Restaurant Festningen

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Brann i restaurant ved Akershus festning: – Dette er virkelig ille

Brannen er trolig knyttet til ventilasjonsanlegget i Festningen restaurant, som ligger i Myntgata i Oslo sentrum. 13 personer er evakuerte, ...


Festningen restaurant er nyrestaurert og i daglig bruk. Etter krigen ble det brukt som kontorbygg. Det ble meldt om full fyr i hele bygget og røyken spredte seg i hele Oslo sentrum. I en oppdatering klokken 19.07 skriver politiet at røyken er økende. – Akershus festning er hjertet i Oslo og en viktig del av vår felles historie. – Røyken går per nå i retning fra Kontraskjæret og videre innover sentrum mot Rosenkrantz' gate.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Forsvarsbygg om storbrann: — Fryktelig trist

Lørdag kveld kunne det observeres et inferno av ild i nærheten av Akershus festning i hovedstaden. Festningen restaurant var i full fyr, brannvesenet jobbet ...


– Hele området rundt Akershus festning er fullt av viktige nasjonalskatter, så det var en ubehagelig følelse. Dernest er vi trist for det som ser ut som betydelige skader på et viktig kulturminne, sier direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg i en pressemelding. Først og fremst er vi glade for at det ser ut til å ha gått bra med ansatte og gjester.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Restaurant Festningen i Oslo manglet sprinkleranlegg

Det bekrefter Forsvarsbygg, som på vegne av staten forvalter den 187 år gamle verneverdige bygningen, melder Aftenposten. Bygget er fra 1826 og ble fredet i ...


Det ble senere kjent at bygget rommer restaurant Festningen, som startet restaurantdrift der i 2013. Restaurant Festningen ble totalskadd i en brann lørdag kveld. Restaurant Festningen i Oslo manglet sprinkleranlegg


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Oslo-restaurant i full fyr: – Krevende å få kontroll

Det var i 19-tiden lørdag begynte det begynte å brenne kraftig på Festningen restaurant inne på Akershus festning i Oslo sentrum. Flammene sto 5–10 meter høye ...


Festningen har ingen stjerne, men er flere ganger nevnt i Michelin-guiden. Det var i 19-tiden lørdag begynte det begynte å brenne kraftig på Festningen restaurant inne på festningsområdet i Oslo sentrum. Bygget til restauranten ble opprinnelig oppført som fengsel i 1836. Så tok brannen seg opp i takkonstruksjonen, skriver NTB. nå i retning fra Kontraskjæret og videre innover sentrum mot Rosenkrantz' gate. Ingen er skadet i brannen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Riksantikvaren"
Brannen i Festningen restaurant på Akershus - Riksantikvaren

Brannen i restaurant Festningen er svært trist, sier Sigrid Murud, seksjonssjef for fredning. - Vi har verken folk eller kulturminner å miste.


Senere ble det brukt som laboratoriekjøkken, før bygningen ble gjort om til restaurant i nyere tid. I 1836 ble det først bygget som fengsel. Nå krysser vi fingrene i påvente av en oversikt over skadene, før vi kan vurdere hvilke tiltak som er mulige i samarbeid med Forsvarsbygg.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Full fyr i Festningen restaurant i Oslo: Ikke kontroll på stedet

Det brenner i Festningen restaurant tilknyttet Akershus festning i Oslo sentrum. Rundt klokken 23.45 melder brannvesenet at de begynner å få kontroll på ...


– Det er vårt bygg, og det er vernet grunnet den kulturhistoriske verdien. – Første melding gikk ut på at det var røykutvikling i ventilasjonsanlegget. Du burde lukke vinduer og holde deg, unna, sier Nordstrand til VG. Det er Furuseth-gruppen som driver restauranten hvor det brenner. Vi oppfordrer folk til å holde seg unna den røyken man påtreffer. Det opplyser Caroline Waack, pressevakt i Forsvarsbygg.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Brannen på restaurant Festningen i Oslo slukket

Brannen er nå slukket og brannvesenet har gått over i etterslukningsfasen, bekrefter vaktkommandør Robert Gudmundsen i Oslos Brann og Redningsetat overfor ...


Så tok brannen seg opp i takkonstruksjonen. Brannen kan blusse opp igjen, så brannvesenet blir på stedet til det nedbrente bygget har blitt kaldt. Ifølge Gudmundsen er bygget totalskadd.


Post cover
Image courtesy of "Byggeindustrien"
Restaurant Festningen i Oslo ble totalskadd i brann

Restaurant Festningen i Oslo ble totalskadd i en brann lørdag kveld. Forsvarsbygg vil undersøke om kulturminnet på Akershus festning lar seg redde.


– Hele området rundt Akershus festning er fullt av viktige nasjonalskatter, så det var en ubehagelig følelse. Byggene Kruttlageret og Hjemmefrontmuseet inne på Akershus festning er nærliggende bygninger til Festningen restaurant. Dernest er vi trist for det som ser ut som betydelige skader på et viktig kulturminne, sier direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg i en pressemelding. – Det viktigste er at man fikk evakuert folk først. Først og fremst er vi glade for at det ser ut til å ha gått bra med ansatte og gjester. Brannen kan blusse opp igjen, så brannvesenet blir på stedet til det nedbrente bygget har blitt kaldt.
show more
Post cover
Image courtesy of "VårtOslo"
Full fyr i ærverdige restaurant Festningen ved Akershus Festning. Se videoene

Ti personer er evakuert etter brann i en bygning ved Akershus festning. Det er full fyr i hele bygget, og røyken sprer seg over Oslo sentrum.


– Røyken går per nå i retning fra Kontraskjæret og videre innover sentrum mot Rosenkrantz gate. Det kom raskt åpne flammer ut av vinduet på bygget, som ligger i tilknytning til Akershus festning. Bygningen som brenner, er den ærverdige restaurant Festningen.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Oslo-restaurant totalskadet i brann

Først søndag morgen fikk brannvesenet kontroll over brannen i en restaurant ved Akershus festning. Bygget er totalskadet, ifølge brannvesenet. Festningen ...


– Det viktigste er at man fikk evakuert folk først. – Hele området rundt Akershus festning er fullt av viktige nasjonalskatter, så det var en ubehagelig følelse. – Det er den verste følelsen man kan få som restaurantdriver. Akershus festning er hjertet i Oslo og en viktig del av vår felles historie, skriver han videre. Vi ønsker å rette en stor takk til nødetatene som rykket ut og håndterte situasjonen på en rask og profesjonell måte, og med det også hindret mulige større skader, skriver direktør Thorbjørn Thoresen i en e-post til Aftenposten. Det var i 19-tiden lørdag begynte det begynte å brenne kraftig på Festningen restaurant inne på festningsområdet i Oslo sentrum.
show more