MGP

 
 
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
«Honestly», hvem bør egentlig vinne MGP-finalen i kveld?

Folket har stemt frem pinlig gladjazz, utdatert festmusikk og ekstrem «vikingpop». Nå kommer heldigvis juryen inn og kan ordne opp.


Toppbyråkrat ropte i telefonen: «Hva faen er dette her, da?!» Nesten som forventet, kan man vel si. Folket har stemt frem pinlig gladjazz, utdatert festmusikk og ekstrem «vikingpop».


Post cover
Image courtesy of "NRK"
MGP: Dette synest våre naboland om Alessandra Meles Eurovision-bidrag

– Det er ein moderne produksjon, legg dansken til. Alessandra tok sigeren i Melodi Grand Prix 2023. Foto: Celina Øier / Celina Øier. – No satsar Noreg.


Det er ein fin låt, avsluttar Tøpholm. – Alessandra burde også ha stor sjanse til å kome på topp fem, seier Ek og minner oss på at det vil forbetre Subwoolfers plassering frå i fjor som kom på ein 10.-plass, seier svensken. – I den her verda kan det iblant gå veldig fort, og det som får mykje merksemd i februar kan kjennest ut som gamle nyheiter i mai, når det er dags for Eurovision, seier Ek. – Ho kan til og med vere med å slost om ein topplassering, i alle fall når det kjem til publikumsstemmene. Han meinte Alessandra var det sikraste kortet å sende til Eurovision, og det skulle vise seg at det norske folk høyrde på han. – Alessandra er eit sterkt val av Noreg, med ein låt som truleg kjem til finalen på grunn av mykje energi, ein god melodi og element av orientalsk stemning, seier han.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Finale i MGP: VG anmelder låt for låt

TRONDHEIM (VG) Lørdag skal det avgjøres hvem som skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai.


Trill din egen terning lenger ned i saken! [møtte de ni finalistene](https://www.vg.no/rampelys/i/kEQk0A/mgp-deltagerne-foer-finalen-kan-bli-overveldende) bare en snau time før kveldens show startet. VGs anmelder Tor Martin Bøe skal gjennom kvelden trille terning på finalistenes bidrag.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
«Jeg tror Ulrikke vil få sin revansje i kveld»

I kveld skal ni artister kjempe om din stemme fra Trondheim Spektrum. Del dine anmeldelser og terningkast hos NRK Svarer.


Og du finner alt det nyeste på [nrk.no/anmeldelser](http://www.nrk.no/anmeldelser). Lykke til alle artister og låtskrivere🥳» – Jeg føler vi får en slik «huldra-låt» i MGP hvert år og ser åpenbart ikke de samme kvalitetene som resten av publikum. Alessandra har de siste dagene seilt opp som favoritt via høye strømmetall på verdensbasis og god buzz i sosiale medier. Og det er det jo ikke noe galt med, det er jo tross alt MGP! Kommer ikke gjennom eurovision semifinalen.» – For all del: Refrenget er ålreit, pre-choruset er helt OK og vokalen er naturligvis sterk. «Geronimo» er slett ikke noe makkverk, men jeg tar meg selv i å mistenke at svært få ville stemt på dette i en Eurovision-finale. Ingen tvil hvem jeg tror vinner MGP…..» – En gang i hovedkonkurransen, og en gang som vinner. Man rekker aldri å bli lei, og selv om noe av dette er velkjente grep er dette skikkelig fluepapir for hjernen. Men den versjonen av meg som sitter i Poloen og ødelegger subwoofere blir jo litt sjarmert.
show more
Post cover
Image courtesy of "Fredriksstad Blad"
(+) Swing'it i MGP: Å komme til finalen er å vinne

Under MGP-finalen appellerer Swing'it til dem som vil ha musikk som ikke er perfekt, men har følelser.


Fredriksstad Blad er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Under MGP-finalen appellerer Swing'it til dem som vil ha musikk som ikke er perfekt, men har følelser. Swing'it i MGP: Å komme til finalen er å vinne


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Alessandra vant årets MGP-finale med låta «Queen of Kings»

Tekst og melodi er signert Henning Olerud, Stanley Ferdinandez, Alessandra Mele selv og Linda Dale. Låta handler om å tørre og være seg selv, og det å komme ...


Samtidig er jeg også stolt og kommer ikke til å gi meg, sa hun til Den har blitt strømmet over 6 millioner ganger, som den mest strømmede finalistlåten i hele Europa, skriver de i en pressemelding lørdag kveld. – Gratulerer til Alessandra som vinner av Melodi Grand Prix 2023 med sterk låt!


