Brann-stopper Fredrik Pallesen Knudsen (25) ga Morten Gamst Pedersen (40) klar beskjed før byderbyet. Da kom det et hardt stikk tilbake.

– Vi kommer på Stadion for å ta poeng, vi. – De var nå litt nervøs i fjor på hjemmebane og litt redd fansen sin, virket det som. – Vi kommer dit med selvtillit. Det er vel det fotball går ut på, så det er bra han har fått det med seg, sier Åsane-spilleren med et glis. Også må vi vise Brann-publikummet at vi er det beste laget i Obos-ligaen, sier Brann-stopper Fredrik Pallesen Knudsen til TV 2. – De får nå si hva dem vil.

Brann-stopperen: – Hadde mitt kjekkeste år i Åsane (Bergensavisen)

De kommer nok til å ta dette som et stikk, men Brann trenger et godt Åsane, sier Fredrik Pallesen Knudsen, som fikk sitt gjennombrudd i oransje.

Image courtesy of "Brann"

Poengdeling mot Åsane (Brann)

Åsane tok ledelsen, men Brann utlignet like etterpå. Det endte 1–1 i årets første hjemmekamp.

Brann–Åsane 1–1 (0–0) april klokken 20.00 kommer Sogndal til Stadion, og billetter er i salg allerede. Neste kamp er borte mot Skeid, tirsdag 19. Bård Finne sitt frispark fra hjørnet av 16-meteren gikk rett i mål, eller via Sivert Heltne Nilsen. Umulig å si! TV kjørte super-slow i flere runder, og konkluderte med at Heltne Nilsen var borti og blir kreditert scoringen. Åsane tok ledelse på et langskudd fra Didrik Fredriksen fem minutter ut i andre omgang.

Image courtesy of "Nettavisen"

Åsane kapret sterkt poeng på Brann stadion (Nettavisen)

Byderbyet i Obosligaen mellom Brann og Åsane ble innnledet med en sjansefattig førsteomgang uten scoringer. Men i starten av andre omgang tok det virkelig fyr ...

Vi har nok muligheter til å sette i de avgjørende øyeblikkene som ikke er helt med oss i dag, tilføyer Horneland. Vingen gjorde seg klar på et frispark for en Åsane-hands tre minutter seinere. I første omgang er vi litt passive og engstelige. - Vi får justert og kommer oss fram i skoene i andre omgang. - I første omgang så mister publikum litt lysten på oss, og vi mister litt lysten på oss selv også. Vi står og tar imot mot Åsane på hjemmebane, og det er ikke godt nok. - Det var fullt fortjent at vi fikk med et poeng, men vi skal jo ha tre på bakgrunn av andre omgang.

Image courtesy of "Aftenposten"

Slik mener Horneland Brann ble lurt av Åsane (Aftenposten)

BRANN-ÅSANE 1–1. 49 minutter var spilt av lørdagens byderby da fotballsjokket traff Brann Stadion. Åsanes Didrik Fredriksen fikk ballen utenfor 16-meteren ...

Image courtesy of "VG Nå"

Brann klarte bare uavgjort mot nabo Åsane: – Først og fremst ... (VG Nå)

BERGEN (VG) (Brann - Åsane 1–1) Kapteinene Sivert Heltne Nilsen og Didrik Bjørnstad Fredriksen sørget for poengdeling med hver sin scoring i naboduellen.

Vi har nok av sjanser, sier Finne, som mener Brann burde hatt mer enn et poeng mot «lillebror» . Brann fikk frispark like utenfor sekstenmeteren til Åsane. Bård Finne pisket inn et innlegg, som gikk via luggen til Sivert Heltne Nilsen og i mål og utlikning for de rødkledde. Det var en humpete gressmatte, så det er bare å forsøke å sette foten på den. omgang med et brak. Nærmest var Aune Heggebø, som etter 11 minutter fikk pannebrasken på et innlegg fra Svenn Crone. Unggutten fikk imidlertid dårlig treff på ballen, og Lysgård i Åsane-buret reddet skuddet enkelt. – Vi er først og fremst heldige som får ett poeng etter siste del av kampen.