Knut Kristiansen

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Politiet med nyhet om gammel drapssak

Politiet mener de har funnet personen som drepte Knut Kristiansen (71) i 1999, men vedkommende døde året etter drapet.


– Det er en lettelse å se at de har kommet til en løsning på dette. – Han var en veldig åpen og hyggelig mann. Han røyka ikke selv, men da hadde han en røyk å bomme bort hvis han traff en uteligger. Det har vært en verkebyll for familien i 24 år, og nå er det mulig å få fred, sier han til NRK. Han var ekspert på indiske og pakistanske språk. Det var sånn han var, sier Theil. Kristiansen døde som følge av grov vold, og på åstedet var det ikke noe som tydet på at noen hadde brutt seg inn. Han var anmeldt for både trusler og vold, blant annet med kniv, sier Grete Metlid om den antatte gjerningsmannen. Siden mannen hadde en historikk med psykiatri vil dette også kunne hatt betydning for straff, mener Rådal. – Vi hadde DNA fra åstedet, men det ga aldri treff. – Dette var en mann som i perioder levde et vanskelig liv. Vi fikk etter hvert flere detaljer, blant annet opprinnelse og hårfarge, sier Metlid.
show more
Post cover
Image courtesy of "Avisa Oslo"
Politiet: Mener de vet hvem som drepte Knut Kristiansen (71) i 1999

Da skal vi i dag informere dere om en viktig utvikling i en gammel drapssak i Oslo som skjedde i mange år siden. Vi skal helt tilbake til sommeren 1999, ...


– Knut var en anerkjent forsker, kjent som en omgjengelig mann som tok kontakt med folk han møtte i ulike samfunnslag og med ulike utfordringer i livet sitt. – Dette er en mann som i perioder levde et vanskelig liv, hadde problemer med rus og tidvis slet med alvorlig psykisk sykdom. Han var sosial og i kontakt med mange. Av denne grunn går vi ikke ut med navnet hans i dag, sa Metlid. Men i løpet av de to siste årene har metoder som slektsgranskning og ny DNA-teknologi blitt prøvd ut. Dette har vært ett av de få uoppklarte drapssakene i Oslo.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Knut Kristiansen (71) ble funnet død – nå mener politiet de vet hvem som drepte ham

Antatt gjerningsmann var straffedømt flere ganger. – Hans historikk med utøvelse av vold er relevant for vår sak, sier politiet.


Dette er en kombinasjon av moderne DNA-teknologi og et våkent etterforskerhode som har gitt en løsning og som gjorde det mulig å koble sammen opplysningene. Han hadde ligget død i to uker, da en venn av Kristiansen fant ham og varslet politiet. – Siktede har en lang straffehistorikk og er dømt for flere forhold tilbake i tid. Det har heller ikke vært innbrudd og alt tyder på at den antatte gjerningsmannen er frivillig sluppet inn i boligen til Kristiansen, sier Rådal. – Han var en norsk mann fra Oslo som på drapstidspunktet var i midten av 40-årene. – Ut fra en samlet vurdering mener vi å kunne knytte han direkte til drapet på Knut.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Politiet: Nye DNA-metoder ga gjennombrudd i drapet på språkforsker Knut Kristiansen

Politiet mener de har funnet gjerningspersonen bak drapet på språkforsker Knut Kristiansen (71) i Oslo i 1999. Slektsforskning førte til et gjennombrudd.


Vi så på slektsdatabaser for å se om det kunne gi oss svar, sier hun. [– I pressen ser det ut til at det ikke er mange nok sykepleiere. Vi fikk flere indikasjoner både på dette med biologisk opprinnelse og utseende uten at det ga oss et navn. – Men her vil vi ikke få høre hva denne mannen ville ha sagt, eller få en domstolsbehandling. – Det var ingen spor på åstedet som viste tegn på innbrudd. Det er ikke en konstatering av skyld i juridisk forstand, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.
show more
Post cover
Image courtesy of "Politiet"
Løsning i drapssak fra 1999

Etterforskning har gitt politiet et gjennombrudd i drapet på Knut Kristiansen. Vi har fått nye svar, og ut fra det samlede bevisbildet mener vi nå vi er ...


