Jordskjelv Tyrkia

 
 
Post cover
Image courtesy of "Fremover"
(+) Jordskjelvet i Tyrkia og Syria: Tulin ble knust og sint da hun så på nyhetene

Jordskjelvene i Tyrkia og Syria har tatt livet av over 5000 mennesker så langt. Tulin Tuncer deler sorgen med de rammede.


Fremover er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Jordskjelvene i Tyrkia og Syria har tatt livet av over 5000 mennesker så langt. Tulin Tuncer deler sorgen med de rammede.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Jordskjelv i Tyrkia og Syria

Sveriges statsminister Ulf Kristersson har sendt kondolanser til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og tilbudt svensk hjelp etter jordskjelvet.


Ifølge det russiske forsvarsdepartementet har noko av personellet allereie starta ryddinga og leitinga etter folk i ruinane. Russland vil senda 300 militærpersonell for å hjelpa til å rydda opp i ruinane i Syria. USA og Russland sender jordskjelv-hjelp til Tyrkia og Syria


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Norske hjelpeorganisasjoner bidrar med hjelp til Tyrkia og Syria etter jordskjelvet

Leger Uten Grenser behandler pasienter på sykehusene de støtter i Idlib i Nord-Syria: – Teamene våre har også donert akuttmedisinsk utstyr til andre ...


Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) vil mandag få en briefing av Røde Kors om jordskjelvet i Tyrkia og Syria. Det mangler en koordineringsansvarlig ettersom de utsatte områdene er i okkuperte områder, sier Trude Falch, som leder Midtøsten-seksjonen i Norsk Folkehjelp, til NTB. – Dette er en katastrofe som vil forverre den humanitære krisen syrerne allerede står i. En stor oppskaleringsplan trengs og vil være en del av denne responsen, sier Carsten Hansen, regiondirektør for Midtøsten, i Flyktninghjelpen i en De som skal ut i live, må få hjelp i dag eller i morgen. – Det er stort sett dårlig bygningsmasse som blir rammet.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- Dette vi fryktet

Forskere mener de katastrofale jordskjelvene i Tyrkia og Syria kan utløse nye skjelv.


- Først er det en fare på grunn av etterskjelv. - Våre tanker går selvfølgelig først og fremst til alle dem som er berørt. - Dette er det vi fryktet. Han forklarer hvordan det er strenge regler når bygg skal oppføres, og at det er en lang og god praksis for å bygge på en måte som skal tåle skjelv. - Det siste århundret har det vært mindre jordskjelv og mindre ødeleggelser. - Dette var trolig et av de største skjelvene på landjorda noensinne i historien.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Kraftigste skjelv i Tyrkia siden 1939

Jordskjelvet som rammet Tyrkia natt til mandag er det kraftigste i landet siden 1939, da et skjelv førte til at 30.000 mennesker mistet livet.


I byen Adana kun en drøy times kjøring fra der hvor hun er, er det store skader og sammenraste bygninger. Til og med i Kairo kunne det kjennes, skriver NTB. Det er ikke uvanlig med store jordskjelv i denne regionen, skriver [Tallet på døde stiger raskt](https://www.dagsavisen.no/nyheter/verden/2023/02/06/titalls-dode-etter-kraftig-jordskjelv-i-tyrkia-og-syria/) ] [Hold deg oppdatert. Reiseselskapet Ving har Alanya som destinasjon, men pressetjenesten opplyser til Dagsavisen at selskapet ikke har noen gjester der nå. Jeg vekket forloveden min, og han sa vi måtte komme oss ut av huset med en gang, forteller Langøy på telefon til Dagsavisen. Selv om det er et stykke unna, kunne skjelvet merkes godt der. Forloveden kjenner folk i Adana. Det er meldt om over 40 etterskjelv, hvorav det sterkeste hadde en styrke på 6,6, melder NTB. Jeg tenkte med en gang “Gud, dette må være jordskjelv”. Da døde over 17.000 mennesker nordvest i landet. Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS hadde skjelvet en styrke på 7,8.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Over 1800 omkommet

Det kraftige jordskjelvet rammet natt til mandag, med en styrke på 7,8. Skjelvet rammet hardest sørøst i Tyrkia og nordvest i Syria, men det kunne kjennes så ...


