Adana

 
 
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
– Jeg ble veldig redd, sier Aysenaz (10)

Saken oppdateres. Tusenvis av familier i Adana må overnatte på et krisesenter i natt. Aysenaz Komurcu (10) er en av dem. Klokken fire natt til mandag våknet ...


– På skolen har vi lært om hva vi skal gjøre når det er jordskjelv. Tusenvis av familier i Adana må overnatte på et krisesenter i natt. Klokken fire natt til mandag våknet hun av at hele rommet begynte å gynge.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Fotballprofilen og familien måtte evakuerast etter jordskjelvet

Då heile bustadblokka rista, sprang Marthe Hamre Owesen for livet med dottera Lilly (1,5) i armane. Samstundes var sambuar Jonas Svensson i Istanbul for å ...


Det same gjeld truleg mange av dei andre bygningane i byen. Her samla også andre forskremte born og vaksne seg, medan regnet og vinden piska dei i ansiktet. Bustadblokka deira er ikkje trygg. Om eg ikkje kjem meg ut av bygget, så rasar alt i hovudet på meg, tenkte eg. – Det er svært tøft å høyre om alle som truleg er omkomne, fortel ho. Det er så forferdeleg å høyre om alle som har døydd, seier Owesen.
show more
Post cover
Image courtesy of "innherred.no"
(+) Samboeren og datteren ble evakuert til treningsanlegget. Nå er Svensson gjenforent med familien

Jonas Svensson, samboeren Marthe Owesen og datteren Lilly er samlet i den tyrkiske byen Antalya etter dramatikken som utspilte seg i Adana natt til mandag.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Død og håp i Sør-Tyrkia: – Aldri vært så redd

ADANA, TYRKIA/OSLO (VG) Pårørende klamrer seg til det lille de har av håp for å finne overlevende etter jordskjelvet i Tyrkia. Over 6200 er så langt ...


Redningsarbeidet som nå pågår i det nordlige Syria, er desperat. Men foreldrene nådde hun aldri frem til, og hun fant senere ut at boligblokken deres hadde kollapset i det som allerede er blitt en stor naturkatastrofe. Plutselig ristet bygningen og alle våknet øyeblikkelig, noen begynte å løpe med en gang. Jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria mandag var voldsomt. Mange bor i enkle telt, eller dårlig konstruerte betonghus. Verdens helseorganisasjon (WHO) frykter at dødstallene er langt høyere og anslår at om lag 20.000 personer kan ha mistet livet. – Det var skummelt da etterskjelvet ristet bygningen,nesten alle lå og sov mens jeg satt og ammet. Han sier at boligblokken hadde to leiligheter per etasje, og at i noen av hjemmene bodde det ti barn. Skjelvet ble målt til en styrke på 7.8, og er det kraftigste i regionen på flere tiår. Samtidig er det ingen tid å miste, for det er kun noen få plussgrader i dette området, og det er ventet at temperaturen vil falle ytterligere de neste dagene. De bodde i syvende etasje av det som engang var en 16 etasjer høy boligblokk i Adana i det sørlige Tyrkia. ADANA, TYRKIA/OSLO (VG) Pårørende klamrer seg til det lille de har av håp for å finne overlevende etter jordskjelvet i Tyrkia.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- Sikker på jeg skulle dø

Fredrik Gulbrandsen (30) våknet opp til sitt livs kamp da jordskjelvet sto på som verst i tyrkiske Adana.


Jeg har ringt og snakka med dem om situasjonen i dag tidlig, sier Gulbrandsen. - Jeg er ute med skade, så jeg er i Adana. Jeg visste ikke om bygget skulle kollapse, eller om noe skulle blokke meg fra å komme ut. - Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan bygningen fremdeles står. Jeg måtte krabbe for å finne noen klær, og så komme meg ned trappene. Laget spilte i Istanbul i går, og er der fortsatt.
show more
Post cover
Image courtesy of "Trønder-Avisa"
(+) Hele familien evakuert etter jordskjelvet: – Alt er bra etter forholdene

Sammen med familien bor Tyrkia-proff Jonas Svensson fra Verdal i en av de mange byene som ble rammet av jordskjelvet natt til mandag.


Trønder-Avisa er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Sammen med familien bor Tyrkia-proff Jonas Svensson fra Verdal i en av de mange byene som ble rammet av jordskjelvet natt til mandag.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Fryktet for livet under jordskjelv: – Alt er kaos

Fredrik Gulbrandsen forsøker å komme seg hjem til Norge etter hendelsen som har kostet over tusen menneskeliv. Den norske fotballprofilen beskriver et ...


Jeg tenkte at jeg kom til å dø, så det var en ekstremt skremmende opplevelse. Jeg var sikker på at gulvet under meg kom til å kollapse. Nordmannen forteller at han og lagkameratene nå har evakuert sine bosteder og oppholder seg på treningsanlegget. Videre skriver avisen at det er meldt om over 5000 skadde. Jeg våknet til jordskjelvet. etasje av leilighetsbygget han bor i da jordskjelvet inntraff natt til mandag.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dalane Tidende"
(+) Veli var i Tyrkia då jordskjelvet ramma: – Eg kjem aldri til å gløyma synet av den livredde søstera mi med babyen i armane

Då det katastrofale jordskjelvet ramma natt til måndag, var Veli Akalp i heimbyen Adana for å sjå sin nyfødde nevø. Han var i Gaziantep, ...


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
– Jeg ble veldig redd, sier Aysenaz (10)

Tusenvis av familier i Adana må overnatte på et krisesenter i natt. Aysenaz Komurcu (10) er en av dem. Klokken fire natt til mandag våknet hun av at hele ...


– På skolen har vi lært om hva vi skal gjøre når det er jordskjelv. Tusenvis av familier i Adana må overnatte på et krisesenter i natt. Klokken fire natt til mandag våknet hun av at hele rommet begynte å gynge.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
- Folk var som maur og skrek

Adana Demirspor-spillerne Fredrik Gulbrandsen og Jonas Svensson velger å returnere til Norge etter jordskjelvet i Tyrkia.


– Jeg våknet ganske brått av at bygningen svaiet og skjønte fort at det var jordskjelv. Jeg hørte kleshengerne dunket inn i veggen og da skjønte jeg at noe var feil. Det er ingen som tør å være inne i noen hus. – Det kom et senere på dagen som var ganske ekstremt. Jeg og Jonas med familie gjør det, men det er usikkert hvor lenge det blir. Det har vært en sjokkperiode med kaostilstander i hele byen, forteller han.
show more
Post cover
Image courtesy of "adressa.no"
Tidligere RBK-spiller bor ti mil unna jordskjelvet

Tyrkia-proff Jonas Svensson var i Istanbul for å gjøre unna de siste forberedelsene til en seriekamp i den tyrkiske toppserien da sørøstlige deler av Tyrkia ...