Mgp finale 2023

 
 
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Bråk i salen under finalen

For andre gang arrangeres finalen i Trondheim Spektrum, hvor 8000 festglade nordmenn er samlet for å heie fram en vinner som får reise til Liverpool i mai.


- Det at jeg står her i dag og tør å ta denne sjansen er så utrolig stort for meg. - Jeg er utrolig glad for å ha med to låter i konkurransen. Det er litt annerledes nerver enn i en «Skal vi danse»-finale, fortalte Spilling til Dagbladet. - Jeg håper jo at hvis folk stemmer på meg så er det fordi de liker låta og fordi de tror at jeg kan gjøre en god jobb i Eurovision. Jeg har så lyst til å representere Norge i Eurovision, jeg er så sulten på det! Elsie Bay (26), hvis egentlig navn er Elsa Søllesvik, har til tross for sin unge alder vært flere år i bransjen. Det som har hindret meg er frykt, og det styrer alt for mye. Det er opp til de der hjemme om de stemmer av sympati eller fordi de elsker låta. Jeg prøver å ikke tenke så mye på hvordan det skal gå, men bare leve i øyeblikket. - Når så mange mennesker er samlet på ett sted, hender det dessverre at noen ødelegger for andre, legger han til. Før finalen kunne han avsløre til Dagbladet at hvis Eurovision-drømmen går i oppfyllelse, så vil ha representere Norge med en norsk sang. - Det var to personer som klinket sammen i en uenighet, men de ble splittet ganske raskt av sikkerhetspersonell.
show more
Post cover
Image courtesy of "Se og Hør"
- Veldig emosjonell

Norges bidrag til Eurovision blir bestemt om noen få timer.


- Det at jeg står her i dag og tør å ta denne sjansen er så utrolig stort for meg. - Jeg er utrolig glad for å ha med to låter i konkurransen. Det er litt annerledes nerver enn i en «Skal vi danse»-finale, fortalte Spilling til Se og Hør. - Jeg håper jo at hvis folk stemmer på meg så er det fordi de liker låta og fordi de tror at jeg kan gjøre en god jobb i Eurovision. Jeg har så lyst til å representere Norge i Eurovision, jeg er så sulten på det! Elsie Bay (26), hvis egentlig navn er Elsa Søllesvik, har til tross for sin unge alder vært flere år i bransjen. Det som har hindret meg er frykt, og det styrer alt for mye. Det er opp til de der hjemme om de stemmer av sympati eller fordi de elsker låta. Jeg prøver å ikke tenke så mye på hvordan det skal gå, men bare leve i øyeblikket. - Når så mange mennesker er samlet på ett sted, hender det dessverre at noen ødelegger for andre, legger han til. Han opptrer med låten «Ekko Inni Meg», som er en stor favoritt blant publikum. - Det var to personer som klinket sammen i en uenighet, men de ble splittet ganske raskt av sikkerhetspersonell.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Røper dramatikk i kulissene: – Måtte skrike etter smertestillende

En av de ni håpefulle artistene som inntar scenen i Trondheim Spektrum, er Jonas Nes Steinset, som går under artistnavnet Jone. Han stiller med låten «Ekko inni ...


– Jeg er jo førstemann ut, så det er vel egentlig bare å starte med et brak. Jeg har aldri opplevd det før, det var noe helt nytt. – Jeg har jo aldri hatt en låt på topp 50, og jeg har holdt på med dette prosjektet siden 2020. – Det er fortsatt vondt, men heldigvis mye bedre. Men det var ikke nok til å dempe fallet. Det var under innspillingen av musikkevideoen til «Ekko inni meg» at uhellet var ute.
show more