1. mai

 
 
Post cover
Image courtesy of "Landsorganisasjonen i Norge"
- Det er solidariteten vi står opp for på 1. mai

Etter to år med pandemi og digitale 1. mai-feiringer, var det mange som møtte opp på arrangementene landet over. På Youngstorget sto folk tett i tett, ...


Kampen for demokrati. Kampen for solidaritet og faglige rettigheter. - Kampen for frihet. - Det må være yrker ungdommen ønsker å bli en del av. Selv om gleden over å kunne møtes på torget og gå i tog sammen er stor, er det likevel et dystert bakteppe for 1. Men enda mer er det dagen vi markerer alle kampene som ennå ikke er avsluttet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Frifagbevegelse.no"
7600 i tog i Oslo, 3000 færre enn forrige 1. mai-tog

LO-leder Peggy Hessen Følsvik minnet om at 1. mai ikke bare er dagen der vi feirer arbeiderbevegelsens seire, men også kampene som ennå ikke er avsluttet.


Han har holdt 1. Statsminister Jonas Gahr Støre har tett program på arbeidernes dag. KLUBBLEDER: Harald Hereid i Odfjell Drilling og Industri Energi har blitt enige med Norges Rederiforbund og deres medlemsbedrifter. Bildet er tatt på Sentralvaskeriet for Østlandet. Tri Nguyen Dinh Retten til hele stillinger blir styrket. LO støtter regjeringens sanksjoner mot Russland selv om det går ut over økonomien i Norge. – Vi skal klart og tydelig gi vår støtte til det ukrainske folk, som kjemper for sin frihet. Tri Nguyen Dinh mai faller på en søndag, sier leder i LO i Oslo, Ingunn Gjerstad, til FriFagbevegelse. De som hadde trodd at toget kom til å bli farget gult og blått, i Ukrainas farger, tok feil. Tri Nguyen Dinh
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Dette skjer i dag

1. mai markeres over hele landet. Statsminister og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre er hovedtaler i Larvik. Han holder sin tale rundt klokken 13.30.


Det norske laget er regjerende mestere etter at de slo franske Brest i finalen for et snaut år siden. Alle topplagene er i aksjon. Når den greske turistsesongen sparkes i gang, er det fra søndag ikke lenger krav om vaksinepass på restauranter og barer eller i butikker.


Post cover
Image courtesy of "Avisa Oslo"
1. mai på Youngstorget: Hyllet russere og fagforeningsfolk som går ...

I sin 1. mai-tale hyllet LO-lederen de tusenvis av russerne som har blitt pågrepet i Russland for å demonstrere mot krigen i Ukraina.


Det er et taktskifte sammenlignet med den forrige regjeringen. – Verden rundt blir våre kamerater forfulgt for sin frihetskamp. – Mange russere har kommet hit til Norge for å arbeide, for å bygge vennskap og kjærlighet. De er også våre brødre og søstre. Og vi aksepterer ikke at russere i Norge utsettes for hat, trakassering og utestengelse på bakgrunn av det landet de kommer fra, sa hun til applaus fra de fremmøtte på Youngstorget i Oslo.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nordre Aker Budstikke"
1. mai: «Frihet og demokrati ingen selvfølge»

Dette var ordene til bydelsutvalgsleder Bente M. Larsen da de første ukrainske familiene flyttet inn i det nye flyktningmottaket i Pastor Fangens vei for få ...


Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Dette brukes til å kunne forbedre vårt innhold og slettes hvis du sletter din brukerkonto. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor. Deler av disse er tredjepart informasjonskapsler levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet. mai minne oss om dette: Kampen for frihet, demokrati og solidaritet er for viktig til å overlates til andre! Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Slik går en tråd av solidaritet fra Pastor Fangens vei, via et fellesskap i Norge og med våre europeiske naboer, til et ansvar for klodens felles framtid. Også derfor må vi stå fast i vår motstand mot angriperne og i vår støtte til det ukrainske folk som nå utsettes for ubeskrivelige lidelser. Vi ønsker flyktningene varmt velkommen og er glad for å kunne bidra med trygghet og godt naboskap Frihet, demokrati og solidaritet er mottoet for årets 1. Samtidig må vi sørge for at de økonomiske konsekvensene av krigen ikke øker forskjellene mellom folk i Norge.
show more
Post cover
Image courtesy of "Østlands-Posten"
(+) Statsministeren til folkehavet på Torget: – Nå trenger vi de vakre historiene

Årets 1. mai-taler statsminister Jonas Gahr Støre hadde egentlig et travelt program, men valgte både å bli med i 1. mai-tog og lytte til de andre talerne på ...


