Man. City

2023 - 1 - 14

Image courtesy of "Nettavisen"

Kontroversiell scoring da United snudde til seier mot City (Nettavisen)

Det var City som tok ledelsen i et stykke ut i andre omgang ved Jack Grealish, men i løpet av noen magiske sekunder snudde hjemmelaget kampen og scoret to ...

City tok mer og mer over utover i andre omgang og i det 60. Ballen ble spilt opp mot Rashford, men han var aldri borti ballen i offsideposisjon. Dermed var kampen snudd i løpet av sekunder. – Jeg var på vei mot mål og Marcus så at jeg var i en bedre posisjon. På tampen av omgangen pådro Rashford seg en skade og ble liggende nede. Kula gikk i stedet videre til Bruno Fernandes, som sendte den forbi Ederson og i nettmaskene. Denne gangen var det en litt dårlig touch som ødelagte for United-favoritten og Ederson fikk kastet seg inn og avverget. I det 78. Det ble litt spiss vinkel og Manuel Akanji kom seg på rett side og fikk blokkert. Han plukket opp en halvklarering fra United-forsvaret etter 24 minutter, skaffet seg rom, og fyrte av. Det var hjemmelaget som hadde et initiativ gjennom første omgang. Bruno Fernandes og Marcus Rashford fant nettet for United.

Manchester-derby - Viser svakheter (Dagbladet.no)

Erling Braut Haaland og Manchester City skal bryne seg på byrival United lørdag. Viaplay-ekspert Kasper Wikestad tror kampen blir av det spesielle slaget.

18 4 3 17 - Han er utrolig viktig. To år seinere var fasiten fire mål, og varsellampene gikk i Manchester. I 2019/20-sesongen noterte han seg for karrierebeste 17 seriemål. Marcus Rashford har nemlig bøttet inn mål siden sceneteppet gikk ned i Qatar. United på sin side kommer inn i kampen i storform. To kamper på rad knuste de Chelsea 1-0 og 4-0 i henholdsvis Premier League og FA Cupen, før de tapte 2-0 for Southampton onsdag. I den lyseblå delen av Manchester fikk rødtrøyene bank, og Haaland leverte en maktdemonstrasjon med hele tre mål og to målgivende pasninger. City har tatt hele fem ligatitler siden Uniteds siste triumf i 2011-12-sesongen.

Image courtesy of "Sporten.com"

Slik starter Manchester United og Manchester City (Sporten.com)

Sist gang den røde og lyseblå delen av Manchester møttes hadde Phil Foden og Erling Braut Haaland et målshow man ikke ser ofte, begge med hat-trick.

Les: Manchester United presenterte denne uken Wout Weghorst som nyervervelse, men nederlenderen ble ikke registrert i tide til å være klar til dagens oppgjør. Med 6 – 3 friskt i minne fra begynnelsen av oktober er likevel forholdet mellom de to slik det var.

United seiret etter vill snuoperasjon: - Plutselig med i tittelkampen ... (TV 2)

Erling Braut Haaland gikk målløs av banen da hans City rotet bort seieren mot erkerivalen. 1-1-målet førte til heftig diskusjon.

Angriperen løp svært nærme ballen, men var aldri borti den før Bruno Fernandes dunket ballen i mål. Spissen klarte å dra seg forbi en utrusende Ederson, men vinkelen ble for spiss og avslutningen for slapp for United-spissen. – Rashford er offside, Bruno Fernandes er det ikke. Marcus Rashford ble spilt fri, men angriperen var i en offside-posisjon. United-stjernen holdt seg til lysken etter en løpsduell. Det er hva det er. Assistentdommeren vinket først, men etter en rask VAR-sjekk ble målet godkjent. Bruno kom bakfra, men jeg kan se det fra den andre siden, sier nederlenderen til BT Sport. – Dette var en gigantisk seier for Erik ten Hag mot selveste Manchester City. En scoring av det svært omdiskuterte slaget. I det 78. City styrte mot seier etter Jack Grealish sin scoring midtveis i andreomgang, men så vartet United opp med en voldsom sluttspurt.

Image courtesy of "Dagsavisen"

Rashford og Fernandes snudde til seier i Manchester-derbyet (Dagsavisen)

Manchester United snudde til seier på dramatisk vis da de slo Manchester City 2-1 i Premier League lørdag.

Casemiro svingte inn en ball inn i bakrom til Rashford som var i en klar offside. United så farligst ut de første 45, men femten minutter inn i andre omgang var det gjestene som tok ledelsen. Ederson kom langt ut fra streken, men det var Rashford som nådde ballen først og rundet keeperen. Dermed hadde United snudd kampen i løpet av bare et par minutter. Mål ble det likevel ikke da Manuel Akanji kom seg på riktig side og stoppet forsøket fra Rashford. Ballen skrudde like utenfor mål, og lagene gikk til pause på 0-0.