Det er viktigere enn noen gang av vi er til stede for mennesker i Syria, sier Høybråten videre. Det vi kan si nå er at dette er en stor naturkatastrofe. Sykehusene i regionen skal være stappfulle, idet dødstallene har passert 300 og er stigende. Kirkens Nødhjelp har jobbet i Syria siden 2012 med hovedsakelig vann, sanitær og hygiene og kjønnsbasert vold, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp. - Jeg sa «Det er et jordskjelv, la oss dø på samme sted i det minste». Vi står nær det vennlige tyrkiske folket, klare til å gi nødvendig assistanse, skriver han videre på tyrkisk i Twitter-meldingen. Mange mennesker strømmet ut i gatene i Beirut da rystelsene skjedde. To byer med mange internt fordrevne etter krigen. Det kraftige jordskjelvet rammet natt til mandag, med en styrke på 7,8. Skjelvets episenter skal ha vært nær byen Gaziantep, sør i Tyrkia. Har du video, bilder eller tips? Merket du jordskjelvet?
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Redningsmannskap leter febrilsk etter folk i ruinene etter kraftige jordskjelv i Tyrkia og Syria

Flere tusen mennesker fryktes å være fanget i ruinene etter jordskjelvene som rammet det sørøstlige Tyrkia og nordvestlige Syria mandag morgen.


En rekke historiske bygninger har kollapset i jordskjelvet. Titusenvis av mennesker er blitt hjemløse og går en kald og tøff vinternatt i møte. I byen Diyarbakir, drøyt 250 kilometer øst for episenteret, lette redningsmannskapene etter overlevende i ruinene av en elleve etasjer høy bygning. På begge sider av grensen bor det et stort antall flyktninger fra borgerkrigen i Syria, mange av dem under elendige forhold. Hver eneste uke meldes det om nye kamphandlinger nord i Syria, og det vil bli utfordrende å bringe inn nødhjelp, konstaterte Egeland. Bilder fra tyrkisk TV viser at et berømt slott i Gaziantep, som ble bygd av romerne, har rast sammen. Beboere ble rykket ut av søvnen og stormet ut i regnet og snøen for å unnslippe fallende biter av metall og betong. Kirkens Nødhjelp setter av en million fra sitt katastrofefond i første omgang. I Gaziantep har folk søkt tilflukt i kjøpesentre, stadioner og samfunnssentre. Vær så snill, de var i 12. Flere kraftige etterskjelv har rammet regionen i etterkant. Gjennom hele dagen har redningsmannskap fjernet ruinene og trukket ut lik mens desperate familier venter på nyheter om sine fangede kjære.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Kraftig jordskjelv i Tyrkia og Syria – flere døde

Over 1000 mennesker er døde etter nattens jordskjelv i Tyrkia og Syria. Mandag formiddag rammet et nytt kraftig skjelv Tyrkia.


Jeg og kona mi holdt hverandres hender, vi hadde barna våre i armene. NRKs korrespondent i Libanon Yama Wolasmal våknet av skjelvet i natt. Vi må ventes oss å få høye dødstall i disse byene, sier Røthing. Vi bråvåknet litt over klokken tre våknet av at senga og hele rommet rista. 912 personer er døde i Tyrkia etter jordskjelvet, Det sa Tyrkias president Erdogan i en TV-tale mandag formiddag. Jordskjelvet rammet særlig sterkt i de opprørskontrollerte områdene nord i landet. Derfra er det så langt meldt om 221 døde. Hele bygningen svaiet, jeg klarte så vidt å stå oppreist. – De er selvfølgelig svært utsatt fordi det er bygninger som allerede er i dårlig stand på grunn av den langvarige krigen. De bor ikke i telt, men i små trange leiligheter, lagerbygninger og gamle fabrikker som ikke er i bruk. Med de som er døde i Syria er nå antall døde rundt 1300. Dermed er antall døde i Syria 560.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Tidligere Premier League-spiller savnet etter jordskjelv

Den tidligere Chelsea-, Newcastle- og Everton-spilleren Christian Atsu er meldt savnet etter jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria mandag.


I tillegg skal 2818 bygninger være ødelagt i skjelvet. I Tyrkia er minst 912 personer døde, og flere enn 5000 personer er skadd i skjelvet. Totalt skal nær 1800 personer være omkommet i jordskjelvet, melder myndighetene i landet.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Over 1200 døde etter jordskjelv – det kraftigste på 100 år

Skjelvet kunne merkes i Libanon, Syria, Kypros og Israel. Seismolog Volker Oye sier det må være det kraftigste skjelvet i Tyrkia på veldig lenge: – Ut fra ...