Post cover
Image courtesy of "fjt.no"
(+)1. mai var større enn 17. mai – men no er feiringa meir dempa i industribygdene

I nyare tid har feiringa av 1. mai blitt meir dempa, i takt med nedskjering i industrien i småbygdene. LO seier likevel dei opplever oppsving i feiringa.


Les mer Fjordenes Tidende er en del av Polaris Media. Vi jobber for at du skal ha en god brukeropplevelse og bruker dine personopplysninger til å Fjordenes Tidende er en del av Polaris Media. Vi er ansvarlig for dine data på denne siden og har et annonse- og datasamarbeid med Schibsted. Les mer.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Støre rettet blikket mot Ukraina i 1. mai-tale

Solidaritet med folket i Ukraina var hovedfokuset i statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støres tale i Drammen søndag 1. mai.


Støre gikk også innom flyktningkrisen som krigen har skapt og oppfordret til en bred innsats i det norske samfunnet. mai-tale som statsminister. – Vi ser brutalitetens ansikt i ødeleggelse av liv, av ungdom og eldre, bygninger og sykehus, og mark som skal dyrkes, ikke bombes.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Feiringa av 1. mai prega av krigen i Ukraina

Trass i låg arbeidsløyse, står mange unge utanfor arbeidslivet. Dette ønsker regjeringa å endre på, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i talen sin 1.


Vi står solidariske med det ukrainske folk, og forsvarer retten dei har til å forsvare seg sjølv og mot militære overgrep. Og vi forsvarer vår rett til å hjelpe dei i sitt sjølvforsvar. Vi seier det på alle gater og torg på denne dagen. Storreingjeringa i arbeidslivet er i gang, sa Følsvik frå talarstolen. På grunn av pandemien er det tre år sidan arbeidarrørsla sist samla for å markere den internasjonale kampdagen til arbeidarane. – Saman med regjeringa gjer vi alt vi kan for å rydde opp. – Det er mogleg å få unge i jobb, men det er heilt avgjerande at det er ei tett oppfølging og tilpassa verkemiddel. Det er ikkje nok at det no er mange arbeidsgjevarar som søker arbeidskraft, seier forskar Jørgen Svalund i forskingsstiftinga Fafo. Dei treng ekstra oppfølging for å kunne etter kvart kome i arbeid. – Arbeidsplassar for framtida må vere arbeidsplassar vi kan sjå ei framtid i. Det vil ta fleire år. Det er ikkje snakk om månader. Arbeidslivet ropar etter arbeidskraft, og vi har mange som står utanfor arbeidslivet som ønsker seg arbeid. – Dei som no står utanfor arbeidslivet, og mange av dei er unge, vil vi ha inn i jobb.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Ukraina og prisvekst i sentrum i 1. mai-talene

For første gang på tre år ble det holdt 1. mai-taler for et fysisk publikum. Hovedtalerne rettet blikket østover og på Ola Nordmanns lommebok.


– Markedskreftene har herjet med folk i vinter. Det er en krig som opprører fordi den rammer medmennesker, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om krigen i Ukraina i sin tale i Drammen. – Verden rundt blir våre kamerater forfulgt for sin frihetskamp. Strømpriskrisen har bekymret mange. – Regjeringen er i gang med en storrengjøring i arbeidslivet, sa statsministeren. Vår solidaritet er med det ukrainske folk, sa hun i sin appell, som ble holdt på flere arrangementer i Viken.
show more
Post cover
Image courtesy of "Trollheimsporten"
1. mai-markering i fullsatt foajè

Etter to års pause kunne Surnadal Arbeiderparti invitere til 1. mai-markeringen i en fullsatt foaje på Surnadal Kulturhus. Hovedtaler var Aureordfører Hanne ...


