Anniken Huitfeldt

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Full krangel i NRK-studioet: – Er mitt folk mindre verdt enn ditt?

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt (53) har de siste ukene fått massiv kritikk etter at hun møtte Irans utenriksminister i FNs menneskerettighetsråd ...


For du stilte meg aldri det spørsmålet; «mener du at det ikke er kvinneundertrykkende?» Og jeg har aldri svart på det. – Vet du hva, føler du at du har kommet noe sted gjennom dialog i løpet av de siste 44 årene? Til tross for det, mener hun fortsatt at det gagner Norge å stille opp på feiringen. Jeg mener det samme nå som jeg mente da, og mener du misbruker sitatet mitt på en grov måte. – Jeg sa at måten det praksisers på er galt, men jeg sa ikke at det ikke er kvinneundertrykkende. Huitfeldt har imidlertid avvist kritikken som har kommet
show more
Post cover
Image courtesy of "Regjeringa.no"
Utdrag frå Utanriksdepartementet sitt program veke 12

Utanriksminister Anniken Huitfeldt reiser til Brussel måndag 20. mars. Ho skal mellom anna delta på givarkonferansen etter jordskjelva i Tyrkia og Syria.


Møtet er i samband med «Nordens dag». Kl: 08.00: Utanriksministeren deltek på eit frukostmøte om det nordiske samarbeidet i ei usikker tid. Møtet er skipa til av den islandske utanriksministeren, Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir . Pressekontakt: Pressevakta UD, [23 95 00 02](tel:23%2095%2000%2002)
show more
Post cover
Image courtesy of "Human Rights Service"
Høyst pinlig når Huitfeldt ikke engang ser forskjellen på hyllest...

Utenriksminister Anniken Huitfeldt fikk med rette kjørt seg i gårsdagens Debatten på NRK. Ikke bare var Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug opprørt over ...


Også Frp og rekken av norsk-iranske samfunnsdebattanter som var samlet i NRKs studio i går, etterspør en hard linje mot det iranske regimet. I sin misforståtte godhet tror Huitfeldt at dialog kan skape endring dersom man sier noe litt strengt om at det ikke er pent å undertrykke folk, samtidig som man signaliserer enighet i å hylle 1979-revolusjonens vinnere; islamiststyret. Man drar rett og slett ikke på diplomatisk fest med dette regimet, ei heller samtaler resten av EU boikotter, det er ikke et regime som har respekt for dialog, slik Huitfeldt påstår. Det er tvert imot et regime som benytter deltakelse i islamistisk fest og det Listhaug kaller «koseprat» som et argument overfor resten av verdenssamfunnet. Det er, som mange påpekte i Debatten, vesentlig å se og forstå hvor omfattende overgrep det iranske regimet begår mot sin egen befolkning. Tvert imot, det var fra dag én en ideologisk grunnpilar i strategien til de revolusjonære elitene som ønsket å bevise den «moralske» overlegenheten ved deres styresett utenfor de iranske grensene. Men jeg sa jo ikke at det ikke er kvinneundertrykkende. Huitfeldt forsvarte også i gårdagens debatt deltakelsen med ulne henvisninger til at «det må være lov å snakke sammen», noe som vekket like mye vantro som harme hos den norsk-iranske journalisten og samfunnsdebattanten Mina Ghabel Lunde. Jeg ble spurt i Stortinget om jeg var for hijabpåbudet, og da sa jeg at måten det praktiseres på er galt. I motsetning til andre europeiske land som boikottet feiringen, dro Norge for å markere årsdagen for at det var 44 år siden Ayatollah Ruhollah Khomeini tok makten etter seier i revolusjonen i Iran. Hun hadde gjort hjemmeleksen sin, og konfronterte Huitfeldt med uttalelser hun har gitt i etterkant av at Mahsa Amini i september i fjor døde i det iranske moralpolitiets varetekt. Norge ble det første vestlige landet som tok imot en delegasjon fra islamistgruppen, selvsagt i standardisert «nå skal vi redde verden og skape fred»-modus, der verken kunnskap om Afghanistan og dets nærområder eller kunnskap om det afghanske folket ble lagt til grunn.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Christiane Amanpour enig med Anniken Huitfeldt: – Man må kunne tygge tyggegummi og gå samtidig

I eksklusivt intervju med Debatten forteller CNN-legende Christiane Amanpour at hun er enig med Anniken Huitfeldt om at dialog med Iran er riktig.


– Hvis vi tenker at regimet blir, og hensikten er politikkendring, har vi ikke noe annet mål enn å ha samtaler med dem. Når de også har fredsnasjonen Norge i samtale, så opplever de at de får anerkjennelse og legitimitet fra Norge som fredsnasjon. – Men det finnes andre problemer hvor dialog kan fungere, som deres utenriksminister sier. – De forteller om et samfunn på vei til kollaps. Den samme utryggheten beskriver Michelle Majedi, som kom til Norge fra Iran som elleveåring. Siamak Namazi sitter fengslet i Evin i Teheran etter paragraf 508, som handler om å være amerikansk statsborger. Jeg tror du kan tygge tyggegummi og gå samtidig hvis du er voksent land, sier Amanpour i et intervju med Debatten-programleder Fredrik Solvang. – Det kan man godt diskutere. – Dialogen har ikke ført frem til noe. Anniken Huitfeldt må slutte å dulle med mullaene, sier iransk-norske Michelle Majedi til NRK. I 44 år har de drept og massakrert sitt eget folk. I mars møtte utenriksminister Anniken Huitfeldt Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian.
show more