– Du ser bølgeformene på jordskjelvene på hvordan det er observert i Norge. – Det er mange flyktninger og dårlige konstruksjoner. Han lå i sengen på hotellrommet da det begynte å riste. – Rommet mitt var i niende etasje, så jeg merke det skikkelig. Det er ganske utrolig at du ser det på andre siden av verden, sier seismologen. Av og til er det litt skjelv før, så folk kan komme seg ut, men det skjedde ikke denne gangen. Ifølge European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) er det registrert et jordskjelv med styrke på 7,7 sentralt i Tyrkia. Syriske statlige medier melder at bygninger har kollapset i Aleppo og Hama, samt i områdene langs grensen til Tyrkia. Hittil er dette det sterkeste etterskjelvet. Det ventes derfor at tallet på døde vil stige etter hvert som redningsmannskaper får søkt i områdene. Rundt klokken 11.30 meldes det om et nytt kraftig jordskjelv i Tyrkia. OSLO / BEIRUT (VG) Minst 1200 er bekreftet døde etter et stort jordskjelv sør i Tyrkia og Syria natt til mandag.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Tallet på døde stiger raskt etter kraftig jordskjelv i Tyrkia og Syria

Det er minst 237 døde i regjeringskontrollerte områder i Syria, ifølge syriske helsemyndigheter. Flere hundre er skadd, og et ukjent antall mennesker ...


[Republikaneren George Santos anklages for seksuell trakassering](https://www.dagsavisen.no/nyheter/verden/2023/02/05/george-santos-anklages-for-seksuell-trakassering/) ] [Hold deg oppdatert. Til og med i Kairo kunne det kjennes. I Osmaniye er det meldt om 34 kollapsede bygg, og i Diyarbakir om 17 bygninger. [ Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS hadde skjelvet en styrke på 7,8.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Ekspert: De første tolv timene er avgjørende

Sjansen for å hente ut overlevende fra ruinene etter et jordskjelv er størst de første tolv timene, ifølge ekspert.


– Det man blir møtt med i et slikt område, er bygninger som har kollapset. Det kan være byer der mobilnettet har kollapset og der man overhodet ikke får ut informasjon. – Mange har mistet hjemmene sine, og infrastrukturen er mer eller mindre ødelagt. – Vi vet ikke helt hvordan det ser ut i de rammede områdene, framfor alt ikke i Syria. Verre er det i Syria, konstaterer von Schreeb. Etter tolv timer får man bare ut en og annen fra rasmassene, sier kirurgen Johan von Schree, som er professor i global katastrofemedisin ved Karolinska Institutet i Sverige.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Over 1400 omkommet

Et jordskjelv med styrke på 7,8 har rammet Tyrkia og Syria. STORE SKADER: ...


Det er viktigere enn noen gang av vi er til stede for mennesker i Syria, sier Høybråten videre. Det vi kan si nå er at dette er en stor naturkatastrofe. Kirkens Nødhjelp har jobbet i Syria siden 2012 med hovedsakelig vann, sanitær og hygiene og kjønnsbasert vold, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp. Sykehusene i regionen skal være stappfulle, idet dødstallene har passert 300 og er stigende. - Jeg sa «Det er et jordskjelv, la oss dø på samme sted i det minste». Vi står nær det vennlige tyrkiske folket, klare til å gi nødvendig assistanse, skriver han videre på tyrkisk i Twitter-meldingen. Mange mennesker strømmet ut i gatene i Beirut da rystelsene skjedde. To byer med mange internt fordrevne etter krigen. Det kraftige jordskjelvet rammet natt til mandag, med en styrke på 7,8. Skjelvets episenter skal ha vært nær byen Gaziantep, sør i Tyrkia. Har du video, bilder eller tips? Merket du jordskjelvet?
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Titalls døde etter kraftig jordskjelv i Tyrkia og Syria

Flere titalls mennesker er hittil meldt døde etter et kraftig jordskjelv i det sørlige Tyrkia og Syria. Mange bygninger har rast sammen, og folk er fanget i ...


Til og med i Kairo kunne det kjennes. I Osmaniye er det meldt om 34 kollapsede bygg, og i Diyarbakir om 17 bygninger. Tyrkiske myndigheter melder om 53 døde hittil, mens det meldes om 42 døde i Syria.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Hvorfor ble nettopp dette jordskjelvet så dødelig?

Raseriet stiger over lite hjelp i de jordskjelvrammede byene. Det er flere grunner til at WHO frykter at over 20.000 ble drept i mandagens jordskjelv.


Vi er overlatt til oss selv som vanlig, sier den tidligere ordføreren i Hatay-regionen, Zekiye Yigitbasi. – Det er ingen beredskapsmyndigheter, det er ingen stat. Raseriet stiger over lite hjelp i de jordskjelvrammede byene.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
WHO frykter 20.000 døde etter jordskjelvet i Syria og Tyrkia

Over 5000 er døde etter jordskjelvene i Syria og Tyrkia. Til tross for minusgrader og snø har mange tilbrakt natten utendørs i frykt for nye skjelv.