Foruten at det var basarbord på arrangementet, har det vært forhåndssalg I Surnadal og Todalen. Gaver fra Surnadal arbeiderparti, kommunestyregruppa og styret: I tillegg var det flere flotte premier fra næringsliv og private. juli - livet har gått videre, mørket fra dagen sitter igjen som er som et ondt minne. Vi har rekordmange uføre, det har vi ikke råd til. Stemmerett for kvinner, fire ukers ferie og åtte timers arbeoidsdag er bare noe av det arbeiderbevegelsen har fått til, vi har fremdeles mange kamper igjen. -Mennesker er sosiale vesener, og det er gøy å kunne møtes igjen, sa Emily Stangvik, som startet med et historisk tilbakeblikk til den første 1. -Viljen til å hjelpe har vært stor, og vi skal hjelpe mennesker i nød, sa Brekken. Fem millioner flyktninger fra Ukraina har krysset landegrensene på flukt. Både Aure og Surnadal har sagt seg villig til å ta imot 100 flyktninger, og det er mye i såpass små kommuner. Brekken har en solid arbeiderpartibakgrunn. Etter to års pause kunne Surnadal Arbeiderparti invitere til 1. Aureordfører Hanne Berit Brekken holdt dagens hovedtale.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bergensavisen"
(+) 1. mai 2022

Tradisjonen tro står LO sentral i feiringebn av Arbeidernes dag. De skriver følgende om årets feiring: Som vanlig stiller toget opp på to plasser, ...


Det er et taktskifte sammenlignet med den forrige regjeringen. – Verden rundt blir våre kamerater forfulgt for sin frihetskamp. I sin 1. – Mange russere har kommet hit til Norge for å arbeide, for å bygge vennskap og kjærlighet. De er også våre brødre og søstre. Og vi aksepterer ikke at russere i Norge utsettes for hat, trakassering og utestengelse på bakgrunn av det landet de kommer fra, sa hun til applaus fra de fremmøtte på Youngstorget i Oslo. I Russland har tusenvis av russere protestert mot krigen og følgelig blitt pågrepet for dette. mai-tale hyllet LO-lederen de tusenvis av russerne som har blitt pågrepet i Russland for å demonstrere mot krigen i Ukraina.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
1. mai direkte

Den første normale 1. mai-markeringen på tre år startet i dag tidlig med bekransninger av Nordahl Grieg-statuen og appell på æreskirkegården.


På årets 1. - Det er en gammel tradisjon. mai bør den gamle parolen hentes frem,slik en rekke forbund og fagforeninger også gjorde i vinter. Han ramset opp sin regjerings planer for unge og andre. – Vi ser brutalitetens ansikt i ødeleggelse av liv, av ungdom og eldre, bygninger og sykehus, og mark som skal dyrkes, ikke bombes. - av Cathrine Krane Hansen11:43DEL1. mai-feiringen er i gangOgså på Løvstakken flagges det for 1. mai-tale som statsminister. – Regjeringen er i gang med en storrengjøring i arbeidslivet, sa statsministeren. Det er en krig som opprører fordi den rammer medmennesker, sa Støre i det som var hans første 1. Underholdningen er i gang på Torgallmenningen, og både der og på Festplassen er det pyntet med røde flagg. - av NTB11:58DELStøre rettet blikket mot Ukraina i 1. - av Pål Andreas Mæland6 minDEL– Seirene våre er ikke hogd i stein
show more
Post cover
Image courtesy of "Trollheimsporten"
1. mai-markering i fullsatt foajè

Etter to års pause kunne Surnadal Arbeiderparti invitere til 1. mai-markeringen i en fullsatt foaje på Surnadal Kulturhus. Hovedtaler var Aureordfører Hanne ...


