Sylvi Listhaug

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Listhaug med knallhardt angrep på «Kalkulator-Trygve»

Det er vanlige folks tur til å bli flådd, sier Frp-leder Sylvi Listhaug om hvordan Senterparti-lederen håndterer strøm- og drivstoffkrisene.


De som har problemer med at det er lov å brenne Koranen i Norge får flytte til et land som forbyr det, sa hun. – Det er unødvendig og respektløst å brenne Bibelen eller Koranen. Jeg vil ta klar avstand fra det. Nå er det ingen som ler lenger, og stadig flere sier rett ut det alle vet. – Vi ble latterliggjort og hundset da jeg reiste til Rinkeby i 2017 og snakket om svenske tilstander. Jeg kan berolige Listhaug med at det fortsatt er godt med kaffe på kanna, sier han til NRK. – Det er ikke mange som stemte på Senterpartiet som smiler nå. Latteren er borte.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Listhaug angriper det eneste partiet hun vil i regjering med

Frp ønsker å gå i regjering med Høyre. Men i landsmøtetalen sin kritiserte Frp-lederen Høyre. Det skyldes en gjennomtenkt strategi.


Samtidig har mange Høyre-velgere Frp som sitt annetvalg. Det betyr at de tidligere Frp-velgerne som gikk til Sp sist valg, nå har forlatt partiet. Frp-strateger Aftenposten har snakket med på landsmøtet, mener forklaringen på angrepene er opplagt: Det er hos Høyre det er velgere å hente.


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Vedum svarer på Listhaug-angrep

Frp-leder Sylvi Listhaug gikk til frontalangrep og harselerte med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i sin landsmøtetale. Nå slår han tilbake.


Det er et energisamarbeid for å nå klimamål Norge må satse på nå, sier Venstres miljøpolitiske talsperson Ola Elvestuen i en epost til NTB. – Jeg vil derfor komme med en innstendig oppfordring til Ap, Sp og Høyre: Nå må tiden for naiv energipolitikk være over. – Akkurat nå er jobben å sørge for sikker norsk matproduksjon og at vanlige folk skal føle trygghet rundt jobben og inntekten sin.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Erobreren Listhaug

Sylvi Listhaug er partilederen som måtte erobre sitt eget parti. Hun står igjen som seierherre, har klart å stilne sine kritikere og står nå bunnstøtt i ...


Hun fikk ikke til så mye som landbruksminister, og som innvandring- og integreringsminister var hun mer opptatt av kraftfull retorikk enn å sikre flertall for politikken sin. For de borgerlige partiene som lyttet til denne talen, var det ikke en varm invitasjon om et tett samarbeid framover. Dagbladet kan i dag fortelle at det var Sylvi Listhaug som strippet Christian Tybring-Gjedde for et prestisjefullt verv etter han forsøkte å betale ei jente for å ta av hijaben sin. Listhaug er mest kjent som en utspillsmaskin, ikke en som får gjennomslag for politikken sin. Mange i partiet tvilte på om hun var av Siv Jensens kaliber, og opplevde henne som for tett knyttet til høyresiden i partiet. Til det var hun for konservativ og for raus med nye, dyre velferdsordninger.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Sylvi Listhaug talte til Frp-landsmøtet

Sylvi Listhaug åpnet Frp-landsmøte på Gardermoen fredag med et knallhardt oppgjør mot Vladimir Putin og Russland krig mot Ukraina. – Putins invasjon, ...


Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Stavanger Aftenblad er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Stavanger Aftenblad er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Fremskrittet lar vente på seg for Sylvi Listhaug

GARDERMOEN (Dagsavisen): Så var dagen der, da Sylvi Listhaug skulle holde sin første landsmøtetale som Frp-leder. Konferansehotellet var pyntet med ...


Enten planen fortsatt er å bygge seg opp som et tydelig protestparti fram mot valget i 2025, eller å profilere Frp som en makt piller og en viktig del av et blåblått regjeringsalternativ, må Listhaug se seg slått i begge disiplinene. Å redusere utvinningen av olje og gass, er ikke bare feil – det er farlig, sa hun, og tok til orde for et oljeforlik mellom Ap, Sp Høyre og Frp for å sikre økt tempo i utvinningen. Budskapet fra partiet er at de vil, og vil ikke, styre Norge. De vil, og vil ikke, samarbeide med andre. Han må ikke velge mellom å fjerne bensinavgiftene eller å komme seg ut av regjering. Det er ikke opp til Sylvi Listhaug å bestemme om Vedum skal fortsette som finansminister eller ikke. Frp er rett og slett ikke et maktpolitisk interessant parti på Stortinget i denne perioden. januar 2020 i protest mot at en såkalt IS-kvinne og hennes to små barn, ett av dem en alvorlig sykt, ble hentet hjem til Norge. Frexit la alt til rette for å kunne bygge opp partiet i opposisjon – uten det tyngende regjeringsansvaret var det fritt fram for å ta av hanskene og slåss mot Senterpartiet på tørre nevene om protestvelgerne. Det betyr at titusenvis av skuffede protestvelgere er i spill. Men Ap, Høyre og Sp har til sammen 112 mandater på Stortinget, 27 mer enn det som gir flertall. Bak den klassiske sylvilismen var det ganske lett å få øye på Frps hovedproblem. Valget i 2021 ble likevel en stor nedtur for Frp. Partiet gikk ikke fram. Utenfor inngangen hadde PR-avdelingen rigget til en pølsebod som var utformet som en bensinstasjon.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Sylvi Listhaug møtte hjertesyk jærbu – gjør dette til toppsak for Frp

Møtet med Helge Lode har gjort inntrykk. Nå varsler Sylvi Listhaug at kampen for ham og andre pasienter får aller høyeste prioritet i Frp.


Fredag kom Frp-leder Sylvi Listhaug med en klar beskjed til det hun beskriver som en hedersmann. Aftenbladet har fortalt historien om Helge Lode (75) som i fjor høst plutselig fikk blodpropp og etter hvert fikk diagnosen hjerteamyloidose – en dødelig sykdom som kan føre til hjertesvikt. Sylvi Listhaug møtte hjertesyk jærbu – gjør dette til toppsak for Frp
show more
Post cover
Image courtesy of "Vårt Land"
«Viss ein reiser til Oslo, Bergen og Trondheim forstår ein at Sylvi Listhaug har djup trøbbel i vente»

Viss ein reiser til Oslo, Bergen og Trondheim, forstår ein at Sylvi Listhaug er i djup trøbbel framfor kommunevalet som er litt over eit år unna.


Grunnen er å finne i dei store byane. Også fordi dei som er saman med folk frå andre land, er mest positive til innvandring. Der tyder mykje på at Frp vil streve med å komme opp på nivået frå førre lokalval i 2019. Det siste er eigentleg litt rart, fordi Frp dei siste åra har tapt ein del veljarar til nettopp Senterpartiet som hamna i regjering etter valet i fjor. På den måten kan det kommande riksdagsvalet i Sverige, der Sverigedemokraterna er venta å markere seg med tydelege markeringar mot svensk innvandringspolitikk gjennom sommaren, tene til Frps fordel. Frps vekst har òg årsak i at partiet klarar å mobilisere veljarar frå sofaen.
show more