en del av demokratiet. Debatt er sunt. Det er liten grunn til å tro at det er fordi 50 prosent av norsk ungdom er hardbarka rasister som hater det annet kjønn. Det er et problem. Over halvparten av unge er Det er ganske lett å si seg enig i. Når det kommer debatter seilende over dammen på denne måten, bør vi egentlig løpe så fort vi kan i motsatt retning.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Hei, Selma! Kom så skal jeg forklare deg hva woke er

Den ferske kommentatoren Selma Moren fikk mye pes for et debattinnlegg i VG i helgen, der hun skrøt av å være woke.


Og som derfor har både rett og plikt til å opphøye seg selv til godhetens og moralens voktere. Jeg synes også du kan tenke over hvordan det kan ha vært for regissør Rasmus Sivertsen og manusforfatter Kamilla Krogsveen og de andre folkene bak «Helt super». Der og da hjalp det lite at en sjokkert regissør kunne fortelle at «Helt super» allerede er solgt til 150 land, inkludert USA, uten at de har fått noen som helst lignende reaksjoner. Jeg er ikke redd for deg, og jeg skal ikke forsøke å avskaffe deg. Denne kinesiske studentbevegelsen var nemlig så woke at de fikk sparket masse lærere og kulturarbeidere som ikke hadde skjønt den rette lære. Her krevde hun en forklaring – og skrev dessuten at NFI var «dypt bekymret for konsekvensene denne hendelsen kan ha for filmskaperes kunstneriske frihet og internasjonale festivalers redaksjonelle frihet og uavhengighet». Jeg studerte da den norske ml-bevegelsen regjerte på flere av de norske høyskolene og universitetene her i landet. Jeg er likevel motstander av rasisme og tilhenger av vanlig folkeskikk. Derfor er det fristende å ta på seg pappa-stemmen og svare med myk (mansplaining-)røst: Jeg, for eksempel, heter Erik og er ikke woke. Det provoserer enkelte så mye at det er blitt deres hovedkamp å avskaffe folk som meg». At sexisme og homofobi ikke eksisterer.»
show more