Post cover
Image courtesy of "NRK"
Ulovlig strømming av fotball finansierer kriminelle nettverk

Jeg synes prisen er urimelig. De med helt normal lønn kan ikke betale, så de finner andre alternativer, sier Manchester United-supporter Daniel Rud.


– Vi er klar over at ulovlig strømming foregår. – Men det er en grense. I fjor ble en mann dømt til 45 dagers fengsel for å ha gjort dekrypterte digitalkort tilgjengelig. For mange er nok den nådd. Politiet ser alvorlig på ulovlig virksomhet som dette. Og i Nederland koster det litt mer enn en norsk hundrelapp. Men jeg deler med de jeg bor med. Daniel Rud har lest seg opp på hvem som tjener på ulovlige IPTV-tjenester. – Jeg tror mange som velger å benytte seg av dette tror de er i en juridisk gråsone, og at de ikke kan bli tatt eller stilles økonomisk ansvarlig. Løland i NCP sier at de ikke er ute etter seerne, men de som selger tjenestene. Jeg skjønner at 750 kroner blir dyrt hvis man betaler alene. Han forstå likevel at folk lar seg friste.
show more