Horisont Energi

 
 
Post cover
Image courtesy of "E24"
Spetalen trekker seg ut av styret i Horisont Energi

Den profilerte investoren har solgt aksjer for millioner i fornybarselskapet. Nå trekker han seg ut av styret.


Kursen var ned 54,52 prosent på Oslo Børs. Spetalen trekker seg ut av styret i Horisont Energi Styret i Horisont Energi har blitt informert om at investor Øystein Stray Spetalen trekker seg fra rollen som styremedlem med umiddelbar virkning.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Kursras i Horisont Energi

STOR AKSJONÆR: Øystein Stray Spetalen er aksjonær både private og gjennom Saga Pure. Foto: Thomas Bjørnflaten. EnergiTil kategorisiden. Del på Facebook.


feb.


Post cover
Image courtesy of "Hammerfestingen"
Equinor trekker seg fra ammoniakkprosjekt i Barentshavet

Equinor og Vår Energi går ut av Barents Blue-prosjektet som går ut på å lage ammoniakk av naturgass fra Barentshavet, fange CO2 og lagre den under ...


Dette brukes til å kunne forbedre vårt innhold og slettes hvis du sletter din brukerkonto. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor. NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det. Abonnementet er bindende til det sies opp av abonnenten.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Nok et styremedlem trekker seg fra Horisont Energi-styret med umiddelbar virkning

Horisont Energis flaggskipsprosjekt er en fabrikk i Finnmark som skal produsere ammoniakk basert på hydrogen som er fremstilt av gass fra Barentshavet, med ...


Horisont fikk med seg oljegigantene Equinor og Vår Energi som samarbeidspartnere, nesten en halv milliard i støtte fra Enova, og en nesten like stor investering fra den tyske energigiganten E. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). Med den kursen vi har nå er det vel omtrent tilsvarende kontantbeholdningen vår. Selv om prosjektet er noe forsinket allerede, er planen å lande en kjøpsavtale for gass og ta et konseptvalg i år, og investeringsbeslutning neste år. Observatør-avgangen kommer dagen etter at hedgefondet QVT, som er fjerde største eier i Horisont Energi, solgte 250.000 aksjer. Foss-Skiftesvik er tilknyttet det amerikanske hedgefondet QVT, som er blant de største aksjonærene i Horisont Energi.
show more
Post cover
Image courtesy of "Hammerfestingen"
Equinor trekker seg fra ammoniakkprosjekt i Barentshavet

Equinor og Vår Energi går ut av Barents Blue-prosjektet som går ut på å lage ammoniakk av naturgass fra Barentshavet, fange CO2 og lagre den under ...


Dette brukes til å kunne forbedre vårt innhold og slettes hvis du sletter din brukerkonto. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor. NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det. Abonnementet er bindende til det sies opp av abonnenten.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Øystein Stray Spetalen trekker seg fra styret i Horisont Energi med umiddelbar virkning

Dagen etter en nyhet som senket Horisont Energi-aksjen, forlater investor Øystein Stray Spetalen selskapets styre.


Horisont fikk med seg oljegigantene Equinor og Vår Energi som samarbeidspartnere, nesten en halv milliard i støtte fra Enova, og en nesten like stor investering fra den tyske energigiganten E. – Utvikling av de påviste ressursene i regionen, inkludert Goliat, Alke og Lupa, vil kreve en eksportløsning med større kapasitet enn det vi ser er realistisk innenfor rammen av prosjektet. Når Horisont og Fertiberia har en full partnerskapsavtale på plass 1. [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. april, skal de eie 50 prosent hver av prosjektet, sier Horisont i sin egen melding. Styreobservatør Lars Foss-Skiftesvik er tilknyttet hedgefondet, og selskapet må derfor melde om transaksjonen til markedet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Document"
Spetalen ut av styret i Horisont Energi

Horisont Energis tenkte anlegg for produksjon av grønn ammoniakk ved Hammerfest gikk på en smell onsdag. Staten ved Enova, den tyske energigigante EON og ...


Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Nok et styremedlem trekker seg fra Horisont Energi-styret med umiddelbar virkning

Horisont Energis flaggskipsprosjekt er en fabrikk i Finnmark som skal produsere ammoniakk basert på hydrogen som er fremstilt av gass fra Barentshavet, med ...


Horisont fikk med seg oljegigantene Equinor og Vår Energi som samarbeidspartnere, nesten en halv milliard i støtte fra Enova, og en nesten like stor investering fra den tyske energigiganten E. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). Med den kursen vi har nå er det vel omtrent tilsvarende kontantbeholdningen vår. Selv om prosjektet er noe forsinket allerede, er planen å lande en kjøpsavtale for gass og ta et konseptvalg i år, og investeringsbeslutning neste år. Observatør-avgangen kommer dagen etter at hedgefondet QVT, som er fjerde største eier i Horisont Energi, solgte 250.000 aksjer. Foss-Skiftesvik er tilknyttet det amerikanske hedgefondet QVT, som er blant de største aksjonærene i Horisont Energi.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Spetalen går ut av styret i Horisont Energi

Mens Horisont Energi havarerte på Oslo Børs, solgte storeieren Øystein Stray Spetalen aksjer i selskapet. Nå trekker han seg fra styret med umiddelbar virkning.


