Eiendom Norge

 
 
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Boligprisene i Norge steg 3 prosent i januar

Eiendom Norge har fredag fremlagt tall for boligprisene i januar. På forhånd ventet Handelsbanken Capital Markets en boligprisoppgang på 2,0 prosent nominelt.


I Oslo var prisene opp 0,1 prosent nominelt, men ned 0,3 prosent korrigert for sesongvariasjoner. I år er utviklingen som normal for måneden, noe de sesongkorrigerte prisene viser», sier Lauridsen nå. «I fjor var januareffekten spesielt sterk på grunn av "avhendingsloveffekten". «Den siste renteøkningen fra Norges Bank er enda ikke reflektert fullt ut i tallene, dessuten ventes en ny heving i mars. direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en kommentar til tallene. [lettelsene i utlånsforskriften](/nyheter/bolig/2022/12/09/7967963/eiendom-norge-svaert-glad-for-endring-i-utlansforskriften) fra 1.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Seniorøkonom: – Boligmarkedet viser motstand mot rentehevingene

Seniorøkonom Sara Midtgaard Handelsbanken mener boligprisene har stabilisert seg tidligere enn ventet og viser motstand mot rentehevingene.


Etter at boligprisene i hovedstaden har nådd «bunnen» tror hun prisveksten her vil ta seg opp mer enn de nasjonale boligprisene. Det er første gang på nesten fem år boligprisene i Norge faller på årsbasis. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). – Januar den sterkeste boligmåneden, men denne gangen steg boligprisene enda mer enn det normale. [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. De siste 12 månedene har boligprisene i Norge falt med 0,3 prosent.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Seniorøkonom: – Boligmarkedet viser motstand mot rentehevingene

Seniorøkonom Sara Midtgaard Handelsbanken mener boligprisene har stabilisert seg tidligere enn ventet og viser motstand mot rentehevingene.


Etter at boligprisene i hovedstaden har nådd «bunnen» tror hun prisveksten her vil ta seg opp mer enn de nasjonale boligprisene. Det er første gang på nesten fem år boligprisene i Norge faller på årsbasis. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). – Januar den sterkeste boligmåneden, men denne gangen steg boligprisene enda mer enn det normale. [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. De siste 12 månedene har boligprisene i Norge falt med 0,3 prosent.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Boligprisene i Norge steg 3 prosent i januar

DYRERE BOLIGER: I Oslo steg boligprisene 2,8 prosent i januar. Sesongkorrigert var de opp 0,2 prosent. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg. BoligTil kategorisiden.


I Oslo var prisene opp 0,1 prosent nominelt, men ned 0,3 prosent korrigert for sesongvariasjoner. I år er utviklingen som normal for måneden, noe de sesongkorrigerte prisene viser», sier Lauridsen nå. «I fjor var januareffekten spesielt sterk på grunn av "avhendingsloveffekten". «Den siste renteøkningen fra Norges Bank er enda ikke reflektert fullt ut i tallene, dessuten ventes en ny heving i mars. direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en kommentar til tallene. [lettelsene i utlånsforskriften](/nyheter/bolig/2022/12/09/7967963/eiendom-norge-svaert-glad-for-endring-i-utlansforskriften) fra 1.
show more
Post cover
Image courtesy of "Eiendom Norge"
Oppgang i boligprisene i januar - Eiendom Norge

Boligprisene steg med 3 prosent i januar 2023. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret.


- Boligprisutviklingen var i januar noe sterkere på Østlandet, Sørlandet og Sør-Vestlandet enn landet ellers. - Uten lettelsene i utlånsforskriften fra nyttår ville utviklingen i boligmarkedet trolig vært svak. Salgsvolumet i år er på nivå med tiden før pandemien, sier Lauridsen. I år er utviklingen som normal for måneden, noe de sesongkorrigerte prisene viser. Lengst salgstid hadde Tromsø med 78 dager. Kortest salgstid har Bodø m/Fauske med 35 dager.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Boligprisene i Norge steg 3 prosent i januar

– Boligprisene steg i januar som normalt for måneden, også kjent som januareffekten, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen i en ...