Etter drapet på Knut i 1999, sikret politiet DNA-spor på åstedet, som vi mener måtte stamme fra én gjerningsperson. I de senere år har vi gjort flere forsøk på å identifisere den ukjente DNA-profilen, ettersom DNA-teknologien har utviklet seg. Vi vet ikke hvilken relasjon eller kjennskap det var mellom mannen og Knut Kristiansen i forkant av drapet i juli 1999. For første gang har politiet også brukt slektsgranskning som et verktøy for å gi ny retning i etterforskningen. Etterforskning har gitt politiet et gjennombrudd i drapet på Knut Kristiansen. Det var ingen spor på åstedet som tydet på innbrudd eller ulovlig inntrenging i leiligheten.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
DNA-funn: Mann siktet for 24 år gammelt drap i Oslo

Politiet mener å vite hvem som drepte den norske lingvisten Knut Kristiansen (71) på Sandaker i Oslo i 1999. Den antatte gjerningsmannen er død.


Det er jo en sak hvor du tenker: «Hva var det som skjedde? – Dette var en mann som i perioder levde et vanskelig liv. Han var politiavdelingssjef i Oslo i 1999 og deltok i etterforskningen etter drapet på Knut Kristiansen. – Det er voldsomme handlinger som har skjedd i leiligheten der. Dette er en kombinasjon av moderne DNA-teknologi og et våkent etterforskerhode som har gitt en løsning og som gjorde det mulig å koble sammen opplysningene. Språkekspert og pensjonist Knut Kristiansen ble drept og senere skjendet i sin leilighet i 1999.
show more
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Politiet meiner dei har funne gjerningsmannen bak drapet på språkforskar Knut Kristiansen i 1999

Politiet meiner at ein mann i 40-åra drap Kristiansen, som vart funnen død i leilegheita si på Sandaker i Oslo 20. juli 1999. Mannen døydde året etter.


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Knut Kristiansen funnet drept i 1999 – mener de vet hvem drapsmannen er

Det opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid på pressekonferansen. – Ut fra etterforskningen mener vi at Kristiansen og gjerningsmannen var til stede og ...


I etterforskningen av han som er tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs ble det også brukt slektsgranskning. Dette er en kombinasjon av moderne DNA-teknologi og et våkent etterforskerhode som har gitt en løsning og som gjorde det mulig å koble sammen opplysningene. Vi har hatt DNA-profil hele tiden, men mannen lå som sagt ikke i politiets DNA-register, og han har ikke vært knyttet til denne saken før nå. Det er et vanskelig utgangspunkt for etterforskningen,fordi han mest sannsynlig har ligget død i oppimot to uker. – Ikke noe åpenbart, men i dag ville vi hatt helt andre muligheter i en etterforskning. – Egentlig litt tilfeldig, fordi noen kom for å vanne blomster.
show more
Post cover
Image courtesy of "Avisa Oslo"
Politiet: Mener de vet hvem som drepte Knut Kristiansen (71) i 1999

Knut Kristiansen døde som følge av vold og ble funnet 20. juli i 1999, angivelig 16 dager etter hans død. – Saken ble etterforsket aktivt i flere år, og dem som ...


– Knut var en anerkjent forsker, kjent som en omgjengelig mann som tok kontakt med folk han møtte i ulike samfunnslag og med ulike utfordringer i livet sitt. – Dette er en mann som i perioder levde et vanskelig liv, hadde problemer med rus og tidvis slet med alvorlig psykisk sykdom. Han var sosial og i kontakt med mange. Av denne grunn går vi ikke ut med navnet hans i dag, sa Metlid. Men i løpet av de to siste årene har metoder som slektsgranskning og ny DNA-teknologi blitt prøvd ut. Dette har vært ett av de få uoppklarte drapssakene i Oslo.
show more
Post cover
Image courtesy of "Khrono"
Nær venn og kollega lettet over oppklaring av drapet: — En forferdelig sak

De vil ikke oppgi navnet på drapsmannen. — Forferdelig sak. Rolf Theil er professor emeritus og ble kjent med Knut Kristiansen i 1968 da han studerte. De ble ...


