Emilie Enger Mehl

 
 
Post cover
Image courtesy of "Oppland Arbeiderblad"
(+) Reagerer sterkt på regjeringens Tiktok-kunnskap: – Det er utrolig naivt

Leverer justisminister Emilie Enger Mehl persondata til kinesiske myndigheter på et sølvfat? Gaute Wangen tror norsk naivitet ligger bak.


Oppland Arbeiderblad er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Gaute Wangen tror norsk naivitet ligger bak. Leverer justisminister Emilie Enger Mehl persondata til kinesiske myndigheter på et sølvfat?


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Krever opprydding fra Mehl etter rapport om forskjellsbehandling

Etter flere VG-avsløringer bestilte justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) et nasjonalt tilsyn med praksis for sikkerhetsklareringer.


– Er det veiledningen fra NSM som er for dårlig? Der skriver han at departementet har startet et arbeid med å følge opp funnene og konklusjonene overfor de berørte klareringsmyndighetene. Nå krever han er skikkelig opprydding fra justisministeren, og mener også Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité bør vurdere å åpne kontrollsak. Eller har det etablert seg en egen kultur og praksis i hver enkelt klareringsmyndighet, med hver sin lovforståelse? Han ønsker ikke å utdype nærmere, men tillegger: Han påpeker samtidig at tilsynsrapportens omtale av negative avgjørelser er upresis og uheldig. Han mener saken har likhetstrekk med NAV-skandalen, der personer ble – Vi avventer eventuelle føringer for oppfølging fra Justisdepartementet. Hvert år fremmes det rundt 30.000 forespørsler om sikkerhetsklarering i Norge. – I begge sakene er det fagmyndigheter og forvaltning som ikke forsto gjeldende lovverk og praktiserte feil i en årrekke. NSM vil ikke svare på hvilke klareringsmyndigheter som har tolket loven feil eller om det er personer som har mistet sikkerhetsklarering på grunn av feil praktisering av sikkerhetsloven. [inkassotrøbbel ](https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/BjLeKg/broet-straffeloven-men-beholdt-sikkerhetsklareringen)– og hvordan unge nordmenn med flerkulturell bakgrunn [venter i årevis](https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/MLeJBB/unge-flerkulturelle-venter-opptil-to-aar-paa-sikkerhetsklarering-fra-forsvaret) på å få vurdert sine saker.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Justisminister Emilie Enger Mehl hadde TikTok på tjenestemobilen

For første gang innrømmer justis- og beredskapsministeren at hun hadde den omstridte appen på tjenestemobilen. Forsker i cybersikkerhet sier det er ...


Det er teknisk mulig, og det er plausibelt. – Personer i viktige stillinger er typiske mål for spionasje. – Vi mistenker kanskje ikke Facebook for å spionere på norske borgere av strategiske grunner. Når man laster ned apper gir man dem mange tillatelser, som å bruke mikrofon og kamera. Men jeg er også bevisst på at all informasjon kan misbrukes, sier Mehl til TV 2. [TV 2](https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/snakker-ut-om-tiktok-braket/15473599/) at hun hadde TikTok på en ugradert tjenestemobil i en måneds tid i fjor høst.
show more
Post cover
Image courtesy of "Glåmdalen"
(+) Vil kalle Mehl inn på teppet

Til NRK sier nå Høyre-leder Erna Solberg at Mehl har prøvd å føre Stortinget bak lyset. – Det er dumt at en justisminister, med ansvar for sikkerhetsloven, har ...


Glåmdalen er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Justis- og beredskapsministerens TikTok-bruk vekker voldsom oppsikt på Stortinget.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Justisminister Emilie Enger Mehl hadde Tiktok på tjenestetelefonen

Helt siden det ble stilt spørsmål om dette første gang, har jeg forsøkt å svare både Stortinget og mediene så åpent og ærlig som jeg mener er klokt om min ...


[Skulle på kjærestetur til Syden med Flyr – nå er de nesten 10.000 i minus](https://www.dagsavisen.no/nyheter/2023/01/31/laerling-mina-mister-reisen-og-5000-kroner-etter-flyr-konkurs/) ] [Hold deg oppdatert. Justisministeren har flyttet en rekke apper som Tiktok over til en separat mobiltelefon for å slippe å ha dem på tjenestetelefonen. Over 1,2 millioner nordmenn har profil på Tiktok, og det har vært økende i flere år, sier Mehl til TV 2. – At justisministeren sier hun valgte å laste ned Tiktok på sin tjenestetelefon etter at hun satte seg inn i rådene, er forstemmende. Men jeg er også bevisst på at all informasjon kan misbrukes, sier Mehl til Mehl har ikke svart og begrunnet det med sikkerhetshensyn.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Emilie Enger Mehl (Sp) med innrømmelse etter TikTok-bråket

Opplyser til TV 2 at hun har benyttet seg av sosiale medier-appen på en ugradert jobbtelefon.


