Hepatitt

 
 
Image courtesy of "Folkehelseinstituttet"
Nasjonal resistensovervåkning av hepatitt C-virus

De siste årene har det kommet en rekke nye effektive antivirale medikamenter mot hepatitt C-virus (HCV) som gir mulighet til å kurere HCV.


Se her for nærmere beskrivelse om forsendelse og svartid. Det bes om at det sendes inn 1 ml EDTA-plasma eller serum merket “HCV resistensovervåkning” til FHI. Viruskonsentrasjon (IU/ml) angis på remissen. FHI oppfordrer til at det sendes inn prøver fra alle pasienter med nyoppdaget HCV-infeksjon, herunder re-infeksjon etter vellykket behandling.
show more
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Hepatitt C-virus skal overvakast i Noreg

Dei siste åra har det komme ei rekkje effektive medikament mot hepatitt C-virus (HCV), opplyser Folkehelseinstituttet. – Effekten av behandling avheng mellom ...


Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor. Dette brukes til å kunne forbedre vårt innhold og slettes hvis du sletter din brukerkonto. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Deler av disse er tredjepart informasjonskapsler levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet. NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto. Noe teknisk informasjon som IP-adresse og nettleser lagres i webserveren sine logger. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det. Verdshelseorganisasjonen har som mål å eliminere hepatitt C som eit folkehelseproblem innan 2030.
show more