Det ble gjort flere brannsalg i Horisont Energi på onsdag. Horisont Energi sendte ut en flaggemelding onsdag kveld der det skriver at Spetalen solgte aksjer for totalt 5,5 millioner kroner under kurskollapsen. Øystein Stray Spetalen har gitt beskjed om at han trekker seg fra styret i Horisont Energi.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Nytt medlem trekker seg fra Horisont Energi-styret

Styreobservatør Lars Foss-Skiftesvik trekker seg nå fra styret i Horisont Energi med umiddelbar virkning, opplyses det i en børsmelding.


feb. Horisont Energi-styret vil følgelig heretter ikke inkludere noen observatører, skriver selskapet.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Spetalen storsolgte i Horisont Energi

SOLGTE AKSJER: Investor Øystein Stray Spetalen solgte aksjer under kursfallet onsdag. Foto: Eivind Yggeseth. EnergiTil kategorisiden. Del på Facebook.


Spetalen hadde også aksjer privat gjennom investeringsselskapet Ferncliff for 43 millioner kroner. Saga Pure investerte 35 millioner kroner i Horisont Energi i desember 2020 til kurs 19 kroner og ble sittende med en eierandel på 11,7 prosent. Spetalen er også på eiersiden gjennom Saga Pure.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Nytt medlem trekker seg fra Horisont Energi-styret

Styreobservatør Lars Foss-Skiftesvik trekker seg nå fra styret i Horisont Energi med umiddelbar virkning, opplyses det i en børsmelding.


feb. Horisont Energi-styret vil følgelig heretter ikke inkludere noen observatører, skriver selskapet.


Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Øystein Stray Spetalen trekker seg fra styret i Horisont Energi med umiddelbar virkning

Dagen etter en nyhet som senket Horisont Energi-aksjen, forlater investor Øystein Stray Spetalen selskapets styre.


Horisont fikk med seg oljegigantene Equinor og Vår Energi som samarbeidspartnere, nesten en halv milliard i støtte fra Enova, og en nesten like stor investering fra den tyske energigiganten E. – Utvikling av de påviste ressursene i regionen, inkludert Goliat, Alke og Lupa, vil kreve en eksportløsning med større kapasitet enn det vi ser er realistisk innenfor rammen av prosjektet. Når Horisont og Fertiberia har en full partnerskapsavtale på plass 1. [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. april, skal de eie 50 prosent hver av prosjektet, sier Horisont i sin egen melding. Styreobservatør Lars Foss-Skiftesvik er tilknyttet hedgefondet, og selskapet må derfor melde om transaksjonen til markedet.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Spetalen solgte seg ned i Horisont Energi under kursras

Investor Øystein Stray Spetalen har kvittet seg med aksjer i hydrogenselskapet Horisont Energi i løpet av onsdag, på en blodrød dag for aksjen.


Samtidig kom Spetalen inn på eiersiden i selskapet. Investor Øystein Stray Spetalen har kvittet seg med aksjer i hydrogenselskapet Horisont Energi i løpet av onsdag, på en blodrød dag for aksjen. Spetalen solgte seg ned i Horisont Energi under kursras


Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Hydrogenselskap kollapset på børs etter Equinor-exit fra prestisjeprosjekt – Spetalen solgte for millioner

Flere hundre millioner kroner i børsverdier er borte i Horisont Energi etter at Equinor og Vår Energi trakk seg fra prosjekt i Finnmark.


– Utvikling av de påviste ressursene i regionen, inkludert Goliat, Alke og Lupa, vil kreve en eksportløsning med større kapasitet enn det vi ser er realistisk innenfor rammen av prosjektet. Når Horisont og Fertiberia har en full partnerskapsavtale på plass 1. Equinor skulle også være operatør for Polaris-prosjektet, som gikk ut på å lagre CO2 under havbunnen i Barentshavet. Horisont fikk med seg oljegigantene Equinor og Vår Energi som samarbeidspartnere, nesten en halv milliard i støtte fra Enova, og en nesten like stor investering fra den tyske energigiganten E. ON, som har et papirtap på over 100 millioner kroner. ON, som nå er hovedeier med over 25 prosent.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Øystein Stray Spetalen trekker seg fra styret i Horisont Energi med umiddelbar virkning

Dagen etter en nyhet som senket Horisont Energi-aksjen, forlater investor Øystein Stray Spetalen selskapets styre.


Horisont fikk med seg oljegigantene Equinor og Vår Energi som samarbeidspartnere, nesten en halv milliard i støtte fra Enova, og en nesten like stor investering fra den tyske energigiganten E. – Utvikling av de påviste ressursene i regionen, inkludert Goliat, Alke og Lupa, vil kreve en eksportløsning med større kapasitet enn det vi ser er realistisk innenfor rammen av prosjektet. Når Horisont og Fertiberia har en full partnerskapsavtale på plass 1. [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. april, skal de eie 50 prosent hver av prosjektet, sier Horisont i sin egen melding. Styreobservatør Lars Foss-Skiftesvik er tilknyttet hedgefondet, og selskapet må derfor melde om transaksjonen til markedet.
show more
Post cover
Image courtesy of "iFinnmark"
(+) Spanjoler inn i Repparfjord-prosjekt: – De har betydelig erfaring ...

Horisont Energi har inngått samarbeid med det spanske selskapet Fertiberia, mens Equinor og Vår Energi avvikler sine andeler i prosjektet.