Dagsrevyen

 
 
Image courtesy of "Fagpressenytt"
NRK tar selvkritikk etter Dagsrevyen-innslag: - Kan sende feil signal

NRK får kritikk for et innslag i Dagsrevyen torsdag der Europa-korrespondent Roger Sevrin Bruland rapporterer fra en privat skyteskole i Polen som opplever ...


- Intensjonen bak innslaget var å vise hvordan mange polakker driver skytetrening og gjøre det på en inkluderende og opplysende måte. Skyting er både en sports- og fritidsaktivitet for svært mange mennesker rundt om i verden, også i Norge. Men med den konteksten Europa nå står i, med krig i Ukraina, skulle vi tenkt annerledes om akkurat den delen der vi deltar på selve skytetreningen. - Journalister skal ha på seg skuddsikker vest og hjelm i krig og i krigssituasjoner, ikke våpen. Nå er Ukrainakrigen en konflikt der den okkuperte part enkelte steder har nesten ett hundre prosents oppslutning i den vestlige verden. En journalist skal per definisjon være ubevæpnet, skriver han.
show more