Fornebubanen

 
 
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Frp-topp vil vrake Fornebubanen etter bompengesjokk

GARDERMOEN (VG) Bompengeprisene i Oslo og Viken skal øke i gjennomsnitt med førti prosent, blant annet for å finansiere Fornebubanen. Frp-topp Frank Sve ...


– Regjeringen må også bidra til at Fornebubanen kan realiseres, ettersom dette ikke garanteres i denne pakka. – Banen trengs, og gravingen er for lengst i gang. De har ikke vist noen forståelse for folk sin økonomiske situasjon i forbindelse med strømpriser, drivstoffkrise og det andre som kommer på toppen av det. – Alternativet er at man må se på om prosjekt kan skrotes eller om staten skal gå inn med mer penger. – Det er en bompengeeksplosjon for folk. – Først må de sette en fot i bakken for å se om de kan bygge det annerledes, skalere det ned.
show more
Post cover
Image courtesy of "Asker og Bærums Budstikke"
Øker elbiltakster for å redde Fornebubanen: – Hvor viktig er den?

Anette Solli (H) kunne fredag fortelle at Oslo og Viken har blitt enige om en ny avtale i Oslopakke 3. Bak (f.v.) står byråd for samferdsel Sirin Stav (MDG), ...


28 kr 22 kr 6 kr 22 kr 26 kr 18 kr


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Bompengesjokket avslører Oslo-byrådets grådighet og inkompetanse

40 prosent økning i bompengene blir resultatet av at Oslo kommune har kjørt Fornebubanen i grøfta. Bilistene flås samtidig som kommunekassen renner over av kraftinntekter. 29.04.22 18:34 29.04.22 18:34. Kjell-Magne Rystad Tips meg.


Når dette har gått over styr og kostnadene eksplodert, så er ikke kommunen villig til å ta av egne midler for å finansiere dette. Som en grådig og gjerrig kapitalist. Fornebubanen er organisert som en egen etat under Oslo kommune. Kraftinntekter som altså i betydelig grad betales av byens innbyggere gjennom strømregningen. Overskuddet kan betales ut som utbytte til eieren, og dermed flommer disse pengene rett ned i Oslos kommunekasse. I 2024 kommer det en økning på ytterligere 10 prosent. Det er innbyggerne som betaler både bompengeregninger og strømregninger. Med prisene i 2022, blir dette hele 28 milliarder kroner. - På den ene siden fremstår Johansen som en grådig og gjerrig kapitalist. Det kommer ytterligere justering fra 2024 ifølge en oppstilling Aftenposten presenterer. Også det på innbyggernes regning. Nå er ikke dette vedtatt av Oslo bystyre og fylkestinget i Viken ennå, men det kommer det etter alt å dømme til å bli.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Enighet om bompengehopp i Oslo – skal redde Fornebubanen

Langt på overtid er partene i Oslopakke 3-forhandlingene enige. Det betyr nye bompriser, blant annet i et forsøk på å redde Fornebubanen.


Langt på overtid er partene i Oslopakke 3-forhandlingene enige. Etter å ha forhandlet flere uker på overtid, er Oslo og Viken endelig enige i Oslopakke 3-forhandlingene. Det betyr nye bompriser, blant annet i et forsøk på å redde Fornebubanen. Prisen i bomringen økes i gjennomsnitt med 40 prosent.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Fornebubanen bygges. Bilistene betaler. Og det meste annet skrinlegges.

Nå er det vanlige elbilisters tur til å betale for Fornebubanen. Kommentar Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. T-banen ...


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Ofret underjordisk stasjon for å redde Fornebubanen. Det får konsekvenser for hele T-banen.

Nye Majorstuen stasjon skulle bli Oslos kronjuvel i Fornebubanen-prosjektet. Nå er den lagt på is.


Planene er klare: Det skal bli dobbeltspor, en stasjon under jorden og det skal være en enorm satsing på byutvikling over bakken. I 2027–2028 skal alt etter planen være ferdig. Nye Majorstuen stasjon skulle bli Oslos kronjuvel i Fornebubanen-prosjektet. Nå er den lagt på is.


Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Bomprisene opp 40 prosent – skal redde Fornebubanen

Oslo og Viken har oppnådd enighet om Oslopakke 3, melder flere aviser. Dermed er Fornebubanen ett skritt nærmere en realitet, mens bompengene i Oslo vil ...


Bompengeøkningen skal finansiere prosjektene som anses som mest nødvendige i årene framover. De vil først bli satt opp i september i år og deretter i januar 2024. Elbiltakstene skrus opp til halvparten av bensintakst, og dette er den største økningen lokale myndigheter kan gjøre uten å kollidere med Stortingets retningslinjer. For å finansiere pakken vil bompengene i Oslos bomringer bli satt opp i to omganger. • Før pakken er i mål, må den godkjennes av de folkevalgte i Oslo bystyre og Viken fylkesting. NRK skriver at det i avtalen blir presisert at forhandlingsresultatet må godkjennes av Oslo bystyre og Akershus fylkesting.
show more
Post cover
Image courtesy of "Akersposten"
Fornebubanen skal reddes for enhver pris: 40 prosent dyrere i bomringen

Prisen for at Fornebubanen blir 4,5 milliarder dyrere enn antatt blir lagt over på bilistene, om du kjører bensin- eller elbil. Det er enighet om dette i ...


Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor. Dette brukes til å kunne forbedre vårt innhold og slettes hvis du sletter din brukerkonto. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Deler av disse er tredjepart informasjonskapsler levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser. Noe teknisk informasjon som IP-adresse og nettleser lagres i webserveren sine logger. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Enighet om bompenger og Fornebubanen i Oslopakke 3

For noen elbil-passeringer blir det en tredobling. Uten mer bompenger ville arbeidet med Fornebubanen blitt stoppet.


Tar vi dieselbiler i rush som eksempel, ser vi at prisen pr. Og la til at han mener det er «rimelig og rettferdig» at elbilistene må betale mer. Fram til nå har det vært noe billigere å passere de innerste bommene. – Det er bra at flere kjører elbil. - Osloringen og indre ring har en felles timesregel. september i år og 1. For det første sier avtalen hvor mye bompengetakstene øker 1. I tillegg mener hun at tungtransporten skjermes i for stor grad, og at det ikke blir noe billigere å reise kollektivt. Men avtalen forutsetter at Fornebubanen faktisk blir bygd. – Dette sikrer at arbeidet med Fornebubanen forsetter, sier ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog som er glad for at det nå er enighet. september i år. En viktig endring er at det blir samme pris i alle de tre ringene på veiene rundt Oslo. Det er i denne pakken det blir bestemt hvor mye bompenger bilistene skal betale og hvilke samferdselstiltak pengene skal brukes til.
show more
Image courtesy of "Bærum kommune"
Enighet om Fornebubanen

Enigheten mellom Oslo og Viken sikrer også at arbeidet med Fornebubanen forsetter, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog. For Bærum betyr dette at utbyggingen på ...


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
– Ingen avtale om Oslopakke 3 uten Fornebubanen

Oslo og Viken er blitt enige om Oslopakke 3. Enigheten forutsetter at Fornebubanen bygges og at bompengene økes kraftig, men er ennå ikke vedtatt politikk.


Bompengeøkningen skal finansiere prosjektene som anses som mest nødvendige i årene framover. Venstres bystyrerepresentant Marit Vea og stortingsrepresentant Ola Elvestuen sier til NTB at for mye av regninga sendes til elbilistene. Inntektene våre er blitt borte fordi flere kjøper elbil, og det må vi ta innover oss, sa Solli. Tross navneskifte er Folkets Parti fremdeles et bompengeparti, og en «kjempesint» leder Cecilie Lyngby ber folk aksjonere, ifølge Avisa Oslo. Elbiltakstene skrus opp til halvparten av bensintakst, og dette er den største økningen lokale myndigheter kan gjøre uten å kollidere med Stortingets retningslinjer. Fredag morgen meldte flere medier at det var oppnådd enighet om Oslopakken. For å finansiere den så vil bompengene i Oslos bomringer bli satt opp i to omganger.
show more