Post cover
Image courtesy of "Tønsbergs Blad"
Alessandra vant årets MGP-finale – håpene fra Tønsberg nådde ikke helt opp

Norsk-italienske Alessandra Mele (20) vant årets MGP-finale i Trondheim med låta «Queen of Kings». Tekst og melodi er signert Henning Olerud, ...


Blant andre Swing'It, som var en av finalistene. Det var flere lokale Tønsberg-håp i MGP-finalen. Tekst og melodi er signert Henning Olerud, Stanley Ferdinandez, Alessandra Mele selv og Linda Dale.


Post cover
Image courtesy of "Khrono"
Nesten jumbo for Swing'it og NTNU-studentene i MGP

Swing'it består blant annet av nåværende og tidligere studenter ved NTNU. Lørdag kveld deltok bandet i den norske finalen i Melodi Grand Prix og havnet nest ...


De arrangerer oppunder 100 konserter i året, og det er alt fra barnekonserter, sykehjem og studentfester. I år er de i Melodi Grand Prix. De deltar også i utlandet og spiller på Jeg lurte på hvorfor det ikke er noen unge som driver med dette i dag. Da vi startet å spille var det først og fremst for dem som er 50+, de som er vokst opp med musikken. — Den er veldig god, jeg gleder meg. De jubler, roper vøøøøi og vi kan til og med høre plystring. De to første har gått på [Jazzlinja](https://no.wikipedia.org/wiki/Jazzlinja) mens Kvam har en master i musikkvitenskap. Det er gøy å se at musikken også treffer yngre folk. Og snart finnes det ikke fnugg av tvil igjen. «Og vi er med på MGP. Etter noen sekunder fylles gangene med forfjamsede og oppglødde tenåringer, som utgjør en lang hale bak bandet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Haugesunds Avis"
Lokalt MGP-håp vant ikke

Det ble ingen Liverpool-tur på Elsie Bay. HAUGESUND: Elsie Bay fra Haugesund og Kvinnherad gjorde en flott framføring i den norske finalen i Melodi Grand Prix, ...


Elsie Bay må pelle seg til Liverpool, og dersom Eurovision-seerne kjenner sin besøkelsestid vil de gi denne anerkjennelsen den fortjener.» «En av konkurransens desidert beste vokalister, og i kveld er hun dessuten enda mer selvsikker i sin egen låt. HAUGESUND: Elsie Bay fra Haugesund og Kvinnherad gjorde en flott framføring i den norske finalen i Melodi Grand Prix, men det holdt ikke til seier.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Vi anmelder Melodi Grand Prix-finalen låt for låt

TV: I kveld skal det avgjøres hvem som skal representere Norge i «Eurovision» i England i mai. England fungerer som stedfortredende vertsland for Ukraina, ...


Den bruker hun for det den er verdt. Det drar hun veksler på i denne techno-heksegryta av en låt. Men det er blir noe litt påtatt liksomironisk over det hele. Det gjør ikke all verden, det er bare synd at melodien er såpass anonym og komp tilsvarende traust. Det er fryktelig vanskelig å la seg fengsle av dette. Det er en kompetent gjeng, ingen tvil om det. Det er ikke kompliserte saker som serveres. Hadde dette derimot vært en vokalkonkurranse, er det ingen tvil om hvem som hadde fortjent å løpe avgårde med seieren. Det er åpenbart at teksten betyr mye for han. Surt er det også. Her er det skyhøy partyfaktor fra første tone. Du får ikke mer moro enn det du lager selv, er det noen som sier.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Subwoolfer kastet maskene på direkten: Disse gjemte seg bak

Lørdag skal ni artister konkurrere om seieren i Melodi Grand Prix og en plass videre til Eurovision-finalen i mai. Nettavisen har i forkant av kveldens finale ...


Det var en tydelig rørt Pettersen som fremførte låten i Trondheim Spektrum lørdag kveld. Jeg klarer ikke å snakke, sier han til programleder Stian Thorbjørnsen. Det hadde jeg ikke da, men det har jeg nå. Først ut på scenen i lørdagens finale var Jone med låten «Ekko inni meg». Hun fikk nemlig tilbud om å delta i MGP igjen i 2021 etter at Eurovision-finalen året før ble avlyst grunnet pandemien, men hun takket pent nei. Men som kjent kan alt skje i Melodi Grand Prix, og vinneren er det TV-seerne som skal stemme frem i kveld.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Dette visste du ikkje om Melodi Grand Prix

Skuldingar om plagiat, kampanje for å leggje ned programmet, sirkus og Bjørn Eidsvåg. Her kjem det du ikkje visste om Melodi Grand Prix.


