Jonas Gahr Støre

 
 
Post cover
Image courtesy of "KSU.NO"
Støre forsvarer elektrifisering på Melkøya: – Det er ingen gratis vei til målet

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil bygge ut mer kraftproduksjon og nett i nord. Slik mener han at elektrifisering av gassanlegget på Melkøya kan ...


– Regjeringen lener seg på store nye kraft- og nettutbygginger det er vanskelig å se realismen i. – En stor andel av kraftoverskuddet i Nord- og Midt-Norge skal brukes på ett enkelt gassanlegg. Olje- og energidepartementet skal behandle konsesjonen, og Støre understreker at det ikke er konkludert. De har eksportert i 51 av 52 uker i 2022. – Mange i nord ser med uro på de høye prisene på strøm man har hatt i sør. Regionen i nord har vært i en situasjon med stort kraftoverskudd.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Giske om strøm: Vi skal vinne på landsmøtet

FOLKETS HUS I TRONDHEIM (VG) Lederen i Aps største partilag, Trond Giske, pisker regjeringen til mer offensive strømgrep. Han sa i årsmøtetalen i lokallaget ...


De skyver på det sentrale spørsmålet om vi skal ha en lavere pris i Norge frem, svarer Giske. Hva gjør vi med at prisen på norsk vannkraft som koster 15 øre å produsere blir satt av prisen på gasskraft i Tyskland Det besvares ikke. Energikommisjonen er positiv til utvalget regjeringen skal sette i gang for å se på prisdannelsen i kraftmarkedet. Norge noe over 150, sa han for å fortelle av vi er veldig små, som gjør at å delta i et åpent strømmarked har gått kraftig ut over strømprisen, sa han og fortsatte: Dette påpeker energikommisjonen, og det er regjeringen allerede godt i gang med. Vi må komme tilbake til hvordan vi følger opp kommisjonens anbefalinger etter at rapporten har vært på høring. [besøkte tirsdag](https://e24.no/olje-og-energi/i/l3Obl3/stoere-paa-melkoeya-forstaar-godt-dem-som-er-urolige) Equinors gassanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest. – Nei, det mener jeg ikke noe konkret om. Vi må derfor ha en politisk regulering av utenlandshandelen med strøm slik at vannkraften og vår energirikdom, og ikke minst flerårsmagasinene, disponeres til det beste for norske forbrukere og norsk næringsliv», heter det blant annet. Og vi skal vinne! – Hydro vil gå med 40 milliarder kroner i overskudd i år. FOLKETS HUS I TRONDHEIM (VG) Lederen i Aps største partilag, Trond Giske, pisker regjeringen til mer offensive strømgrep.
show more
Post cover
Image courtesy of "Norge IDAG"
Globalistenes himmelrike?

Eller skal vi heller kalle det: Jonas Gahr Støre og Erna Solbergs drømmerike? For klart, noe himmelrike er det absolutt ikke, selv om de begge iherdig har ...


Om da ikke folket nå bestemmer seg for ikke å stemme Ap og Høyre før de beviser at de tenker Norge heller enn EU, FN og WEF, alle organisasjoner som strunter totalt i det norske folket. At Jonas lovet Norge annerledes i valginnspurten for litt over et år siden, det tillater EU ingenlunde når vi allerede er blitt et rent EU-vasall tilheng, umyndiggjort og ydmyket. Inntil så lenge, med de to nevnte øverst arrogant tronende, blir Norge og norske lokale interesser fornedret. Men dette gjør selvsagt at tenkende folk har mistet troen på politikere rent generelt og spesielt mht Jonas og Erna. Dette er blitt det udemokratiske dikterende Norge i et nøtteskall. Gahr Støre hadde en hel time til disposisjon der han fikk breie seg, uten knapt å si en eneste setning som hadde noe med energirealitetene i Norge å gjøre.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Støre på Melkøya: – Forstår godt dem som er urolige

MELKØYA (E24): En betent strid er bakteppet for statsministerens besøk på Equinors gassanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest tirsdag.


