Sian

 
 
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Tyrkia reagerte på planlagt demonstrasjon – politiet stopper koranbrenning

SIAN planla å brenne koranen utenfor Tyrkias ambassade fredag. Nå stopper politiet den omstridte demonstrasjonen av «sikkerhetshensyn».


De tok opp en varslet demonstrasjon i Norge som var planlagt på fredag, sier pressevakt i UD, Mathias Rognstrand til VG, og legger til: – Men så kan du si at det løser et stort problem, det er det ikke noe tvil om. Men det man i realiteten sier her, er at vi ikke er riktig politimessig dimensjonert til å ivareta norske borgeres sikkerhet mot den trussel som denne lovlige ytringen møtes med. Paludan har siden lovet å brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden i Danmark hver fredag fram til Sveriges Nato-søknad blir godkjent. – Jobben deres er å ivareta sikkerheten til borgerne. – Politiet har på bakgrunn av den informasjonen vi besitter vurdert om politiet kan ivareta sikkerheten rundt markeringen. Må vi ta hensyn til denne trusselen på andre områder også, spør hun. Er trusselen større nå? [Torsdag ](https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/reuters-den-norske-ambassadoeren-kalt-inn-paa-teppet-i-tyrkia.dLh-yTeor)ble den norske ambassadøren til Tyrkia kalt inn på teppet i Ankara. – Vi kan bekrefte at Norges ambassadør i Ankara i dag ble innkalt til en samtale i det tyrkiske utenriksdepartementet. – De som allerede er kritiske til politiet kan komme til å tenke at dette er en politisk ganske opportun løsning. – Vi har etterretningsopplysninger som tilsier at vi sikkerhetsmessig ikke kan gjennomføre markeringen, sier han.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Koran-brenning skaper trøbbel for Sverige: Nå setter norsk politi foten ned for Sian

Politiet i Oslo stanser den planlagte Sian-protesten utenfor Tyrkias ambassade. Årsaken er sikkerheten, ikke at en koran skulle brennes.


«Vi er dypt bekymret over den siste tidens utvikling i våre land. Vi har svart på alle bekymringene som Tyrkia har adressert, sier Marin. I en meningsmåling publisert i avisen Ilta-Sanomat svarer 53 prosent av de spurte at Finland bør bli Nato-medlem uten å vente på Sverige. Historisk sett imot jøder, og i øyeblikket mot muslimer. Det gjelder også bibelen, sa Marin. At provokasjonene svekker Sveriges sikkerhet. De har oppfylt alle krav som er stilt. – Vi vurderer ikke om arrangørene skal brenne koranen eller ikke. Bare 28 prosent mener Finland bare bør slutte seg til Nato sammen med Sverige. – Det er nedfelt i den finske grunnloven at det ikke er lov til å tenne på hellige religiøse skrifter av respekt for de som tror. – Det vi har vurdert er sikkerheten til arrangementet, og med de opplysningene vi sitter på så finner vi det sikrest å stoppe det, sier Martin Strand til NRK. Det er en politisk ytring som er tillatt i Norge og som vi ikke legger oss borti.
show more
Post cover
Image courtesy of "Avisa Oslo"
Politiet stanser Sian-demonstrasjon

Den islamfiendtlige organisasjonen Sian bekreftet tidligere torsdag overfor VG at de skal brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden fredag.


Vi kan ikke la Erdogan herse med myndighetene i vestlige land, sier Sian-leder Lars Thorsen til – Politiet har på bakgrunn av den informasjonen vi besitter, vurdert om politiet kan ivareta sikkerheten rundt markeringen. De tok opp en varslet demonstrasjon i Norge som var planlagt på fredag, sa pressevakt Mathias Rongved i Utenriksdepartementet til NTB.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Politiet stopper planlagt demonstrasjon. Sian-leder utelukker ikke koranbrenning fredag.

Den høyreekstreme islamfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) planla koranbrenning utenfor den tyrkiske ambassaden fredag.


– Det jeg har rukket å tenke er at politiet kan ha en reell og svært god grunn til å gjøre dette akkurat nå. Det betyr ikke at jeg utelukker at vi finner på noe annet. – Det vi normalt gjør er å finne på noe annet og ikke fortelle politiet om det. – Det politiet gjør, er å forby meg lovlig politisk virksomhet for at de skal ha en rolig dag på jobben. – Politiet har på bakgrunn av den informasjonen vi besitter, vurdert om politiet kan ivareta sikkerheten rundt markeringen. Sian har siden bekreftet at de planla å brenne en koran.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Politiet forbyr Sian å brenne koranen i Oslo: – Lovstridig, mener Sian

Sian får likevel ikke brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden, opplyser politiet i Oslo. Årsaken er at politiet mener at de ikke kan ivareta ...