Foruten at det var basarbord på arrangementet, har det vært forhåndssalg I Surnadal og Todalen. Gaver fra Surnadal arbeiderparti, kommunestyregruppa og styret: I tillegg var det flere flotte premier fra næringsliv og private. juli - livet har gått videre, mørket fra dagen sitter igjen som er som et ondt minne. Vi har rekordmange uføre, det har vi ikke råd til. Stemmerett for kvinner, fire ukers ferie og åtte timers arbeoidsdag er bare noe av det arbeiderbevegelsen har fått til, vi har fremdeles mange kamper igjen. -Mennesker er sosiale vesener, og det er gøy å kunne møtes igjen, sa Emily Stangvik, som startet med et historisk tilbakeblikk til den første 1. -Viljen til å hjelpe har vært stor, og vi skal hjelpe mennesker i nød, sa Brekken. Fem millioner flyktninger fra Ukraina har krysset landegrensene på flukt. Både Aure og Surnadal har sagt seg villig til å ta imot 100 flyktninger, og det er mye i såpass små kommuner. Brekken har en solid arbeiderpartibakgrunn. Etter to års pause kunne Surnadal Arbeiderparti invitere til 1. Aureordfører Hanne Berit Brekken holdt dagens hovedtale.
show more
Post cover
Image courtesy of "rbnett.no"
Frihet og solidaritet er verdier å kjempe for

De tre verdiene er: Frihet. Demokrati. Solidaritet. De tre verdiordene er store ord, men i år har de fått ny aktualitet. Russlands krigføring mot Ukraina danner ...


Les mer Romsdals Budstikke er en del av Polaris Media. Vi jobber for at du skal ha en god brukeropplevelse og bruker dine personopplysninger til å Romsdals Budstikke er en del av Polaris Media. Vi er ansvarlig for dine data på denne siden og har et annonse- og datasamarbeid med Schibsted. Les mer.


Post cover
Image courtesy of "Aura Avis"
(+) Vita fra Ukraina kjente omtanken i markeringa av 1. mai på krigskirkegården

Vita Atamanchuk var glad krigen i Ukraina og historia fra 2. verdenskrig fikk ekstra oppmerksomhet på kransenedlegginga på krigskirkegården på Hoel om ...


Post cover
Image courtesy of "VårtOslo"
1. mai på Youngstorget: LO-lederen hyllet russere og fagforeningsfolk som går imot Ukraina-krigen

Verden rundt blir våre kamerater forfulgt for sin frihetskamp. I Hviterussland sitter 15 til 20 fagforeningsfolk fengslet for sin motstand mot krigen i ...


I Hviterussland sitter 15 til 20 fagforeningsfolk fengslet for sin motstand mot krigen i Ukraina, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik i sin 1. Det er et taktskifte sammenlignet med den forrige regjeringen. I 1. mai-talen hyllet LO-lederen også de tusenvis av russere som har blitt pågrepet i Russland for å demonstrere mot krigen i Ukraina. — Mange russere har kommet hit til Norge for å arbeide, for å bygge vennskap og kjærlighet. De er også våre brødre og søstre, sa Peggy Hessen Følsvik. — Verden rundt blir våre kamerater forfulgt for sin frihetskamp.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
1. mai-tog blir blågule

Den røde fanen får konkurranse fra de blå og gule ukrainske fargene på arbeidernes dag i år.


– Vi tar klart avstand fra Russlands invasjon og bruddene på folkeretten. I Tromsø er «Stans krigen i Ukraina» hovedparole. Både i Oslo, Bergen og andre norske byer vil støtte til Ukraina etter Russlands angrepskrig prege feiringen.


Post cover
Image courtesy of "Suldalsposten"
1. mai var større enn 17. mai – men nå er feiringa meir dempa i industribygdene

I nyare tid har feiringa av 1. mai blitt meir dempa, i takt med nedskjering i industrien i småbygdene. LO seier likevel dei opplever oppsving i feiringa.


mai-tog i Årdal. Faktisk går det to: Éin i Årdalstangen og éin i Øvre Årdal. mai i Odda politiske verknader og då var det mange som ville møte opp. I 2017 fekk 1. Det gjekk i grunn fint, men me gjekk tilbake til å ha to tog neste år. Kanskje det er meir nostalgi over det, seier Hilmar Høl. I tillegg vil kor mange som kjem avhenge av kva dag i veka den dagen er på og om vêret er godt. mai-arrangørane på desse stadene vil truleg òg seie det er lågare oppslutning i det toget i nyare tid. Vi gjekk i 1. I nyare tid har feiringa av 1. mai i dei mindre industribygdene. Då eg byrja å jobbe der i 1986, var det framleis 1 800 tilsette. I fleire industribygder i Norge har dagen tidlegare vore feira ivrigare enn 17. mai som ein lovfesta fridag i 1942.
show more