Akershus festning

 
 
Post cover
Image courtesy of "VårtOslo"
Brannen ved Akershus Festning slukket, men bygget er totalskadd. - Dette er fryktelig trist

Brannen er nå slukket og brannvesenet har gått over i etterslukningsfasen, bekrefter vaktkommandør Robert Gudmundsen i Oslos Brann og Redningsetat overfor ...


Dernest er vi trist for det som ser ut som betydelige skader på et viktig kulturminne, sier direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg i en pressemelding. – Hele området rundt Akershus festning er fullt av viktige nasjonalskatter, så det var en ubehagelig følelse. – Det viktigste er at man fikk evakuert folk først. Først og fremst er vi glade for at det ser ut til å ha gått bra med ansatte og gjester. Ifølge Gudmundsen er bygget totalskadd. — Noe av det mest alvorlige som kan ramme et kulturminne.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Full fyr i Festningen restaurant i Oslo: Ikke kontroll på stedet

Det brenner i Festningen restaurant tilknyttet Akershus festning i Oslo sentrum. Rundt klokken 23.45 melder brannvesenet at de begynner å få kontroll på ...


– Det er vårt bygg, og det er vernet grunnet den kulturhistoriske verdien. – Første melding gikk ut på at det var røykutvikling i ventilasjonsanlegget. Du burde lukke vinduer og holde deg, unna, sier Nordstrand til VG. Det er Furuseth-gruppen som driver restauranten hvor det brenner. Vi oppfordrer folk til å holde seg unna den røyken man påtreffer. Det opplyser Caroline Waack, pressevakt i Forsvarsbygg.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Røyk og flammer velter ut fra fredet restaurant på festningen i Oslo

Ti personer er evakuert fra en bygning i brann ved Akershus festning i Oslo sentrum. Svart røyk og flammer er sett på stedet.


Vi vil ha politiressurser på stedet en stund til framover. Brannvesenet vil holde på med slukningsarbeid i mange timer. Forsvarsbygg startet et renoveringsprosjekt og bestemte at huset skulle brukes til restaurantdrift i 2013. Situasjonen beskrives som utfordrende for røykdykkerne siden det er høyt oppe. Det kom raskt åpne flammer ut av vinduet på bygget, som tilhører anlegget til Akershus festning. Så tok brannen seg opp i takkonstruksjonen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Riksantikvaren"
Brannen i Festningen restaurant på Akershus - Riksantikvaren

Brannen i restaurant Festningen er svært trist, sier Sigrid Murud, seksjonssjef for fredning. - Vi har verken folk eller kulturminner å miste.


Senere ble det brukt som laboratoriekjøkken, før bygningen ble gjort om til restaurant i nyere tid. I 1836 ble det først bygget som fengsel. Nå krysser vi fingrene i påvente av en oversikt over skadene, før vi kan vurdere hvilke tiltak som er mulige i samarbeid med Forsvarsbygg.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Oslo-restaurant totalskadet i brann

Først søndag morgen fikk brannvesenet kontroll over brannen i en restaurant ved Akershus festning. Bygget er totalskadet, ifølge brannvesenet. Festningen ...


– Det viktigste er at man fikk evakuert folk først. – Hele området rundt Akershus festning er fullt av viktige nasjonalskatter, så det var en ubehagelig følelse. – Det er den verste følelsen man kan få som restaurantdriver. Akershus festning er hjertet i Oslo og en viktig del av vår felles historie, skriver han videre. Vi ønsker å rette en stor takk til nødetatene som rykket ut og håndterte situasjonen på en rask og profesjonell måte, og med det også hindret mulige større skader, skriver direktør Thorbjørn Thoresen i en e-post til Aftenposten. Det var i 19-tiden lørdag begynte det begynte å brenne kraftig på Festningen restaurant inne på festningsområdet i Oslo sentrum.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Brann i restaurant ved Akershus festning: – Dette er virkelig ille

Brannen er trolig knyttet til ventilasjonsanlegget i Festningen restaurant, som ligger i Myntgata i Oslo sentrum. 13 personer er evakuerte, ...


Festningen restaurant er nyrestaurert og i daglig bruk. Etter krigen ble det brukt som kontorbygg. Det ble meldt om full fyr i hele bygget og røyken spredte seg i hele Oslo sentrum. I en oppdatering klokken 19.07 skriver politiet at røyken er økende. – Akershus festning er hjertet i Oslo og en viktig del av vår felles historie. – Røyken går per nå i retning fra Kontraskjæret og videre innover sentrum mot Rosenkrantz' gate.
show more
Post cover
Image courtesy of "fvn.no"
Kraftig brann i restaurant ved Akershus festning i Oslo

Rundt 13 personer er evakuert fra Festningen restaurant. Svart røyk og flammer står opp fra den verneverdige bygningen på festningsområdet.


Vi vil ha politiressurser på stedet en stund til framover. Brannvesenet vil holde på med slukningsarbeid i mange timer. Forsvarsbygg startet et renoveringsprosjekt og bestemte at huset skulle brukes til restaurantdrift i 2013. Situasjonen beskrives som utfordrende for røykdykkerne siden det er høyt oppe. Det kom raskt åpne flammer ut av vinduet på bygget, som tilhører anlegget til Akershus festning. Så tok brannen seg opp i takkonstruksjonen.
show more
Post cover
Image courtesy of "VårtOslo"
Full fyr i ærverdige restaurant Festningen ved Akershus Festning. Se videoene

Ti personer er evakuert etter brann i en bygning ved Akershus festning. Det er full fyr i hele bygget, og røyken sprer seg over Oslo sentrum.


– Røyken går per nå i retning fra Kontraskjæret og videre innover sentrum mot Rosenkrantz gate. Det kom raskt åpne flammer ut av vinduet på bygget, som ligger i tilknytning til Akershus festning. Bygningen som brenner, er den ærverdige restaurant Festningen.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Kraftig brann ved Akershus festning i Oslo - Ingen skadd

Bygningen som brenner, er den ærverdige restaurant Festningen. Det kom raskt åpne flammer ut av vinduet på bygget, som ligger i tilknytning til Akershus ...


Huset med Restaurant Festningen ble opprinnelig bygd som fengsel i 1836. Det kom raskt åpne flammer ut av vinduet på bygget, som ligger i tilknytning til Akershus festning. Forsvarsbygg startet et renoveringsprosjektet og bestemte at huset skulle brukes til restaurantdrift. Bygningen som brenner, er den ærverdige restaurant Festningen. Politiets innsatsleder ber om at de gjester som har vært i restauranten, og som ikke har vært innom samleplassen for de evakuerte, om å ta kontakt med helsevesenet hvis de føler ubehag etter å ha fått i seg røyk. – Det er full fyr i kledningen, som har tatt seg opp i takkonstruksjonen, het det kort tid etter.
show more