Femundløpet

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nea Radio"
Femundløpet: Monsen med spesiell strategi

Årets Femundløp startet i dag i Kjerkgata på Røros. Lars Monsen kjører en spesiell strategi i årets løp.


Dette brukes til å kunne forbedre vårt innhold og slettes hvis du sletter din brukerkonto. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Noe teknisk informasjon som IP-adresse og nettleser lagres i webserveren sine logger. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.
show more
Post cover
Image courtesy of "Avisa Valdres"
(+) I år har storebror fått de beste hundene

Femundløpet samler store deler av norgeseliten i hundekjøring, men ikke alle har like store ambisjoner som Lars Monsen, Thomas Wærner og Robert Sørlie.


Avisa Valdres er ein del av Amedia, og vi er ansvarlege for dine data. Femundløpet samler store deler av norgeseliten i hundekjøring, men ikke alle har like store ambisjoner som Lars Monsen, Thomas Wærner og Robert Sørlie.


Post cover
Image courtesy of "Østlendingen"
(+) Femundløpet for «dummies». Marit og Marte gir deg svaret på hundesportens mange begreper

Torsdag er det klart for Femundløpet 2023. Nesten 200 hundespann skal kjøre ut fra Røros torsdag og fredag.


Østlendingen er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Torsdag er det klart for Femundløpet 2023. Nesten 200 hundespann skal kjøre ut fra Røros torsdag og fredag.


Post cover
Image courtesy of "Laagendalsposten"
Følg Maren, Jo og fire andre lokale helter i Femundløpet

Torsdag 2. februar klokka 10.00 legger de første deltakerne i det 650 kilometer lange Femundløpet av gårde fra Røros.


Les også Fredag starter 200 kilometer-løpet med far og sønn Askim som deltakere. De to har henholdsvis startnummer 12 og 15.


Post cover
Image courtesy of "Alvdal midt i væla"
Femundløpet-spesial: Se Medstrøms live fra Tynset hotell

Kveldens gjester er daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll, Hege Fossum ved Tynset Ungdomsskole som driver Sjekkpunkt Tynset, og reiselivsforsker og ...


Post cover
Image courtesy of "Arbeidets Rett"
(+) Erik var først av F450-kjørerne til Søvollen. Dette tror han om fortsettelsen

En og en halv gang har Erik Ploot kommet seg gjennom Femundløpet. Fredag var det han som var første kjører til Søvollen. Men at han skal fortsette først i ...


Post cover
Image courtesy of "Fjell-Ljom"
– Vi har økonomiske utfordringer / Likevel klar for start i dag

Alt er klart bare dager før hundene slippes løs i Kjerkgata og videre ut på Femundløpet. Likevel har det vært noen økonomiske skjær i sjøen rett før ...


– Totalt er 650 frivillig med i år, og vi har ikke problemer med rekrutteringen. Mellom Tynset og Tolga er det mer sparsomt, sier Kokkvoll. Det er store forskjeller i snøforholdene. Vi har en god kjønnsblanding på deltakerne med omtrent 60 og 40 prosent for henholdsvis menn og kvinner. – Fordi mye av sjøen forsvant valgte vi å legge om traseen mellom Orkelbogen og Tynset. – Vi våkna til skikkelig vintervær i dag.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nea Radio"
Femundløpet: Monsen med spesiell strategi

Årets Femundløp startet i dag i Kjerkgata på Røros. Lars Monsen kjører en spesiell strategi i årets løp.


Dette brukes til å kunne forbedre vårt innhold og slettes hvis du sletter din brukerkonto. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Noe teknisk informasjon som IP-adresse og nettleser lagres i webserveren sine logger. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.
show more
Post cover
Image courtesy of "Arbeidets Rett"
(+) Isak hedret Magne og Bjarne: – Dere er grunnfjellet!

Kirka var stappfull da en kar fra Røros og en kar fra Drevsjø ble gjort stas på under åpningen av Femundløpet.


Arbeidets Rett er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Kirka var stappfull da en kar fra Røros og en kar fra Drevsjø ble gjort stas på under åpningen av Femundløpet.


Post cover
Image courtesy of "Nordre Aker Budstikke"
Følg Femundløpet i Nordre Aker Budstikke nå!

Direktesport sender alle delene av Femundløpet fra Røros. Du får tilgang til sendingene gjennom ditt abonnement i Nordre Aker Budstikke.


Post cover
Image courtesy of "Helgelendingen"
(+) Margareth (57), Anette (43) og Regine (23) debuterer i Femundløpet: – Fantastisk med tre rookies fra Helgeland

Det er fantastisk artig at vi er tre som kjenner hverandre som debuterer i samme løp, sier Regine Alida Klausmark.


Helgelendingen er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. – Det er fantastisk artig at vi er tre som kjenner hverandre som debuterer i samme løp, sier Regine Alida Klausmark. Margareth (57), Anette (43) og Regine (23) debuterer i Femundløpet: – Fantastisk med tre rookies fra Helgeland


Post cover
Image courtesy of "Arbeidets Rett"
(+) Johannes (20) jobber på Vognbua i Ålen når han ikke kjører hund. Torsdag stiller han på startstreken i F450

Johannes Mortensen Flessen (20), har tatt seg et friår for å kjøre hund. Et friår som nok er litt annerledes enn mange på hans alder tenker seg som et friår ...


Post cover
Image courtesy of "Ringerikes Blad"
(+) Se direkte: Femundløpet fra Røros

Fredag formiddag kan du se det tradisjonelle Femundløpet på Røros direkte her på Ringerikes Blad. For abonnenter. Femundløpet er et langdistanse ...


