Stabæk

2023 - 3 - 18

Regjerende mester Molde ute av cupen etter straffedrama mot Stabæk (Dagsavisen)

Stabæk - Molde 1-1 eeo, 9-8 på straffer). Etter 120 minutters spill og et maraton av en straffesparkkonkurranse røk Molde ut av cupen mot Stabæk lørdag.

Etter hvilen tok Molde mer tak i oppgjøret og kom seg til flere halvsjanser. Dommeren pekte på ellevemetersmerket og på det påfølgende straffesparket sendte Veton Berisha gjestene i føringen. 120 minutter med fotball var mye forlangt av to lag som ennå ikke er ordentlig i gang med sesongen. I straffesparkkonkurransen kom det heller ingen snar avgjørelse. Det er selvfølgelig særdeles skuffende, men vi får bruke det til å gjøre sulten enda sterkere til neste gang, sa Moe til NRK etter oppgjøret. Mål: 0-1 Veton Berisha (str. Like før halvtimen spilt ble Kristian Eriksen felt på vei inn i boksen. Jeg er utrolig stolt av gutta, den moralen og den kulturen vi har klart å få inn i gruppa er meget bra, sa Stabæk-trener Lars Bohinen til NRK etter kampen. Sju minutter før full tid sørget likevel Kasper Waarst Høgh for ekstraomganger da han utlignet for hjemmelaget. Det viste seg avgjørende for Stabæk som etter mye om og men tok en overraskende seier i oppgjøret. Det kan gå begge veier når det går til straffer. – Dette her er sjelden kost.

Image courtesy of "Eurosport"

Høydramatisk cupoppgjør: Stabæk slo Molde etter ellevill ... (Eurosport)

Mushaga Bakenga satte den avgjørende straffen for Stabæk. Stabæk-trener Lars Bohinen var svært fornøyd med lagets innsats. – Dette her er sjelden kost.

Da Pignatel Jenssen bommet på Stabæks 10. Kampen gikk deretter til straffesparkkonkurranse. Den påfølgende feiringen viste klare likhetstrekk med en viss norsk spiss ved navn Erling Braut Haaland. Etter litt klabb og babb innenfor 16. Det var Magnus Wolff Eikrem som spilte igjennom Kristian Eriksen som ble felt bakfra innenfor 16. Jeg er utrolig stolt av gutta, den moralen og den kulturen vi har klart å få inn i gruppa er meget bra, sa Stabæk-trener Lars Bohinen til NRK etter kampen.

Stabæk til semifinale etter straffedrama: - Det er eufori (TV 2)

Mushaga Bakenga og keeper Isak Petterson ble heltene da Stabæk vant utrolig straffekonk.

Den straffen ble redder av keeper Petterson - og etter 24 straffer var det hele over. Curtis Edwards scoret på det niende, det samme gjorde Molde-keeper Karlström. På det syvende straffen scoret Pedersen for Stabæk. Tiedemann Hansen hadde alt i egne hender på Moldes femte straffe, men blåste den over mål. Dommer pekte på straffemerket og Berisha dunket ballen i mål. Det betyr at Stabæk er klare for semifinale.

Image courtesy of "Romsdals Budstikke"

Kom inn til pipekonsert – bryr seg ikke om hetsen (Romsdals Budstikke)

Stabæk - Molde 1–1 (9–8 e.str.) Det måtte hele 24 straffer til da kvartfinalekampen mellom Stabæk og Molde måtte til straffesparkkonkurranse på AJ Arena ...

Image courtesy of "Nettavisen"

Molde ute av NM etter straffedrama: – En thriller av en kamp (Nettavisen)

– Jeg tror det bekymrer Erling Moe, at Molde ikke skaper noe særlig med sjanser selv etter 106 minutter når de har fått brukt bredden i laget, alarmerte NRKs ...

– Han har kjempet og kjempet i 80 minutter, og endelig får han belønning for strevet. – For en thriller av en kamp dette har utviklet seg til å bli, utbrøt NRKs kommentator da kampen lå an til å gå til straffespark. Til tross for at de ikke klarte å skape de helt store sjansene virket det aldri å være tvil om at de ville ta seg videre til semifinalen, men helt på tampen satte Stabæk inn en sluttspurt.