Mgp 2023

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Alessandra Mele vant Melodi Grand Prix 2023: - Skal gjøre dere stolte

Ni artister har kjempet seg videre fra tre delfinaler og har i kveld kjempet om seieren og om å få representere Norge i Eurovision Song Contest 2023. Helt til ...


– På mange måter tror jeg det blir deilig. Alessandra er en «queen», låten har tatt av. Så til alle som er drittlei meg nå, så er det bare å grue seg til neste gang, ler hun. Jeg har mange andre spennende prosjekter, men jeg skal ta noen dager hvor jeg lar dette synke inn. Det blir nok ikke en god natt søvn, fordi jeg klarer nok ikke å sove, sier den fornøyde vinneren. Nå er jeg her og se hva som har skjedd.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
«Jeg tror Ulrikke vil få sin revansje i kveld»

I kveld skal ni artister kjempe om din stemme fra Trondheim Spektrum. Del dine anmeldelser og terningkast hos NRK Svarer.


Og du finner alt det nyeste på [nrk.no/anmeldelser](http://www.nrk.no/anmeldelser). Lykke til alle artister og låtskrivere🥳» – Jeg føler vi får en slik «huldra-låt» i MGP hvert år og ser åpenbart ikke de samme kvalitetene som resten av publikum. Alessandra har de siste dagene seilt opp som favoritt via høye strømmetall på verdensbasis og god buzz i sosiale medier. Og det er det jo ikke noe galt med, det er jo tross alt MGP! Kommer ikke gjennom eurovision semifinalen.» – For all del: Refrenget er ålreit, pre-choruset er helt OK og vokalen er naturligvis sterk. «Geronimo» er slett ikke noe makkverk, men jeg tar meg selv i å mistenke at svært få ville stemt på dette i en Eurovision-finale. Ingen tvil hvem jeg tror vinner MGP…..» – En gang i hovedkonkurransen, og en gang som vinner. Man rekker aldri å bli lei, og selv om noe av dette er velkjente grep er dette skikkelig fluepapir for hjernen. Men den versjonen av meg som sitter i Poloen og ødelegger subwoofere blir jo litt sjarmert.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Alessandra Mele vant MGP-finalen: – Jeg er så stolt!

20-åringen har vunnet Melodi Grand Prix. Artisten slo ut både drag, jazz og Ulrikke Brandstorp og skal representere Norge i Eurovision i Liverpool i mai. – Jeg ...


– Dette betyr bare at jeg må komme tilbake til MGP en annen gang. Det var ikke rette tid for «Honestly» nå. Det var overlegent. – «Queen of Kings» handler om at man er nede, men så kommer man opp. Sangen ligger nå på førsteplass på Spotifys liste «De 50 mest delte – Globalt». Mange spådde at Ulrikke Brandstorp ville være den soleklare favoritten i år.
show more
Post cover
Image courtesy of "Trønder-Avisa"
(+) Trønder-Avisas direktestudio for Melodi Grand Prix 2023

Norsk-italienske Alessandra (20) vant årets MGP-finale i Trondheim med låta «Queen of Kings». Tekst og melodi er signert Henning Olerud, Stanley Ferdinandez ...


Post cover
Image courtesy of "NTB Kommunikasjon"
Alessandra til Eurovision 2023! | Universal Music Norge

Gratulerer til Alessandra Mele som stakk av med seieren i årets Melodi Grand Prix-finale! Alessandra avsluttet med en bemerkelsesverdig seier i kveld, ...


