Hovland

2022 - 9 - 11

Forbløffet etter Hovland-kollaps: – Så ikke dette komme (NRK)

Det ble en frustrerende dag på jobben for det norske golfesset Viktor Hovland (24). Særlig utslagene ødela seiersmuligheten på Wentworth søndag.

Dessverre for 24-åringen holdt det ikke helt inn søndag. Et upresist utslag mot venstre endte i skogen, noe som gjorde at ballen ikke var mulig å finne og Hovland fikk straffeslag. Selve turneringen var ganske bra sett under ett for Hovland. – At det er flere så grove misser, at han plutselig sliter med venstremisser fra tee, det er ikke vanlig til han å være, sa Mikkelsen underveis. – Hva er det som skjer, sa en oppgitt Hovland etter utspillet. – Jeg så ikke dette komme, så bra som han spilte på de to første rundene, sa Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.

Image courtesy of "Dagsavisen"

Hovland rotet bort ny seierssjanse på sisterunden i England (Dagsavisen)

Det ble ingen god avslutning for Viktor Hovland på sisterunden i det europeiske PGA-mesterskapet i golf. Han gikk to slag under par og endte på 5.-plass.

Spanske John Rahm fulgte på plassen bak med ett slag mer. Hovland startet med to birdies og en bogey på de første ni hullene. Irske Shane Lowry gikk imidlertid en fantastisk runde på sju slag under par og sikret seieren med totalt 17 slag under par.

Image courtesy of "Aftenposten"

Frustrert Hovland slet stort: – Hva er det som skjer?! (Aftenposten)

Viktor Hovland (24) jaktet årets andre seier, men rufsete spill gjorde at han kom til kort i BMW PGA Championship.

I sommer hadde han en sjanse til å ta karrierens største seier da han gikk ut i lederballen med Rory McIlroy i majorturneringen The Open på ærverdige St. Den gang stoppet det opp på finalerunden for Hovland. Han endte med det på en femteplass, tre slag bak vinneren Shane Lowry. plass – noe som ga ham en premiesjekk på rett i underkant av 575.000 kroner. Etter missen på hull 13, som til slutt resulterte i en bogey, var han tydelig frustrert og utbrøt: Jeg taper med tre slag og føler at spillet var godt nok til å vinne.

Image courtesy of "Eurosport"

Hovland hyller sin nærmeste utfordrer: – En levende legende (Eurosport)

Følg Viktor Hovland i seierskampen i BMW PGA Championship i vårt livesenter fra klokken 15:40! WENTWORTH, LONDON (Discovery):. Ad.

I morgen må jeg bare være tålmodig og kanskje få i litt flere putter enn jeg gjorde i dag, så tror jeg at det kan bli imoro, sa Hovland. Det er så mange oppe i toppen der, så det kommer til å bli en sprint til mållinjen, det er sikkert, sa McIlroy etter lørdagens runde. Hovland og Kjeldsen er de eneste spillerne på -12, men det følger et kobbel av spillere like bak. Jeg har vært veldig presis med utslagene denne uken, og det må jeg være i morgen også. – Hvis det skulle skje, så blir kult å spille med han, spesielt når han er fra nabolandet. – Jeg slår jo ikke like langt som mange av de yngre spillerne, så jeg må optimere spillet mitt på andre måter.

Image courtesy of "VG Nå"

Hovland slet på finaledagen i storturnering (VG Nå)

Det gikk ikke veien for Viktor Hovland på den avsluttende runden i BMW PGA Championship.

Nordmannen åpnet turneringen med en runde hele åtte slag under par og var i delt ledelse etter den første runden på torsdag. Lørdag ble spillet startet igjen og Hovland leverte en fin runde på fire slag under par. Viktor Hovland har tatt seks seirer som golfproff, men det er godt over et halvt år siden han vant sist.

Image courtesy of "Nettavisen"

Hovland rotet bort seierssjanse i England på sisterunden (Nettavisen)

Hovland startet med to birdies og en bogey på de første ni hullene. Spanske John Rahm fulgte på plassen bak med ett slag mer. Jeg taper med tre slag og føler at spillet var godt nok til å vinne.

Hovland med innrømmelse: – Jeg ble faktisk litt satt ut (Eurosport)

Viktor Hovland er i posisjon til å vinne BMW PGA Championship – en turnering som virkelig gjorde inntrykk første gang han spilte den.

Hovland slår ut 15:40 norsk tid på søndagens avsluttende runde av BMW PGA Championship. Men det har jeg en sjanse å gjøre noe med i år, så det ville vært fantastisk, sa Hovland lørdag. Det blir jo litt ekstra trøkk, sa Hovland tilbake i 2019. – Jeg merket at jeg var litt mer nervøs i dag. Med 18 hull igjen å spille er Viktor Hovland i delt ledelse i BMW PGA Championship. – Jeg hadde sett mange Europatour-turneringer, men det var litt annerledes her.

Hovland rotet bort seierssjanse i England på sisterunden: – Helt natta (Nettavisen)

Image courtesy of "Norsk Golf"

Bare nesten for nordmennene i BMW PGA Championship - Norsk Golf (Norsk Golf)

Runden inneholdt fire birdier og to bogey-er – litt for lite for å hevde seg i seierskampen mot Shane Lowry, Rory McIlroy og Jon Rahm. Hovland endte til slutt ...

For Hovland sin del går veien videre til Roma for å spille Italian Open på neste års Ryder Cup-bane. På to av dem måtte han chippe seg ut på fairway for å hente seg inn igjen. Så går jeg rett og slett tom for energi, forteller Krogh til På hull 4 slo Hovland out-of-bounds til venstre, og måtte dermed spille videre på sin provisoriske ball. Imponerende nok gjorde han «eagle» på andreballen, slik at han gikk av green med en par. I lederball sammen med den danske veteranen Søren Kjeldsen ble det dessverre bare nesten for Hovland.

Hovland på stedet hvil (Nettavisen)

Viktor Hovland (24) ligger fortsatt plassert som nummer på ti på verdensrankingen i golf etter helgens innsats i England.

Driveren var helt natta i dag, sa Hovland til Eurosport. Jeg taper med tre slag og føler at spillet var godt nok til å vinne. Dette er topp ti i verdensrankingen i golf (sist ukes plassering i parentes):

Hovland på stedet hvil på verdensrankingen (Eurosport)

Irske Shane Lowry, som vant foran McIlroy, har gått fra 23. Driveren var helt natta i dag, sa Hovland til Eurosport. Jeg taper med tre slag og føler at spillet var godt nok til å vinne.

(+) Hovland på stedet hvil (Folkebladet)

Hovland jakter seier i storturnering (VG Nå)

Holder det hele veien inn for Viktor Hovland i BMW PGA Championship? Vi følger den siste runden live.