Festningen restaurant

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Brann i restaurant ved Akershus festning: – Dette er virkelig ille

Brannen er trolig knyttet til ventilasjonsanlegget i Festningen restaurant, som ligger i Myntgata i Oslo sentrum. 13 personer er evakuerte, ...


Festningen restaurant er nyrestaurert og i daglig bruk. Etter krigen ble det brukt som kontorbygg. Det ble meldt om full fyr i hele bygget og røyken spredte seg i hele Oslo sentrum. I en oppdatering klokken 19.07 skriver politiet at røyken er økende. – Akershus festning er hjertet i Oslo og en viktig del av vår felles historie. – Røyken går per nå i retning fra Kontraskjæret og videre innover sentrum mot Rosenkrantz' gate.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Forsvarsbygg om storbrann: — Fryktelig trist

Lørdag kveld kunne det observeres et inferno av ild i nærheten av Akershus festning i hovedstaden. Festningen restaurant var i full fyr, brannvesenet jobbet ...


– Hele området rundt Akershus festning er fullt av viktige nasjonalskatter, så det var en ubehagelig følelse. Dernest er vi trist for det som ser ut som betydelige skader på et viktig kulturminne, sier direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg i en pressemelding. Først og fremst er vi glade for at det ser ut til å ha gått bra med ansatte og gjester.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Sjekker om den kulturhistoriske restauranten lar seg berge

Restaurant Festningen i Oslo ble omtalt i Michelin-guiden. Nå skal Forsvarsbygg undersøke om kulturminnet på Akershus festning lar seg redde etter at den ...


Byggene Kruttlageret og Hjemmefrontmuseet inne på Akershus festning er nærliggende bygninger til Festningen restaurant. – Hele området rundt Akershus festning er fullt av viktige nasjonalskatter, så det var en ubehagelig følelse. – Det viktigste er at man fikk evakuert folk først. Dernest er vi trist for det som ser ut som betydelige skader på et viktig kulturminne, sier direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg i en pressemelding. Først og fremst er vi glade for at det ser ut til å ha gått bra med ansatte og gjester. Forsvarsbygg vil se på hva som kreves hvis det skal bli mulig å ta bygningen i bruk igjen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Riksantikvaren"
Brannen i Festningen restaurant på Akershus - Riksantikvaren

Brannen i restaurant Festningen er svært trist, sier Sigrid Murud, seksjonssjef for fredning. - Vi har verken folk eller kulturminner å miste.


Senere ble det brukt som laboratoriekjøkken, før bygningen ble gjort om til restaurant i nyere tid. I 1836 ble det først bygget som fengsel. Nå krysser vi fingrene i påvente av en oversikt over skadene, før vi kan vurdere hvilke tiltak som er mulige i samarbeid med Forsvarsbygg.


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Røyk og flammer velter ut fra fredet restaurant på festningen i Oslo

Rundt 13 personer ble evakuert fra Festningen restaurant. Svart røyk og flammer står opp fra den verneverdige bygningen på festningsområdet.


Vi vil ha politiressurser på stedet en stund til framover. Brannvesenet vil holde på med slukningsarbeid i mange timer. Forsvarsbygg startet et renoveringsprosjekt og bestemte at huset skulle brukes til restaurantdrift i 2013. Situasjonen beskrives som utfordrende for røykdykkerne siden det er høyt oppe. Det kom raskt åpne flammer ut av vinduet på bygget, som tilhører anlegget til Akershus festning. Så tok brannen seg opp i takkonstruksjonen.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Full fyr i Festningen restaurant i Oslo: Ikke kontroll på stedet

Det brenner i Festningen restaurant tilknyttet Akershus festning i Oslo sentrum. Rundt klokken 23.45 melder brannvesenet at de begynner å få kontroll på ...


– Det er vårt bygg, og det er vernet grunnet den kulturhistoriske verdien. – Første melding gikk ut på at det var røykutvikling i ventilasjonsanlegget. Du burde lukke vinduer og holde deg, unna, sier Nordstrand til VG. Det er Furuseth-gruppen som driver restauranten hvor det brenner. Vi oppfordrer folk til å holde seg unna den røyken man påtreffer. Det opplyser Caroline Waack, pressevakt i Forsvarsbygg.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Brannen på restaurant Festningen i Oslo slukket

Brannen er nå slukket og brannvesenet har gått over i etterslukningsfasen, bekrefter vaktkommandør Robert Gudmundsen i Oslos Brann og Redningsetat overfor ...


Så tok brannen seg opp i takkonstruksjonen. Brannen kan blusse opp igjen, så brannvesenet blir på stedet til det nedbrente bygget har blitt kaldt. Ifølge Gudmundsen er bygget totalskadd.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Oslo-restaurant i full fyr: – Krevende å få kontroll

Det var i 19-tiden lørdag begynte det begynte å brenne kraftig på Festningen restaurant inne på Akershus festning i Oslo sentrum. Flammene sto 5–10 meter høye ...


Festningen har ingen stjerne, men er flere ganger nevnt i Michelin-guiden. Det var i 19-tiden lørdag begynte det begynte å brenne kraftig på Festningen restaurant inne på festningsområdet i Oslo sentrum. Bygget til restauranten ble opprinnelig oppført som fengsel i 1836. Så tok brannen seg opp i takkonstruksjonen, skriver NTB. nå i retning fra Kontraskjæret og videre innover sentrum mot Rosenkrantz' gate. Ingen er skadet i brannen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Kraftig brann ved Akershus festning i Oslo - Ingen skadd

Bygningen som brenner, er den ærverdige restaurant Festningen. Det kom raskt åpne flammer ut av vinduet på bygget, som ligger i tilknytning til Akershus ...


Huset med Restaurant Festningen ble opprinnelig bygd som fengsel i 1836. Det kom raskt åpne flammer ut av vinduet på bygget, som ligger i tilknytning til Akershus festning. Forsvarsbygg startet et renoveringsprosjektet og bestemte at huset skulle brukes til restaurantdrift. Bygningen som brenner, er den ærverdige restaurant Festningen. Politiets innsatsleder ber om at de gjester som har vært i restauranten, og som ikke har vært innom samleplassen for de evakuerte, om å ta kontakt med helsevesenet hvis de føler ubehag etter å ha fått i seg røyk. – Det er full fyr i kledningen, som har tatt seg opp i takkonstruksjonen, het det kort tid etter.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Oslo-restaurant totalskadet i brann

Først søndag morgen fikk brannvesenet kontroll over brannen i en restaurant ved Akershus festning. Bygget er totalskadet, ifølge brannvesenet. Festningen ...


– Det viktigste er at man fikk evakuert folk først. – Hele området rundt Akershus festning er fullt av viktige nasjonalskatter, så det var en ubehagelig følelse. – Det er den verste følelsen man kan få som restaurantdriver. Akershus festning er hjertet i Oslo og en viktig del av vår felles historie, skriver han videre. Vi ønsker å rette en stor takk til nødetatene som rykket ut og håndterte situasjonen på en rask og profesjonell måte, og med det også hindret mulige større skader, skriver direktør Thorbjørn Thoresen i en e-post til Aftenposten. Det var i 19-tiden lørdag begynte det begynte å brenne kraftig på Festningen restaurant inne på festningsområdet i Oslo sentrum.
show more