Post cover
Image courtesy of "Bil24.no"
Tidenes dyreste nybil solgt på auksjon

Auksjonshuset bommet grovt da de satte forventet pris på Bugatti Chiron Profilée, den aller siste tilgjengelige bilen utstyrt med en diger W16-motor.


Toppfarten er grei den og ‒ 380 km/t. De ville lage en utgave uten å ofre verken ytelse og komfort ‒ altså en perfekt kombinasjon av de to. Det betyr at det ikke lenger er mulig å bestille en splitter ny Bugatti utstyrt med en W16-motor. Det heter seg det at alle gode ting har en slutt, og W16-motoren til Bugatti er intet unntak. ‒ Hvordan kunne vi ikke fullføre en så vakkert designet og konstruert bil? Et merke som Bugatti har strenge planer de må forholde seg til, og det gjelder også produksjonen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
BBC: Ford og Red Bull slår seg sammen om ny Formel 1-motor

Når Honda-motorene er en saga blott i Red Bulls Formel 1-biler, vil de bli erstattet av en som skal designes i samarbeid med Ford.


Bilgiganten har ikke vært en del av verdensmesterskapet siden den solgte Jaguars Formel 1-team til Red Bull i 2004. Den nye motoren skal være klar til 2026-sesongen – altså året etter at Red Bulls samarbeid med Honda avsluttes. Ford har imidlertid en lang historie i Formel 1 med både flere verdensmesterskap under beltet og den historiske DFV V8-motoren.
show more