La elva leve

 
 
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Alta-filmen knuser Spielberg på kinotoppen

Spillefilmen om Alta-utbyggingen hadde premiere fredag 3. februar, og går inn på kinotoppen bak «Avatar: The Way of Water» og animasjonsfilmen «Mumier på ...


[Sametingspresidenten: «Mitt håp er at «Ellos eatnu – La elva leve» kan vekke engasjement»](https://www.dagsavisen.no/debatt/2023/01/24/la-oss-leve/) ] [Hold deg oppdatert. «Ellos eatnu – La elva leve» fikk publikumsprisen også under filmfestivalen i Tromsø for to uker siden. «Ellos eatnu – La elva leve» fikk både publikumsprisen og kritikerprisen FIPRESCI, som deles ut av det internasjonale filmkritikerforbundet. Mandag gikk «Ellos eatnu – La elva leve» inn på tredjeplass på kinotoppen, med 9.178 solgte billetter i premierehelga. – Alta-aksjonene var et viktig skille i samisk og norsk historie. – At vi fikk kritikerprisen er en stor anerkjennelse av filmens kunstneriske kvaliteter. Dette er også skildret i «Ellos eatnu – La elva leve». «Filmens sterke og velbalanserte manus skildrer et universelt problem som på imponerende vis manifesteres av skuespillerdebutant Ella Marie Hætta Isaksens rolletolkning av en ung Sápmi-kvinne. – Jeg tror folk er nysgjerrige på å se en film som handler om en viktig del av norsk og samisk historie. februar, og går inn på kinotoppen bak «Avatar: The Way of Water» og animasjonsfilmen «Mumier på eventyr». Dette er en film mange har ventet på. Night Shyalamans storfilm «Knock At The Cabin», som begge hadde norsk premiere denne helga.
show more