I intervjuet med TV 2 opplyser justis- og beredskapsministeren at hun nå har en egen telefon, hvor hun bruker TikTok og andre sosiale medier-apper. Mehl hevder at hun ikke ble frarådet fra å laste ned appen av kolleger i departementet, og at hun heller ikke fant noen råd som ba henne la være etter å ha satt seg inn i rådene for bruk av tjenestetelefoner. [Dagbladet rettet kritisk søkelys på Mehls bruk av Tiktok](https://www.dagbladet.no/nyheter/omstridt-kina-app-pa-jobbtelefonen/78270173), og Høyre og Frp har uttalt at de har sviktende tillit til Mehl som justisminister på grunn av saken. – At justisministeren sier hun valgte å laste ned Tiktok på sin tjenestetelefon etter at hun satte seg inn i rådene, er forstemmende. Mehl har ikke svart og begrunnet det med sikkerhetshensyn. Flere har stilt spørsmål ved justis- og beredskapsministerens bruk av appen, og nå forteller hun
show more
Post cover
Image courtesy of "KOM24.no"
Justisminister Emilie Enger Mehl hadde TikTok på tjenestetelefonen, opplyser hun til TV 2

Helt siden det ble stilt spørsmål om dette første gang, har jeg forsøkt å svare både Stortinget og mediene så åpent og ærlig som jeg mener er klokt, ...


Over 1,2 millioner nordmenn har profil på Tiktok, og det har vært økende i flere år, sier Mehl til TV 2. Justisministeren har flyttet en rekke apper som Tiktok over til en separat mobiltelefon for å slippe å ha dem på tjenestetelefonen. – At justisministeren sier hun valgte å laste ned Tiktok på sin tjenestetelefon etter at hun satte seg inn i rådene, er forstemmende. Men jeg er også bevisst på at all informasjon kan misbrukes, sier Mehl til Tiktok er en av verdens mest populære apper, men appen er også kontroversiell. Mehl har ikke svart og begrunnet det med sikkerhetshensyn.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Snakker ut om TikTok-bråket

Justis- og beredskapsministeren innrømmer for første gang offentlig at hun hadde den kontroversielle appen TikTok på tjenestemobilen.


Jeg mener det er riktig at også seriøse aktører har tilstedeværelse der, sier Mehl. Nå opplever jeg at det er mange spekulasjoner og feilaktige premisser som jeg må veie det opp mot den sikkerhetsvurderingen. – Dette er forhold jeg er bevisst på. – Jeg valgte å ta i bruk TikTok fordi det er en av de største sosiale medier-plattformene i Norge. Jeg kan ikke gå nærmere inn på hvor mange det er, eller hva de forskjellige brukes til, men sikkerhet er noe jeg tenker på hele tida, sier hun. Men jeg er også bevisst på at all informasjon kan misbrukes, sier Mehl til TV 2.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Mehl i hardt vær: – Det er dumt

Høyre-leder Erna Solberg er nådeløs i sin kritikk av justisminister Emilie Enger Mehl for ikke å svart på Stortingets spørsmål om hun har TikTok installert ...


Justisministeren har flyttet en rekke apper som Tiktok over til en separat mobiltelefon for å slippe å ha dem på tjenestetelefonen. – At justisministeren sier hun valgte å laste ned Tiktok på sin tjenestetelefon etter at hun satte seg inn i rådene, er forstemmende. Over 1,2 millioner nordmenn har profil på Tiktok, og det har vært økende i flere år, sa Mehl til TV 2 onsdag. Hun har fulgt de rådene hun har fått fra justisdepartementet og jeg tror hun har gjort det på en forsvarlig måte, sier Støre til – Det er dumt at en justisminister, med ansvar for sikkerhetsloven, har installert TikTok på tjenestetelefonen. Det at hun velger å fortelle sin historie til mediene etter å ha nektet å svare Stortinget i fire måneder, setter henne ikke i et troverdig lys, mener han.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Justisminister Emilie Enger Mehl hadde Tiktok på tjenestetelefonen

– Helt siden det ble stilt spørsmål om dette første gang, har jeg forsøkt å svare både Stortinget og mediene så åpent og ærlig som jeg mener er klokt om min ...


Over 1,2 millioner nordmenn har profil på Tiktok, og det har vært økende i flere år, sier Mehl til TV 2. Justisministeren har flyttet en rekke apper som Tiktok over til en separat mobiltelefon for å slippe å ha dem på tjenestetelefonen. Men jeg er også bevisst på at all informasjon kan misbrukes, sier Mehl til Frykten har vært at opplysninger kan havne i kinesiske myndigheters hender. Tiktok er en av verdens mest populære apper, men appen er også kontroversiell. Mehl har ikke svart og begrunnet det med sikkerhetshensyn.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Justisministeren lastet ned Tiktok. Får det noen konsekvenser?

Justisminister Emilie Enger Mehl har over en periode fått flere spørsmål om hun har hatt Tiktok på tjenestetelefonen. Dagbladet har i lang tid forsøkt å få ...


Forskjellen er at Mehl ikke har villet innrømme om hun har hatt det. Til TV2 sier hun at det har vært mange spekulasjoner og at hun har behov for å avklare. Dette er grunnen til at folk har vært bekymret for at hun har hatt appen på sin telefon. Begrunnelsen er at det kinesiske selskapet bak appen kan få tilgang til de ansattes data. Det ble også et like stort problem at hun ikke ville svare tydelig på om hun faktisk nå eller tidligere har hatt appen på telefonen. [ til TV2 at](https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/snakker-ut-om-tiktok-braket/15473599/) hun diskuterte saken med andre i departementet før hun lastet ned appen. Om Høyre og Frp ønsker, kan de ta saken opp i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Hun har fått kritikk for å ikke svare [Dagbladet ](https://www.dagbladet.no/emne/emilie enger mehl)har i lang tid forsøkt å få svar fra statsråden. Kritikerne mener problematiske var å ha appen på telefonen. Gradert informasjon er informasjon eller dokumenter som en lov eller forskrift bestemmer at ikke alle skal ha tilgang til. Justisminister Emilie Enger Mehl har som statsråd tilgang på informasjon man ikke vil skal spres.
show more