Det andre året var det varieté og det tredje året var det OL-fest. Fyrste gong var i 1974 og siste gong i 2005. «Fairytale» knuste dei andre låtane, og sette ny poengrekord i den norske finalen. i 1960- og 70-åra var det spesielt musikarstanden og Kultur-Noreg som opponerte mot MGP. Jahn Teigen var også den fyrste til å ha på seg eit kostyme i Melodi Grand Prix. Det var med den ikoniske skjelettdrakta han hadde på seg da han framførte songen «Voodoo» saman med Inger Lise Rypdal i Melodi Grand Prix i 1976. Den gongen var det viktig med anonymitet og diskresjon. Engasjementet var så stort at telefonlinjene og ein telefonsentral i Oslo braut saman. Fyrste gong folket fekk kåre vinnaren var i 1965. Med det er ho tidenes yngste vinnar i Melodi Grand Prix. Den yngste deltakaren i den norske Melodi Grand Prix sin 61 år lange historie er det Anita Hegerland som har. For da var det ikkje showet som stod i fokus, men sjølve låtane.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Alessandra vant Melodi Grand Prix

Lørdag kveld skal det endelig avgjøres hvem som vinner Melodi Grand Prix 2023 og med det skal representere Norge under den storslåtte finalen i Eurovision i ...


Da stemmene fra den internasjonale juryen ble delt ut var det Alessandra som lå best an med 104 poeng. Refrenget går kanskje litt fort, men det høres kult ut», var blant det anmelderen skrev om låten da. «Det at låten faktisk har flere deler som er nyskapende nok og spennende trekker også godt opp.


Post cover
Image courtesy of "Avisa Nordland"
(+) Sundnes med klar beskjed til Eline: – Hent fram den nordnorske faenskapen og ta dem!

MGP-ekspert Per Sundnes er klokkeklar før finalen på lørdag: – Dersom Norge skal ha sjans i Eurovision er det kun én artist som gjelder, slår han fast.


Avisa Nordland er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. MGP-ekspert Per Sundnes er klokkeklar før finalen på lørdag: – Dersom Norge skal ha sjans i Eurovision er det kun én artist som gjelder, slår han fast.


Post cover
Image courtesy of "hitra-froya.no"
(+) MGP-favoritt har en viss tilhørighet til Hitra

En av MGP-finalistene som går på scenen i Trondheim Spektrum med artistnavnet Jone har en far som bor på Hitra. Vi har snakket med far, for å høre hvordan ...


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Plagiat, stemmetrøbbel og tvangstanker: Dette er MGP-øyeblikkene vi aldri glemmer

Finalefiasko, plagiatanklager, minneverdige sangtekster og nederlag. Det har skjedd mye rart under Melodi Grand-Prix i årenes løp.


Alexander Rybak imponerte både Norge og Europa da han vant i 2009 med sangen «Fairytale». Når man er med i en konkurranse, så går man for seier. plass i semifinalen og gikk ikke engang videre til den store superfinalen. Bare noen år etterpå gikk Norge på en smell igjen, og røk ut allerede i semifinalen. Jahn Teigen vant den norske finalen i 1978 med låten «Mil etter mil». Det var også store forventninger til Mwangi ettersom Norge var vertslandet. Noen år senere så det imidlertid ut til at Norge og Europa hadde glemt fiaskoen med Jan Teigens siste plass var glemt. Selv om Solli Tangen imponerte med sangstemmen, var det sangteksten som ble den store snakkisen. Det fikk TV-seerne til å rase, og flere uttrykte sin misnøye på Twitter. Men det gikk ikke Mwangis vei. Selv ikke våre naboer, Sverige og Danmark, sendte et lite poeng i Norges retning, og Teigen endte på sisteplass. Flere hadde reagert på at låten var for lik Cliff Richard-hiten «Summer Holiday» fra 1963.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Røper dramatikk i kulissene: – Måtte skrike etter smertestillende

En av de ni håpefulle artistene som inntar scenen i Trondheim Spektrum, er Jonas Nes Steinset, som går under artistnavnet Jone. Han stiller med låten «Ekko inni ...


