Nrk MGP

2023 - 2 - 4

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Er det dette som er rimelig vederlag, NRK? (VG Nå)

Lørdag går årets MGP-finale av stabelen i Trondheim Spektrum. Etter tre påkostede delfinaler, skal vinneren kåres i et show der det ikke spares på noe.

I kontrakten står det at NRK dekker reise og opphold for inntil to opphavspersoner (komponister og/eller tekstforfattere) til den internasjonale finalen, og at det vil bli gitt kreditering (tilgang til arena og inngangsbillett til selve showet) for inntil tre opphavspersoner. Opptil tre av dem må sågar betale delegatpass for å få tilgang til arenaen. Om man skulle stå igjen som vinner lørdag kveld, har man til gjengjeld forpliktet seg til å jobbe flere uker gratis under den internasjonale ECS-finalen i Liverpool i mai. Formelt er det ikke artistene, men låtskriverne som konkurrerer. Er man heldig og går videre til hovedfinalen kan teamet cashe inn ytterligere 10.000,-. Etter tre påkostede delfinaler, skal vinneren kåres i et show der det ikke spares på noe.

Medlemmene i den internasjonale juryen (NRK)

Radio DJ for Bauer Media og BBC Radio. Har tidligere drevet en temakanal for Eurovision. Ellie Dixon. Artist og produsent med stor suksess og mange følgere.

Agent i musikkbransjen med eget PR og managementselskap. Artist og sanger. Mottok Icelandic Music Awards for årets jazzalbum i 2021, samt mottatt pris for årets nykommer i jazz og blues. Artist og låtskriver. Spesialisert på Jazz, Soul og R&B. Konsertprodusent for en rekke nasjonale og internasjonale konserter og festivaler i Tsjekkia. Tidligere delegasjonsleder for Tsjekkia i Eurovision Song Contest. Produsent for den Ukrainske Kringkasteren med ansvar for den nasjonale finalen av Eurovision i Ukraina. Komponist for flere Ukrainske filmer, teaterforestillinger og moteshow. Musikkprodusent og komponist. Show produsent for Finlands nasjonale kringkaster YLE, og showansvarlig for Uuden Musiikin Kilpailu. Komponist for film, klassisk kammermusikk, kor, pop og jazzlåter for diverse artister.

Explore the last week