Jojo Moyes

 
 
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Skravler seg styrtrik

Jojo Moyes nye roman er en fornøyelig og lettfordøyelig forviklingstragedie, der du får det meste inn med teskje.


Historien er ifølge Moyes bygget på en novelle hun skrev for en del år siden – om byttet av en gymbag der en kvinne måtte gå i en annens kvinnes sko hele dagen. Jojo Moyes er en forfatter som ikke akkurat overvurderer oss lesere. Den andre – som er ekte – inneholder ei Chanel-jakke og et par skreddersydde Louboutin-sko. Hun er en sliten og overarbeidet kone og mor, med en depressiv ektemann som stort sett bare sover. Legg til at Sams foreldre er ekstremt krevende og selvopptatte og at hennes nye, unge sjef er særdeles slem og usympatisk. Spesielt ikke når det gjelder den skravlete og altfor omstendelige trilogien om Lou Clark, som var Moyes gjennombrudd, og der «Et helt halvt år» (201) skal være den mest solgte boka i Norge de siste ti åra.
show more
Post cover
Image courtesy of "BOK365.no"
Chick-lit-feminisme fra feelgood-dronning - BOK365.no

Hun er sliten, oppgitt og ensom. Nisha bor egentlig i New York, men er i London med mannen, Carl. Hun er ikke helt sikker på akkurat hva Carl jobber med, men ...


Det slår meg at grunnen til at boken oppleves som eldre enn den er, er på grunn av feminismen den kommuniserer. Og jeg tar meg selv i å være mer interessert i hva en svart alenemor fra arbeiderklassen med hjerte av gull, en troféhustru som mister alt, en kreftpasient med evne til å alltid se på den positive side, og en sliten, “kjedelig” vanlig kvinne kan lære av hverandre. Med den symbolske bruken av sko i boken, kan en anta at bruken skal være av den feministiske sorten. Det er milevis fra noe Sam ville gått med til vanlig, men hun er for sen til noen møter og har ikke noe valg: hun må ta på stiletthælene. Når det er sagt, vil Moyes’ nyeste treffe de som er på jakt etter lettbeint, romantisk underholdning, men som er utenfor målgruppen til #Booktok. Skoene er katalysatoren for alt som skjer videre, og er skoene tittelen spiller på.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Jojo Moyes følger sin egen suksessoppskrift til punkt og prikke

Tydelige karakterer, en klar moral og en dæsj romantikk slår ikke feil.


Det sier sitt at tre av romanene hennes har vært inne på bestselgerlisten til The New York Times samtidig. Også her til lands er hun superpopulær. Den britiske underholdningsforfatteren er oversatt til 46 språk og har solgt rundt 40 millioner bøker.