– Det er ikke endelig bestemt. [Frankrikes eks-president advarer land som Norge](https://www.dagsavisen.no/nyheter/verden/2023/02/02/advarer-land-som-norge-mot-a-lene-seg-for-mye-pa-usa/) ] [Hold deg oppdatert. Nylig brente den høyreradikale politikeren Rasmus Paludan en koran utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm, med godkjenning fra svenske myndigheter. Han sier til Dagsavisen at markeringen er ment som en protest mot det han mener er Tyrkias forsøk på å innføre sharialover i Europa. Dette har vekket sterke reaksjoner fra tyrkisk hold. – Vi har i dag gitt tilbakemelding til Sian om at markeringen ikke kan gjennomføres på bakgrunn av sikkerheten og ivaretakelse av denne, sier han videre.
show more
Post cover
Image courtesy of "Klar Tale"
Politiet lar ikke Sian brenne Koranen

Sian meldte til Oslo politidistrikt at de skal markere ved den tyrkiske ambassaden. Politiet har vurdert sikkerheten torsdag ettermiddag, skriver avisa VG. – Vi ...


Strand er politi-inspektør i Oslo. Det er på bakgrunn av sikkerheten, sier Martin Strand i en pressemelding. Tyrkia likte ikke at Sverige lot Paludan brenne Koranen. [land i Midtøsten](https://www.klartale.no/verden/2023/01/27/demonstrasjoner-i-midtosten-etter-brenning-av-koranen/) demonstrerte. Sverige vil inn i forsvars-samarbeidet Nato. – Vi har gitt tilbakemelding til Sian i dag.
show more
Post cover
Image courtesy of "Vårt Land"
Politiet forbyr Sian å brenne koranen i Oslo

Sian får likevel ikke brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden, opplyser politiet i Oslo. Årsaken er at politiet mener at de ikke ivareta sikkerheten.


Nylig brente den høyreradikale politikeren Rasmus Paludan en koran utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm, med godkjenning fra svenske myndigheter. Sian får likevel ikke brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden, opplyser politiet i Oslo. – Politiet mener at de ikke kan ivareta sikkerheten på en tilfredsstillende måte ved dette arrangementet, sier politiinspektør Martin Strand i Oslo politidistrikt i en pressemelding.
show more
Post cover
Image courtesy of "Document"
Politiet forbyr Sian å brenne Koranen, viser til «uoversiktlig trusselbilde»

OPPDATERT: Oslo politidistrikt har torsdag ettermiddag besluttet å forby Sians planlagte koranbrenning foran den tyrkiske ambassaden.


– Det er den ynkeligheten europeiske politikere har møtt Tyrkia med som gjør det nødvendig at andre tar ansvar og forteller tyrkerne at de ikke har rett til å tvinge igjennom shariatilpasning av europeiske land. Det burde politikerne si, og når de ikke vil si det, får vi si det. Det kan vi ikke akseptere. De burde fortelle den tyrkiske presidenten at enten aksepterer du at vi får nye medlemsland, eller så kan dere jo bare melde dere ut selv. Dette kan ikke tolkes på annen måte enn at den norske statsmakt underkaster seg despoten i Ankara. Brevet er undertegnet av politiinspektør Martin Strand.
show more
Post cover
Image courtesy of "Avisa Oslo"
Politiet stanser Sian-demonstrasjon

Vi kan ikke ivareta sikkerheten på en tilfredsstillende måte, skriver de i en pressemelding.


Vi kan ikke la Erdogan herse med myndighetene i vestlige land, sier Sian-leder Lars Thorsen til – Politiet har på bakgrunn av den informasjonen vi besitter, vurdert om politiet kan ivareta sikkerheten rundt markeringen. De tok opp en varslet demonstrasjon i Norge som var planlagt på fredag, sa pressevakt Mathias Rongved i Utenriksdepartementet til NTB.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Politiet stanser Sian-markering

Sian får ikke gjennomføre en planlagt markering utenfor den tyrkiske ambassaden fredag på grunn av sikkerhetshensyn.


– Politiet understreker at det å brenne koranen fortsatt er en lovlig politisk ytring i Norge. – Vi har nå vurdert sikkerheten på dette arrangementet, og ut ifra de etterretningsopplysningene vi sitter på og en helhetsvurdering, har vi vurdert at det ikke er sikkert nok å gjennomføre dette arrangementet. – Det er sikkerhetssituasjonen overfor de som skal være til stede på en slik demonstrasjon, sier han.
show more