Det gir risiko for knapphet og [kamp om kraften](https://e24.no/hendelse/d4edd641-665b-45d6-88c3-a1cb03241103/kampen-om-kraften). – Her følger vi det opplegget som har vært avklart med Stortinget. – Kraftbransjen, myndighetene og Statnett må sammen legge til rette for at vi kan få produsert denne kraften. – Det understreker at vi trenger mer kraft og mer nett i Norge. Ordførere frykter at Equinors prosjekt skal kreve så mye kraft at det kan gi kraftmangel i regionen og gå på bekostning av annen næringsutvikling. Equinors planer for Melkøya skal etter planen kutte klimautslippene på anlegget med 850.000 tonn i året.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Støre støtter elektrifisering av Melkøya

I desember i fjor leverte Equinor søknaden om å avvikle gasskraftverket på Melkøya og erstatte det med elektrisk kraft fra nettet til Olje- og ...


– Det er kjent teknologi som det absolutt er mulig å få til. – Det kan sette i fare de arbeidsplassene som er på Melkøya og røft regnet er det rundt 1000 arbeidsplasser. – Det er alltid viktig å ha gode diskusjoner, og jeg tror det er viktig å tilføre strøm til området. Vi er nødt til å kutte klimagassutslipp og vi vet at en av de største utslippskildene i Norge er fra norsk sokkel. Det vil ta hele kraftoverskuddet i Finnmark og Nord-Troms, sier han. Det er en påminnelse om den ambisjonen, og jeg tror det er viktig å understreke at vi ikke har tid å miste. Den næringa er også nødt til å kutte utslippene for at vi skal nå våre klimamål, sier leder for energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Marianne Sivertsen Næss. Det viktig at det videreutvikles, sier Kjell Giæver, direktør i Arctic energy partners. – Det krever at vi har ordentlige planer for det. – Det er ikke noe som bare skal være i sørlige deler av Nordsjøen. Ambisjonene vi har for å nå klimamål, for å nå nye industrimål, skape arbeidsplasser, skape velferd, skape ringvirkninger – krever mer kraft, og det krever kraft av den reine sorten. Vi skal gjøre det på en god måte, og det gjelder ikke bare Finnmark, men hele landet, sier statsministeren.
show more
Post cover
Image courtesy of "altaposten.no"
(+) Støre forsvarer elektrifisering på Melkøya: – Det er ingen gratis vei til målet

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil bygge ut mer kraftproduksjon og nett i nord. Slik mener han at elektrifisering av gassanlegget på Melkøya kan ...


Post cover
Image courtesy of "iFinnmark"
(+) Støre om flyprisene: – Vi gir ikke opp målene med halvering av prisene, men mye må sees i lys av den økonomiske situasjonen landet er i

Jonas Gahr Støre sier regjeringen ikke har lagt målet om å halvere flyprisene i nord i skuffen. – Vi skal vurdere et bredt spekter av virkemidler i ...


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Giske utfordrer Støre: – Det må handling til

TRONDHEIM (Aftenposten): Onsdag kveld holder Nidaros sosialdemokratiske forum årsmøte. Leder Trond Giske har pekt ut de tre viktigste sakene i valgåret.


Hvis vi vil det, så kan vi ikke være en fullintegrert del i et europeisk kraftmarked. De skriver også at ingen barn skal måtte vokse opp i fattigdom. – Vi må stille spørsmålet: Vil vi at Norge skal ha et lavere prisnivå på strøm enn Europa? For en enslig person vil lavinntektsgrensen tilsvare 251.600 kroner i 2021.i 2021. Det er mulig å snakke med samarbeidspartnerne. Så skal de ta den til årsmøtet i Trøndelag Ap (der har Trondheim Ap flertall). [SSB ](https://www.ssb.no/inntekt-og-forbruk/inntekt-og-formue/statistikk/inntekts-og-formuesstatistikk-for-husholdninger/artikler/faerre-med-lavinntekt)levde rundt 560.000 nordmenn i lavinntekt lavinntekt SSB definerer lavinntekt som en inntekt som tilsvarer 60 prosent eller mindre av medianinntekten etter skatt per forbruksenhet i befolkningen. De vil ta sitt syn på strømpolitikken til årsmøtet i Trondheim Ap neste helg (Nidaros har der klart flertall). Laget har på kort tid blitt det klart største i Arbeiderpartiet og har nå over 3000 medlemmer. Han mener kablenes forsvarere ser bort ifra at prisene i Norge blir så høye. – Hvis det er nødvendig, så må man det. Han avviser at det er solidaritet med for eksempel Tyskland og Ukraina.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nordre"
Støre forsvarer elektrifisering på Melkøya: – Det er ingen gratis veg til målet

Statsminister Jonas Gahr Støre vil byggje ut meir kraftproduksjon og nett i nord. Slik meiner han at elektrifisering av gassanlegget på Melkøya kan fungere.


