Post cover
Image courtesy of "NRK"
Artillerikanoner hentet fram fra lager og testet

Forsvaret har hentet gammelt artilleri fra lageret og testet det. Ingen vil bekrefte at de kan bli sendt til Ukraina, men våpnene er iallfall klare til bruk ...


– Testskytingen viser at materiellet fungerer godt. Aftenposten skriver at artilleriskytset vil være det tyngste som så langt er gitt til Ukraina. (NTB) Artilleriskytset av typen M109 er blitt hentet fram fra lageret og testet på Setermoen. Forsvaret bekrefter overfor Aftenposten at testingen var vellykket.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Har stått på lager. Blir de sendt til Ukraina?

Testskytingen avdekket ingen mangler. Nå kan norske artillerivogner bli sendt til Ukraina. Men ingen vil foreløpig bekrefte om det er dit de skal.


Det ligger et slør av hemmelighet over hvilke utstyr og våpen som kan bli sendt fra Norge til Ukraina. Men en testskyting ved militærleiren Setermoen, sør for Bardufoss, kan ha avdekket hva den neste forsendelsen vil bestå av. Det viktigste omNyhetsbrev Vil du motta gratis nyhetsbrev om det viktigste om krigen i Ukraina? Nå kan norske artillerivogner bli sendt til Ukraina. Men ingen vil foreløpig bekrefte om det er dit de skal.
show more