– Jeg er jo førstemann ut, så det er vel egentlig bare å starte med et brak. Jeg har aldri opplevd det før, det var noe helt nytt. – Jeg har jo aldri hatt en låt på topp 50, og jeg har holdt på med dette prosjektet siden 2020. – Det er fortsatt vondt, men heldigvis mye bedre. Men det var ikke nok til å dempe fallet. Det var under innspillingen av musikkevideoen til «Ekko inni meg» at uhellet var ute.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Mange så Ulrikke Brandstorp som soleklar MGP-vinner. En annen finalist puster henne i nakken.

TRONDHEIM (Aftenposten) MGP-finalist Alessandra Meles sang gikk viralt. Det kan snu opp ned på årets finale. – Det gjør at jeg jobber enda hardere, ...


Det er fredag kveld, og finalistene i årets Melodi Grand Prix øver på entreen til lørdagens show. De rosakledde damene på stylter sjangler tilbake i startposisjon. Det kan snu opp ned på årets finale.


Post cover
Image courtesy of "opp.no"
(+) MGP-finalen: Her spiller Håkon & co vinnerlåten!

Norsk-italienske Alessandra (20) vant kveldens MGP-finale i Trondheim. Swing´it med oppdalingen Håkon Kvam har allerede spilt vinnerlåten - slik den ville ...


Det er fryktelig vanskelig å la seg fengsle av dette.», mente anmelder Torgrim Øyre. [Adressa-anmelder ](https://www.adressa.no/kultur/i/WRk11G/melodi-grand-prix-2023)Kristina Bye og triller også fem på terningen. Dette er sånt som seiler rett hjem i Europas stuer.», mener Her er det spilleglede, glimt i øyet og humor. Helst i et helt annet program.», mente VG-anmelder Tor Martin Bøe og trillet to på terningen. De karene her er det vanskelig å mislike, altså.», mente Borge og serverte terningkast fem.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tidens Krav"
(+) Fra MGP til Asia: Ola trommer sammen et utrolig musikk-år

Drømmeår for trommis fra Surnadal. Han er på vei til store scener over hele verden. Men først er det Melodi Grand Prix-finale.


Men først er det Melodi Grand Prix-finale. Han er på vei til store scener over hele verden. Tidens Krav er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
MGP-aktuelle Eline Thorp «forsvant» fra rampelyset. Slik kjempet hun seg tilbake

Artisten skulle ta en pause på et halvt år, men pausen ble mye lenger.


Men jeg kjenner veldig på at det har gitt mersmak å stå på scenen igjen, og det vil jeg fortsette med, sier Thorp til Nettavisen. For jeg vet at når det er gøy så er det innmari gøy – og den følelsen og opplevelsen gjør det lettere. – Jeg vil bidra med mye energi og god stemning. – Jeg har i alle disse årene kjent på lengselen etter å stå på en scene og gjøre det som jeg har hatt så stor glede av tidligere. – Jeg har prøvd veldig mye forskjellig, men for min del har det i hovedsak handlet om å komme seg litt ut av komfortsonen og utfordre nervene. Så det var veldig stas da de ropte opp navnet mitt og jeg gikk videre til finalen, sier 29-åringen.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Bråk i salen under finalen

For andre gang arrangeres finalen i Trondheim Spektrum, hvor 8000 festglade nordmenn er samlet for å heie fram en vinner som får reise til Liverpool i mai.


- Det at jeg står her i dag og tør å ta denne sjansen er så utrolig stort for meg. - Jeg er utrolig glad for å ha med to låter i konkurransen. Det er litt annerledes nerver enn i en «Skal vi danse»-finale, fortalte Spilling til Dagbladet. - Jeg håper jo at hvis folk stemmer på meg så er det fordi de liker låta og fordi de tror at jeg kan gjøre en god jobb i Eurovision. Jeg har så lyst til å representere Norge i Eurovision, jeg er så sulten på det! Elsie Bay (26), hvis egentlig navn er Elsa Søllesvik, har til tross for sin unge alder vært flere år i bransjen. Det som har hindret meg er frykt, og det styrer alt for mye. Det er opp til de der hjemme om de stemmer av sympati eller fordi de elsker låta. Jeg prøver å ikke tenke så mye på hvordan det skal gå, men bare leve i øyeblikket. - Når så mange mennesker er samlet på ett sted, hender det dessverre at noen ødelegger for andre, legger han til. Før finalen kunne han avsløre til Dagbladet at hvis Eurovision-drømmen går i oppfyllelse, så vil ha representere Norge med en norsk sang. - Det var to personer som klinket sammen i en uenighet, men de ble splittet ganske raskt av sikkerhetspersonell.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
De er kveldens oddsfavoritter: - Jeg er veldig sulten

GOD KVELD NORGE (TV 2): Jentene ligger øverst på oddslisten før kveldens store finale. - Det er en ære, sier finalistene.