– Regjeringa lener seg på store nye kraft- og nettutbyggingar det er vanskeleg å sjå realismen i. – Ein stor del av kraftoverskotet i Nord- og Midt-Noreg skal brukast på eitt enkelt gassanlegg. Elektrifiseringa vil krevje over 3 terawattimar i året. Olje- og energidepartementet skal behandle konsesjonen, og Støre understrekar at det ikkje er konkludert. Dei har eksportert i 51 av 52 veker i 2022. – Mange i nord ser med uro på dei høge prisane på straum ein har hatt i sør.
show more
Post cover
Image courtesy of "itromso.no"
(+) Her pønsker Gunnar ut sin sjarmoffensiv mot Støre – kommer med nytt hint om byvekstavtale

Sammen med leder Luna Drecker var han vertskap for «ungdommens spørretime» med statsminister Jonas Gahr Støre og ordfører Gunnar Wilhelmsen. Og ungdommen har ...


Post cover
Image courtesy of "Hammerfestingen"
Statsministeren på Melkøya: – Lover kraftutbygging for å hindre høye strømpriser

Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Melkøya på tirsdag for å høre om anlegget, og diskutere hvordan finnmarkingene kan sikres mot kraftunderskudd og høye ...


Dette brukes til å kunne forbedre vårt innhold og slettes hvis du sletter din brukerkonto. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor. NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det. Abonnementet er bindende til det sies opp av abonnenten.
show more
Post cover
Image courtesy of "iFinnmark"
(+) Sunna (17) gikk «rett i strupen» på Støre

Foran et fullsatt rådhus i Tromsø gikk Sunna Svendsen fra Karasjok rett i strupen på statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).


iFinnmark er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Foran et fullsatt rådhus i Tromsø gikk Sunna Svendsen fra Karasjok rett i strupen på statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Sunna (17) gikk «rett i strupen» på Støre


Post cover
Image courtesy of "Regjeringen.no"
Vil ha vekst og arbeidsplasser i nord

Statsminister Jonas Gahr Støre og fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran dro onsdag på båttur med representanter fra nordnorsk næringsliv for å få innspill ...


Da er det viktig for oss å bidra til at næringslivet får stabile og forutsigbare rammebetingelser, sier Støre. Nord-Norge kan spille en avgjørende rolle i det grønne skiftet, og har store muligheter innen reiseliv, havbruk og fiskeri, og flere andre næringer. – Det er veldig nyttig å få innspill fra de som har bokstavelig talt har skoene på.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
- En skandale!

Tirsdag besøkte statsminister Jonas Gahr Støre Hammerfest LNG på Melkøya. Gassanlegget har vært gjenstand for stor debatt etter at det ble kjent at Equinor ...


SVs Lars Haltbrekken er enig i at Equinor heller må utrede og ta i bruk C02 fangst. De vil såklart ha den billige kraften, men at vi som felleskap skal subsidiere det, det er jeg helt uenig i, sier hun. Han mener løsningen er gitt: Vi trenger mer kraft og nett, også i Finnmark, men det skal det norske felleskapet få til, sier Støre til TV 2. Gassanlegget har vært gjenstand for stor debatt etter at det ble kjent at Equinor vil elektrifisere hele anlegget, noe som vil legge beslag på store deler av kraftoverskuddet i Nord-Norge. – Det er absolutt en mulighet, men det er dyrere for Equinor.
show more
Post cover
Image courtesy of "altaposten.no"
Gambling med kraftbehovet i nord

Statsminister Jonas Gahr Støre gjestet Melkøya i går ettermiddag og virket temmelig fast bestemt på å gå for elektrifisering. Det blir møtt med applaus i ...


Det er et stykke til å oppfylle visjonene for Nordområdene. Det er behov for en massiv kraftutbygging, og vi trenger mer av alt, konkluderer Energikommisjonen. Så er han da heller ingen tryllekunstner som kan erstatte det elektrifiseringen vil svelge unna på sokkelen.