Januar er vanligvis den måneden i året med høyest nominell boligprisvekst. Vi tror det vil ta tid å komme tilbake til de nivåene, sier seniorøkonom Oddmund Berg til E24. Deretter vil boligprisene stige seigt og moderat. Ulvness, som er administrerende direktør i EIE eiendomsmegling, til E24 torsdag. Salgsvolumet i år er på nivå med tiden før pandemien, sier Lauridsen. Vi trodde på et sesongjustert fall på én prosent.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Leiligheten lå usolgt i fire måneder – i januar løsnet det

I januar fikk endelig Elisabeth Vie Kolstad (29) solgt leiligheten sin på Grünerløkka. Nå skal hun på boligjakt og håper økonomenes varslede boligprisfall ...


[ferske prognoser for den norske økonomien](/norsk-oekonomi/i/rldpvl/venter-markant-boligprisfall-de-som-haaper-paa-snarlig-rentekutt-kan-bli-skuffet), der de spår et boligprisfall på henholdsvis 4 og 5 prosent i år. Salgsvolumet i år er på nivå med tiden før pandemien, sier Lauridsen. Denne uken var Elisabeth Vie Kolstad i kontakt med banken for å få finansieringsbevis. Først i januar gikk salget i boks. I januar fikk endelig Elisabeth Vie Kolstad (29) solgt leiligheten sin på Grünerløkka. I slutten av august i fjor bestemte hun seg for å selge toromsleiligheten sin på Grünerløkka i Oslo.
show more
Post cover
Image courtesy of "Rana Blad"
Boligprisene i Norge opp med tre prosent i januar

– Boligprisene steg i januar som normalt for måneden, også kjent som januareffekten, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen. Fredag la ...


Lettelsene innebærer blant annet en betydelig forbedring av kjøpekraften i boligmarkedet for husholdninger med vanlige inntekter, sier Lauridsen. Salgsvolumet i år er på nivå med tiden før pandemien, sier Lauridsen. I år er utviklingen som normal for måneden, noe de sesongkorrigerte prisene viser, sier Lauridsen. Fredag la de fram tall som viser at boligprisene i januar ble 3 prosent høyere. Eiendom Norge mener endringer i utlånsforskriften har bidratt positivt. – I fjor var januareffekten spesielt sterk på grunn av «avhendingsloveffekten».
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Boligprisene steg i januar - oppgangen overrasker

KVADRATUREN (Nettavisen): Ferske tall fra Eiendom Norge viser en oppgang i januar på 3,0 prosent. Hvis vi korrigerer for det som er normale ...


Omsetningsveksten vår er på rundt 10 prosent, noe som er i tråd med det vi ser totalt i markedet på Sør-Vestlandet, sier adm. I januar ble det solgt 6887 boliger i Norge, noe som er 27,2 prosent flere enn tilsvarende måned i 2022. Handelsbanken ventet derfor på morgenen et fall i boligprisene på 0,8 prosent hvis vi korrigerer for det som er normale sesongsvingninger i måneden. Det er også kjekt å se at bankene fortsatt er utlånsvillige, og at de nødvendige justeringene i utlånsforskriften gir ønsket effekt. Salgsvolumet i år er på nivå med tiden før pandemien, sier Lauridsen. Lettelsene innebærer blant annet en betydelig forbedring av kjøpekraften i boligmarkedet for husholdninger med vanlige inntekter, sier Lauridsen i pressemeldingen. Handelsbanken så for seg nominell - faktisk - prisoppgang på rundt 2,0 prosent i januar. - Vi konstaterer at usikkerheten er blåst bort i markedet for brukte boliger. Januar er normalt sett måneden med høyest prisvekst i året. Etterspørselen er sterk, omsetningen høy og boligprisutviklingen er som normalt for januar med noen regionale variasjoner, sier adm. Hvis vi korrigerer for det som er normale sesongsvingninger. I fjor var januareffekten spesielt sterk på grunn av «avhendingsloveffekten».
show more