Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Vladimir Putin besøker Krim på årsdagen for Russlands annektering

På dagen ni år etter at Russland annekterte Krim fra Ukraina, besøkte president Vladimir Putin halvøya ved Svartehavet lørdag, opplyser statlige medier.


Norges daværende utenriksminister Børge Brende (H) fordømte «Russlands folkerettsstridige annektering av den ukrainske autonome republikken Krim». [Putin ](/tema/vladimir%20putin)signerte avtalen om å innlemme Krim-halvøya i [Russland](/tema/russland). Vladimir Putin besøker Krim på årsdagen for Russlands annektering
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Russisk eks-diplomat om Putin: – Han er bare en vanlig diktator

Den tidligere russisk FN-diplomaten Boris Bondarev hoppet av etter at Vladimir Putins Russland angrep Ukraina. Siden den gang har han vært krass i kritikken ...


Sensur og begrenset tilgang på internett er med på å vanskeliggjøre spredning av informasjon om hva som faktisk skjer i Ukraina. Samtidig er ikke eks-diplomaten helt sikker på om den russiske befolkningen vil falle for Putins propagandaspill hvis det etter hvert blir tydeligere at Russland sliter på slagmarken. Objektiv informasjon om krigen i Ukraina og Putin-regimet er mangelvare i Russland. Han er ingen superhelt. I flere måneder har russiske konvensjonelle styrker sammen med soldater fra den beryktede Wagner-gruppen forsøkt å ta byen Bakhmut i det østlige Ukraina. Han har ingen superkrefter.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Navalnyj sammenlignes med Putin: – Bryr meg ikke om hvor mange ukrainere som vil hate meg for dette

KIRKENES (Nettavisen): Navalnyj blir nemlig beskyldt for både rasisme og russisk imperialisme. Da Vladimir Putin beordret russiske soldater til å okkupere ...


Hvis man går litt tilbake i tid og ser på historien til Russland, er det ikke veldig unaturlig for en russer å si at Krim er en del av Russland. – Men det å påstå at Russland ikke kan være et demokrati, at det ikke finnes noe alternativ til Putin og at Navalnyj er like ille som ham er bare dumt. Dessuten vil en mann med politiske ambisjoner i Russland lett se det som opportunt å si at Krim er russisk, sier Wilhelmsen til Nettavisen, og legger til: – Det er et veldig lurt grep, fordi er det noe russere ikke liker så er det stor ulikhet. De vil ikke ha våpen, de vil ikke ha utstyr, og de vil heller ikke ha offiserer, sier Volkov til Nettavisen. Der er han helt klar på at Ukrainas grenser fra 1991 må respekteres av Russland, at alle russiske soldater må trekkes ut fra Ukraina, og at Russland må betale krigsskadeerstatning til nabolandet. Han er stabssjef for Aleksej Navalnyj og lever i eksil i Litauen. – Når man ser tilbake er noe av det han sa stygt. Uten at de ansvarlige for krigen i Ukraina og lidelsene dette har medført blir stilt til ansvar. Den brukes av mange ukrainere som et bevis på at Navalnyj ikke er den demokratiske og vestligorienterte politikeren han fremstiller seg som. Han regnes som en av de viktigste lederne for den systemkritiske opposisjonen i [Russland](https://snl.no/Russland), og går ofte ut med direkte kritikk mot president [Vladimir Putin](https://snl.no/Vladimir_Putin). [I en annen video fra 2011](https://www.youtube.com/watch?v=jVrAPFBSKnk) tar han til orde for å deportere ikke-hvite innvandrere fraSentral-Asia og Kaukasus.
show more
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Putin besøker Krim på årsdagen for Russlands annektering

På dagen ni år etter at Russland annekterte Krim fra Ukraina, besøkte president Vladimir Putin halvøya ved Svartehavet lørdag, opplyser statlige medier. Av NTB ...


– Russlands bruk av militærmakt for å endre landegrenser er uakseptabel, sa Brende. Annekteringen av halvøya er ikke internasjonalt anerkjent, og de aller fleste land anser fortsatt området for å tilhøre Ukraina. Putin besøker Krim på årsdagen for Russlands annektering