Dortmund

2022 - 10 - 8

Image courtesy of "Nettavisen"

Innbytter Modeste berget Dortmund på overtid i dramatisk Klassiker (Nettavisen)

Bayern München ledet 2-0 da Anthony Modeste ble byttet inn for Borussia Dortmund i det 70. minutt av lørdagens storkamp. Med assist og mål ordnet han 2-2.

Bayern-backen Alphonso Davies måtte ut ved pause og ble sendt til sykehus for sjekk etter at Jude Bellingham sparket ham i hodet i en duell. Det burde iallfall vært gult kort nummer to, sa Bayern-treneren. – Kampen sett under ett var det et rettferdig resultat. Bare fem minutter etter at han kom inn for Donyell Malen, var Modeste sentral i reduseringsmålet. Musiala var nest sist også på 0-2-målet tidlig i den andre omgangen. Det skjedde ikke lenge etter at Bayern-innbytter Kingsley Coman ble utvist for to gule kort.

Image courtesy of "Aftenposten"

Enormt drama i «Der Klassiker»: Borussia Dortmund avsluttet ... (Aftenposten)

ØYEBLIKKET: Her utligner Anthony Modeste fire minutter på overtid forbi Noussair Mazraoui og Benjamin Pavard. Også Dortmund-keeper Alexander Meyer var med ...

Hjemmelaget presset voldsomt på og sendte keeper Meyer opp i angrep i lurvelevenet. Bayern gikk til denne kampen med åtte seire på rad mot Dortmund med en målforskjell på 26–10. Det var Jude Bellingham og Borussia Dortmund som startet «Der Klassiker» best. Sane gjorde som han gjorde to ganger mot Plzen i Champions League. Dermed fikk Dortmund spille fire minutters overtid med en mann mer. Men noen sekunders klasse fra Sadio Mané og Jamal Musiala var nok. Erling Braut Haaland opplevde aldri annet enn tap for Bayern München gjennom to og en halv sesong i gult og svart. Det skapte luft og plass for Leon Goretzka. Dortmund sendte keeper Alexander Meyer permanent opp i angrep og etter 94 minutter og fire sekunder skjedde det. Poengtap mot både Borussia Mönchengladbach og Union Berlin, før Bundesliga-mesteren de siste 10 sesongene tapte 1–0 for Augsburg. Men på overtid av overtiden utlignet Anthony Modeste for hjemmelaget i et enormt sluttdrama. Midtstopper Nico Schlotterbeck vant en ball helt ut til høyre, slo inn, og på bakerste stolpe dukket Anthony Modeste opp.

(+) Innbytter Modeste berget Dortmund på overtid i dramatisk Klassiker (Folkebladet)

Image courtesy of "Radio Haugaland"

Innbytter Modeste berget Dortmund på overtid i Der Klassiker (Radio Haugaland)

Bare fem minutter etter at han kom inn for Donyell Malen, var Modeste sentral i reduseringsmålet. Musiala var nest sist også på 0-2-målet tidlig i den andre omgangen. Det skjedde ikke lenge etter at Bayern-innbytter Kingsley Coman ble utvist for to gule kort. Sport: Utligningen nikket han inn i femte tilleggsminutt, sekunder før dommeren ville blåst av. Han ble spilt fram av Youssoufa Moukoko, utfordret i Bayern-feltet og spilte så til Moukoko, som i enden av et langt løp skjøt ballen i hjørnet. Det gjorde han etter en stor prestasjon av midtstopper Nico Schlotterbeck, som løp opp et langt framspill som var på vei over dødlinja, holdt ballen i spill og slo det målgivende innlegget.