Ringerikes Blad er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Fredag formiddag kan du se det tradisjonelle Femundløpet på Røros direkte her på Ringerikes Blad. Se direkte: Femundløpet fra Røros


Post cover
Image courtesy of "Rana Blad"
(+) Margareth (57), Anette (43) og Regine (23) debuterer i Femundløpet: – Fantastisk med tre rookies fra Helgeland

Det er fantastisk artig at vi er tre som kjenner hverandre som debuterer i samme løp, sier Regine Alida Klausmark.


Rana Blad er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. – Det er fantastisk artig at vi er tre som kjenner hverandre som debuterer i samme løp, sier Regine Alida Klausmark. Margareth (57), Anette (43) og Regine (23) debuterer i Femundløpet: – Fantastisk med tre rookies fra Helgeland


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Femundløpet i gang no: Konflikt har prega miljøet

– Vi skin om kapp med sola, seier Jon Anders Kokkvold, som er dagleg leiar. Men det siste året har hundekøyrar-miljøet vore prega av ein konflikt rundt ...


– At det har prega sporten kan ein ikkje underslå. Det er greitt for køyrarane også å få klargjort reglane. – Vi har hatt utfordring med å rekruttere norske veterinærar som ikkje ønsker å stå i konflikten mellom utøver og arrangør. Dalby seier at hundekøyrarar er opptekne av dyrevelferd og aldri vil køyre med halte hundar. Wærner sjølv, sa til NRK at hundane hans var godkjente av to andre veterinærar, som hadde gitt han grønt lys for å køyre. For å få til samspelet må ein ha fokus på dyrevelferd. Vi har lagt opp eit eiget opplegg som er presentert til køyrarane, korleis vi forventar at spannet skal presenterast ved sjekkpunkt, seier Kokkvold. – Stevneveterinæren har det overordna ansvaret. Han fortel at løpet har rundt 650 frivillige. Det sette i gang ein diskusjon om handheving av reglane. Her finst det reglar for korleis arrangørar av blant anna hundeløp skal regulere konkurransane. I slike langdistanseløp som Finnmarks- og Femundløpet, må hundespanna gjennom obligatoriske sjekkar av veterinærar.
show more
Post cover
Image courtesy of "Fjell-Ljom"
Annbjørg starter i Femundløpet: Måtte til Ålen for å kjøre egne hunder

– Jeg liker best å kjøre hund når det er dårlig vær. Når hundene fungerer på topp og det er tøft ute i løypa. Jeg synes en må like å ha det litt jævlig, sier ...


– Det er bestevennen min, og nå er han hovedleder. Som sagt er ikke konkurransen det viktigste i år. SISTE DANS: Nå er det slutt, sier sjefen. – Forhåpningen er å komme seg til mål. Nå er hun på vei til å bli profesjonell hundekjører som denne uka stiller på startstreken sammen med mange sterke konkurrenter. – Også er det varmt inne i gangen. Det skaper glade hunder som er villige til å yte hundre prosent for kjøreren. Når hundene fungerer på topp og det er tøft ute i løypa. Inne på sofaen er det jevn rotasjon. Faktisk er det mistenkelig lite utstyr her til at det bare er et par dager igjen til starten på Femundløpet. Da er det umulig å uforstyrret sette seg ned. SENTRUM: Det er bare nødt til å bli slik når du driver kjører hundespann.
show more
Post cover
Image courtesy of "Arbeidets Rett"
Slik kan du følge årets Femundløp

Torsdag starter de første hundesledene ut fra Kjerkgata på årets Femundløp. Det konkurreres i fire klasser og vi sender direkte i mange timer.


kl. Dette programmet er sakset fra Femundløpets egen side og vi tar forbehold om mulige endringer. Søndag morgen oppdaterer de to deg kort slik som på lørdag og så er det premieseremoni for de tre klassene som har kommet i mål klokka 12.00. Lørdag morgen klokka ni vil det bli en kort statusoppdatering og så følger vi selvfølgelig med når kjørerne fra FJunior og F200 er ventet i mål på Malmplassen i løpet av dagen og kvelden. februar er det direkte studiosending kl. Så skal Fjell-TV og produsent Marit Manfredsdotter flytte hele studioet fra Kaffestuggugården til Smelthytta og Malmplassen. Dette varer bortimot et par timer fra ende til annen og kommentatorer er Nina Skramstad og Esten Inge Hilmarsen. I år er hennes makker i sendingene torsdag og fredag, Esten Inge Hilmarsen fra Tolga. Nytt i år der er lanseringen av Femundløpet Live på femundlopet.no. Begge deler sendes direkte i sin helhet åpent for alle fra retten.no og Amedias Direktesport, og du kan også gå til sendingene fra Femundløpets egne nettsider. Dag for dag starter programmet med den offisielle åpningsseremonien i Bergstadens Ziir onsdag kveld. Vi går sammen om en TV-produksjon, og i tillegg leverer våre reportere status og nyheter vi oppdaterer lesere og seere med gjennom den snaue uka det pågår.
show more
Post cover
Image courtesy of "trondheim.dagbladet.no"
Røper strategi

Femundløpet 2023 er i gang. Lars Monsen har klare meninger om hvem han tror vinner årets løp.


Torsdag klokka 16.00 lå Lars Monsen på en foreløpig tiende plass i løpet. Iditarod er nesten tre ganger så langt som det lange Femundløpet, som betyr at det blir litt andre hviletider, så jeg kommer til å hvile litt mer, sa Monsen til Monsen bruker Femundløpet som forberedelse til Iditarod i Alaska.