Jeg har tenkt mye på Knut som var en så nær og god venn. — Jeg var i forhør hos politiet og tok en DNA-test tidlig på 2000-tallet. De hadde en DNA-profil, men mannen lå ikke i politiets dataregistre. I fagkretsen hadde han indiske språk og latin. En periode fikk han privat undervisning i sanskrit. Rundt 1980 startet de et prosjekt med romani og var i kontakt med det som da ble kalt taterne . Selv tok Theil kurs hos ham i hindu og urdu. — Han Knut skrev ikke så mye, han gjorde faktisk ikke det. Ellers sier han at språkforskeren var veldig hjelpsom overfor studenter og forskere som ba om hjelp faglig. — Det var en forferdelig sak. Drapet på språkforskeren Knut Kristiansen har vært et mysterium siden han ble funnet død i 1999. Theil karakteriserer Knut Kristiansen som en fantastisk åpen person.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Knut Kristiansen (71) ble funnet død – nå mener politiet de vet hvem som drepte ham

Språkforsker Knut Kristiansen ble funnet drept i sin egen leilighet 20. juli 1999. Han hadde ligget død i to uker, da en venn av Kristiansen fant ham og varslet politiet. Kristiansen ble drept av det som beskrives som massiv, ...


Dette er en kombinasjon av moderne DNA-teknologi og et våkent etterforskerhode som har gitt en løsning og som gjorde det mulig å koble sammen opplysningene. Han hadde ligget død i to uker, da en venn av Kristiansen fant ham og varslet politiet. – Siktede har en lang straffehistorikk og er dømt for flere forhold tilbake i tid. Det har heller ikke vært innbrudd og alt tyder på at den antatte gjerningsmannen er frivillig sluppet inn i boligen til Kristiansen, sier Rådal. – Han var en norsk mann fra Oslo som på drapstidspunktet var i midten av 40-årene. – Ut fra en samlet vurdering mener vi å kunne knytte han direkte til drapet på Knut.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Ny utvikling i gammel drapssak

Politiet mener de har funnet gjerningspersonen bak drapet på språkforsker Knut Kristiansen (71) i Oslo i 1999. Slektsforskning førte til et gjennombrudd.


Dette er en kombinasjon av moderne DNA-teknologi og et våkent etterforskerhode som har gitt en løsning og som gjorde det mulig å koble sammen opplysningene. Vi så på slektsdatabaser for å se om det kunne gi oss svar, sier hun. Vi fikk flere indikasjoner både på dette med biologisk opprinnelse og utseende uten at det ga oss et navn. – Det var ingen spor på åstedet som viste tegn på innbrudd. – Vi mener oss sikre på hvem gjerningspersonen var. Det er ikke en konstatering av skyld i juridisk forstand, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.
show more
Post cover
Image courtesy of "VårtOslo"
Politiet mener de har funnet gjerningsmannen bak drapet på språkforsker Knut Kristiansen (71) i 1999

Politiet mener at en mann i 40-årene drepte Knut Kristiansen, som ble funnet død i leiligheten sin på Sandaker i Oslo 20. juli 1999. Mannen døde året etter.


Dette er en kombinasjon av moderne DNA-teknologi og et våkent etterforskerhode som har gitt en løsning og som gjorde det mulig å koble sammen opplysningene. Vi så på slektsdatabaser for å se om det kunne gi oss svar, sier hun. Vi fikk flere indikasjoner både på dette med biologisk opprinnelse og utseende uten at det ga oss et navn. – Vi mener oss sikre på hvem gjerningspersonen var. – Det var ingen spor på åstedet som viste tegn på innbrudd. Det er ikke en konstatering av skyld i juridisk forstand, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.
show more