Tidligere denne uken gikk låten inn på Spotifys viral-liste i en rekke territorier, deriblant som #2 globalt og #4 i UK og USA. I dag ligger låten på #4 på Spotifys topplister, som den høyest plasserte MGP-låten i Norge! Om låta sier Gus Polden følgende: - “Jeg tar neste vakt” handler om å løfte blikket og hjelpe folk som har det vanskeligere enn deg selv. Jeg har selv et ønske om å bli mer handlingskraftig, og ikke begrense det til en tanke om å engasjere seg, men å faktisk gjøre det. April, men allerede i dag er Peach ute med førstesingelen “Perfect For You”. Navn som Tix og Ylvis har vært nevnt, men det er nå bekreftet at det er Ben Adams og Gaute Ormåsen som er bak Subwoolfer-duoen. Nå er Alessandra klar for å innta den internasjonale Eurovision-scenen med det sterke låtbidraget “Queen of Kings”. 20 år gamle Alessandra Mele er en norsk-italiensk artist og låtskriver, som har tilbrakt mesteparten av livet i Italia. Queen of Kings er noen som tror på seg selv, og ikke bryr seg om andres meninger. Allerede som 6-åring deltok hun i sin første sangkonkurranse og vant med ABBA-klassikeren “Dancing Queen”. Det er takket være TikTok, hvor låten går viralt i både Europa og USA, med over 72 millioner visninger og 6200 videokreasjoner. Den har for øyeblikket blitt strømmet over svimlende 6 millioner ganger, som den mest strømmede finalistlåten i hele Europa!
show more
Post cover
Image courtesy of "NTB Kommunikasjon"
Alessandra til Eurovision 2023! | Universal Music Norge

Gratulerer til Alessandra Mele som stakk av med seieren i årets Melodi Grand Prix-finale! Alessandra avsluttet med en bemerkelsesverdig seier i kveld, ...


Tidligere denne uken gikk låten inn på Spotifys viral-liste i en rekke territorier, deriblant som #2 globalt og #4 i UK og USA. I dag ligger låten på #4 på Spotifys topplister, som den høyest plasserte MGP-låten i Norge! Om låta sier Gus Polden følgende: - “Jeg tar neste vakt” handler om å løfte blikket og hjelpe folk som har det vanskeligere enn deg selv. Jeg har selv et ønske om å bli mer handlingskraftig, og ikke begrense det til en tanke om å engasjere seg, men å faktisk gjøre det. April, men allerede i dag er Peach ute med førstesingelen “Perfect For You”. Navn som Tix og Ylvis har vært nevnt, men det er nå bekreftet at det er Ben Adams og Gaute Ormåsen som er bak Subwoolfer-duoen. Nå er Alessandra klar for å innta den internasjonale Eurovision-scenen med det sterke låtbidraget “Queen of Kings”. 20 år gamle Alessandra Mele er en norsk-italiensk artist og låtskriver, som har tilbrakt mesteparten av livet i Italia. Queen of Kings er noen som tror på seg selv, og ikke bryr seg om andres meninger. Allerede som 6-åring deltok hun i sin første sangkonkurranse og vant med ABBA-klassikeren “Dancing Queen”. Det er takket være TikTok, hvor låten går viralt i både Europa og USA, med over 72 millioner visninger og 6200 videokreasjoner. Den har for øyeblikket blitt strømmet over svimlende 6 millioner ganger, som den mest strømmede finalistlåten i hele Europa!
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Alessandra vant årets MGP-finale med låta «Queen of Kings»

Tekst og melodi er signert Henning Olerud, Stanley Ferdinandez, Alessandra Mele selv og Linda Dale. Låta handler om å tørre og være seg selv, og det å komme ...


Samtidig er jeg også stolt og kommer ikke til å gi meg, sa hun til Den har blitt strømmet over 6 millioner ganger, som den mest strømmede finalistlåten i hele Europa, skriver de i en pressemelding lørdag kveld. – Gratulerer til Alessandra som vinner av Melodi Grand Prix 2023 med sterk låt!


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Alessandra vant Melodi Grand Prix

Lørdag kveld skal det endelig avgjøres hvem som vinner Melodi Grand Prix 2023 og med det skal representere Norge under den storslåtte finalen i Eurovision i ...


Da stemmene fra den internasjonale juryen ble delt ut var det Alessandra som lå best an med 104 poeng. Refrenget går kanskje litt fort, men det høres kult ut», var blant det anmelderen skrev om låten da. «Det at låten faktisk har flere deler som er nyskapende nok og spennende trekker også godt opp.