Saxenda

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Reaksjonene hagler etter slanke-nei - åpner for å snu

Overvektige raser etter at de mistet støtten til slankemedisin. Legemiddelverket åpner for å snu, men på to betingelser.


Det er hyggeligere for oss å si ja, men vi må følge de faste kriteriene slik at det blir mest mulig rettferdig fra gang til gang. – Folk er forbanna, redd og frustrert. – 3000 kroner er det jeg har igjen å leve for, etter at alle utgifter er betalt. De lokker oss med en medisin som faktisk virker, for så å ta den fra oss. Vi jobber med helsejournalistikk i TV 2. Sjuve Christoffersen hadde et håp om å kunne jobbe mer, etter hvert som kiloene rant av.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Norge snur: - Livredd

Helsedirektoratet har besluttet å fjerne slankemedisinen Saxenda fra blå resept-ordningen. Det skaper sterke reaksjoner.


Jeg kjenner utallige enkeltindivider som sier at Saxenda har vært redningen for dem, sier hun til Dagbladet. Det er bare blåreseptdekning til nye pasienter som stanses med virkning fra 1. Mathisen påpeker at slankemedisinen heller ikke dekkes av det offentlige i Sverige og Danmark. - Jeg er livredd for hva denne beslutningen har å si for meg. Jeg har mye mindre smerter i muskler og ledd, noe som har resultert i en bedre hverdag med mer livsglede, sier 52-åringen og fortsetter: - Saxenda er et legemiddel som virker på samme måte som Wegovy, men har vesentlig mindre effekt, men like høy pris.
show more