– Det er at du gjør det rareste du kan tenke deg. – Jeg er veldig sulten. – Jeg er jo amatør. Men samtidig er jeg redd for å legge for mye i det. – Jeg prøver å ikke se for mye på listene. Folk har en forventning til oss, sier 27-åringen. Jeg kan jo ikke det, sier hun. – Jeg vet av erfaring at det kommer når man nærmer seg sending. Mele forteller at hun har et ritual hun må gjennomføre før hun går på scenen. Vi lever jo for det her, sier hun. – Nå har vi øvd mange ganger, og vi skal øve enda mer før sending. De samler også informasjon fra flere tippeselskap for å legge oddsen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Trollheimsporten"
– Det bli kjøle gøttj!

Trommis fra Surnadal i MGP-finalen: Eline Thorp gikk videre fra den tredje delfinalen ...


Etter dette skal han spille på en del bygdefestivaler og lignende med Synne Vo. Den første ordentlige TV-opptredenen han hadde var i God morgen Norge på TV2. Han forteller at han har etablert seg ganske godt i popbransjen nå. Han vurderte først å begynne med jazz, men rett før søknadsfristen gikk ut bestemte han seg for å satse på en bachelor i pop i stedet. Ola Dønnem jobber som frilansmusiker, og har base i Oslo. Surnadalingen Ola Dønnem er med i Eline Thorp sitt band i årets Melodi Grand Prix på NRK TV.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Mange så Ulrikke Brandstorp som soleklar MGP-vinner. En annen finalist puster henne i nakken.

TRONDHEIM (Aftenposten) MGP-finalist Alessandra Meles sang gikk viralt. Det kan snu opp ned på årets finale. – Det gjør at jeg jobber enda hardere, ...


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Alessandra Mele vant Melodi Grand Prix 2023: - Skal gjøre dere stolte

Ni artister har kjempet seg videre fra tre delfinalener og skal kjempe om å få representere Norge i Eurovision Song Contest 2023. God kveld Norge gir deg ...


– På mange måter tror jeg det blir deilig. Alessandra er en «queen», låten har tatt av. Så til alle som er drittlei meg nå, så er det bare å grue seg til neste gang, ler hun. Jeg har mange andre spennende prosjekter, men jeg skal ta noen dager hvor jeg lar dette synke inn. Det blir nok ikke en god natt søvn, fordi jeg klarer nok ikke å sove, sier den fornøyde vinneren. Nå er jeg her og se hva som har skjedd.
show more
Post cover
Image courtesy of "Firda"
(+) MGP-søstrene: – Pakka ulike antrekk til frukost, dagtid og fest

Dei har gleda seg i eitt år, og bagasjen er fullstappa med paljettkjolar. I helga brakar det laust for Sunde-søstrene.


Firda er ein del av Amedia, og vi er ansvarlege for dine data. I helga brakar det laust for Sunde-søstrene. Dei har gleda seg i eitt år, og bagasjen er fullstappa med paljettkjolar.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Alessandra er vinneren av Melodi Grand Prix 2023

TRONDHEIM (VG) Ni artister kjemper om å representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai. Men det blir ikke det eneste store som skjer lørdag.


Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger [her.](https://www.vg.no/redaksjonelle-bindinger/) [Max Social](https://www.maxsocial.no/), som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. – Det betyr mye for meg, men også mye for skeiv representasjon. Her er pungkulene teipet til anus, det er litt av et liv i denne kroppen. – Herregud jeg har ikke ord for det. Låten hennes «Honestly» er personlig for hun og manager Christoffer Gunnestad.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
MGP: Ulrikke Brandstorp er oddsfavoritt: – Skal aldri stole på oddsen

Eurovisionworld er ei nettside som samlar alt om Eurovision Song Contest. Dei har samla inn odds frå fleire tippeselskap som held Ulrikke Brandstorp som ...


Vi skal gå heilhjarta inn, vere der fansen er og forhåpentlegvis synge fint, avsluttar ho. Og om de skal vere kjedelege så sender de Ulrikke, seier Ek. Om de er modige så sender de Jone. Dei har samla inn odds frå fleire tippeselskap som held Ulrikke Brandstorp som favoritt. Det sikre kortet for Noreg er å sende Alessandra. Er det ein som har sterke meiningar om kven vi bør sende til den internasjonale finalen, så er det svenske Torbjörn Ek.
show more