Mehl

 
 
Post cover
Image courtesy of "Oppland Arbeiderblad"
Justisministeren vant Kompani Lauritzen

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) gikk av med seieren i årets sesong av realityprogrammet Kompani Lauritzen.


Dette er ikke første gang Mehl har deltatt i et realityprogram. Hun var ansatt som advokatfullmektig i Elden advokatfirma, men sa opp da hun ble justisminister. Hver uke går de gjennom tøffe militærøvelser, og én deltaker sendes hjem. De starter som rekrutter og må lære seg militær disiplin. – Det var ingen mulighet for at jeg kunne forutse dette. – Uavhengig av resultatet så handler Kompani Lauritzen først og fremst om å få til ting sammen.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Emilie Enger Mehl: - Går en kule varmt

MESH, OSLO (TV 2): Kompani-deltakerne strømmer til den røde løperen for å ta del i feiringen av årets sesong.


– Jeg opplevde det som generelt veldig god stemning. Jeg var brutal som ung, noe jeg har mistet som voksen. Det er jo 14 mennesker som ikke kjenner hverandre. Det kan hende at vi kunne ha pushet dem mer, sier Aker. – En av de største lykkefølelsene jeg har opplevd i hele mitt liv. Det har vært deilig å vise den siden. Det kan hende at vi pushet de for lite. Jeg er jo ganske stæsjete og jentene i hverdagen. – Jeg har syntes at dette har vært veldig fint. – Ikke på alt i verden. Det var veldig mye glede, og en del fysisk begjær, sier han lattermildt. Jeg hadde klippekort på legevakten.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vant «Kompani Lauritzen»

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) gikk av med seieren i årets sesong av realityprogrammet «Kompani Lauritzen».


Dette er ikke første gang Mehl har deltatt i et realityprogram. Hver uke går de gjennom tøffe militærøvelser, og én deltaker sendes hjem. De starter som rekrutter og må lære seg militær disiplin. Mehl er tidenes yngste justisminister i Norge. Hun ble for første gang innvalgt på Stortinget i 2017, som representant for Hedmark. Fra 2017 til 2020 var hun medlem av justiskomiteen og var fra 2020 til 2021 medlem av utenriks- og forsvarskomiteen. – Uavhengig av resultatet så handler «Kompani Lauritzen» først og fremst om å få til ting sammen. – Det var ingen mulighet for at jeg kunne forutse dette.
show more
Post cover
Image courtesy of "Se og Hør"
- Det er sykt

Vinneren av «Kompani Lauritzen» er endelig kåret. Etter seieren var det spesielt én ting som opptok vinneren.


Jeg har forståelse for det, og er samtidig takknemlig for at jeg har fått delta her og for at jeg fikk så mange erfaringer i den leiren som jeg fikk. - Nei, men det ble gjort vurderinger rundt promotering og lansering av programmet. Men jeg har ikke bedt dem opplyse om noe som helst, bedyrer hun overfor Se og Hør. - Jeg har god dialog med TV 2 gjennom hele denne prosessen. - Altså det at man ikke bruker energi på det som ikke er innenfor rekkevidde. De første ukene var det veldig mye som hastet å få på plass for at Norge skulle ha beredskap - både sikkerhetsmessig og med tanke på mottak av flyktninger. Men den russiske invasjonen har jo preget hele Norge, og jeg registrerer at TV 2 har gjort sine vurderinger rundt dette. - Nei, jeg har aldri opplevd det som ubehagelig. Det er spesielt viktig i den tiden vi opplever nå. Samtidig er jeg veldig stolt over hvordan Norge har håndtert dette som nasjon. Det var veldig fint, og ikke minst overveldende, å se resten av gjengen stå der. Og det skulle vise seg at hennes beste var mer enn godt nok.
show more
Post cover
Image courtesy of "Glåmdalen"
(+) Derfor vant Emilie Kompani Lauritzen: – Du må kose deg med slitet

Overveldende, rørende, mange følelser og mye adrenalin, sier Emilie Enger Mehl om øyeblikket da hun gikk i mål som vinner av årets Kompani Lauritzen.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Justisminister Emilie Enger Mehl vant «Kompani Lauritzen»: – Hadde brukt det meste av kruttet

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (28) er glad for at TV-seerne fikk se en mer sårbar side av henne i «Kompani Lauritzen».


Men jeg er glad for at de også har uttrykt dyp sympati med Ukraina, og opplever at alle er preget og berørte av det her, og at det også kommer til synet på den måten produksjonen og TV 2 omtaler programmet. – Da jeg kom på toppen av bakken i finalen, kjente jeg at jeg hadde brukt det meste av kruttet som jeg hadde, men jeg har jo vokst opp med arbeid egentlig. Fra den dagen og fremover, preget det hverdagen, sier hun. – Jeg har tenkt mye på at hodet er det viktigste jeg har. – Jeg føler folk har blitt kjent med flere sider av meg enn det man ville sett enn om jeg bare var synlig som justis- og beredskapsminister, og det syns jeg er hyggelig, for jeg er jo også et menneske. Jeg skjønte at de vil oss vel – aldri at jeg mistenkte dem for det motsatte.
show more