– Det mest effektive for oss som har samarbeidsorganisasjoner på bakken, er rett og slett å dele ut penger til folk. Frykten for nye skjelv gjør at de som bor høyt oppe, har trukket ned i første etasje. etasje på Hilton-hotellet i Hatay, men tilbrakte natten i resepsjonen, Vi har vært i området i 10 år med støtte til syriske organisasjoner som er i gang med hjelpearbeid i dag, Det sier Trude Falch, seksjonsleder for Midtøsten i Norsk Folkehjelp til NRK. Hun sier at det som trengs nå, er trengs mat, klær og husly. Rundt halvparten har mistet livet i de opprørskontrollerte områdene nord i landet.
show more
Post cover
Image courtesy of "TyrkiaNytt.no"
Malatyas nye moske, flere andre ble revet i et jordskjelv på 7,7 - TyrkiaNytt.no

Den historiske Yeni Camii (den nye moskeen), som ligger i sentrum av Türkiyes sørøstlige Malatya, ble ødelagt i et jordskjelv mandag...


Ayşe Çiftçier og hennes datter Sevinç Çiftçier, som bodde i huset på Hürriyet Mahallesi, ble redde og forlot huset sitt etter det andre store jordskjelvet som fant sted i Ceyhan rundt klokken 13.30 Mens de flyktet, kollapset en vegg i en moské. Med restaureringsarbeidet av Generaldirektoratet for stiftelser ble moskeen reparert igjen, og store minareter ble installert. Den nye moskeen ble bygget på stedet for HacıYusuf-moskeen og ble ødelagt i jordskjelvet 3.
show more
Post cover
Image courtesy of "forskning.no"
Hvorfor ble ikke jordskjelvet i Tyrkia varslet på forhånd?

Skjelvet hadde en styrke på 7,8 på Richters skala. Skjelv mellom 7 og 8 defineres som kraftige skjelv med store skader. Mathilde Bøttger Sørensen er professor i ...


Derfor er det heller ikke veldig overraskende at det kommer, sier hun. En annen viktig faktor er hvor mye infrastruktur som er i områder og hvor sårbar infrastrukturen er. – Dette er ikke et skjelv man har gått og ventet på. Derfor kan man merke det i store områder. – Først var jeg litt i ørska, men så slo det meg at det kunne være et jordskjelv. Denne statistikken kan man bruke til å bli bedre forberedt på neste skjelv – og til å vurdere hvor det sannsynligvis vil inntreffe. Det forårsaket enorme ødeleggelser, sier hun. Jordskjelvet i Izmit tok livet av mer enn 17.000 mennesker. Mandag ettermiddag er det rapportert om mer enn 2.300 døde etter nattens store jordskjelv sørøst i Tyrkia. Det ligger 40 mil i luftlinje fra episenteret. Vi er langt unna episenteret, men kjente det godt likevel, sier Schou. I 1999 var det et annet stort skjelv i Tyrkia.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Kraftig jordskjelv i Tyrkia og Syria – minst 1400 døde

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skriver på Twitter at Nato-land nå mobiliserer støtte til Tyrkia, etter det katastrofale jordskjelvet. – Full solidaritet ...


Min dypeste medfølelse går til de pårørende og alle andre som er berørt, skriver han videre. Disse bor ofte i kummerlige forhold og har dårlig tilgang til helsehjelp. * Så langt unna som i Kairo kjente man rystelser. I Aleppo og i Hama kollapset bygninger, ifølge syriske statlige medier, og i opprørskontrollerte deler av landet langs grensa til Tyrkia ble det meldt om hus som falt sammen og folk som er fanget i ruinene. – Vi håper vi kommer oss gjennom denne katastrofen så snart som mulig og med minst mulig skader, skriver president Recep Tayyip Erdogan på Twitter og legger til at høyeste prioritet er å redde dem som er fanget i ruinene. – Situasjonen er tragisk, et titalls bygninger har rast sammen i byen Salqin, sier et medlem av hjelpeorganisasjonen De hvite hjelmene i et klipp på Twitter. * Millioner av flyktninger fra Syria og andre krigsrammede områder bor i området som er rammet av skjelvet. I Tyrkia er minst 912 personer døde, og flere enn 5000 personer er skadd i skjelvet. * Mer enn 1.700 bygninger har rast sammen i Tyrkia, og man frykter at mange er fanget i ruinene. – Fryktelige nyheter om tap av så mange liv i jordskjelvet i Tyrkia og Syria, skriver Støre på Twitter mandag. Mange bygninger har rast sammen, og et ukjent antall personer er fanget i ruinene. Et kraftig jordskjelv med en styrke på 7,8 rammet i natt sørøstlige deler av Tyrkia og nordvest i Syria.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Derfor blir Tyrkia ofte rystet av jordskjelv

Moskeen i Malatya er en ruin etter jordskjelvet natt til mandag. Bare i fjor var det over 30.000 jordskjelv i Tyrkia.


– Ja, det er det absolutt. – Det er en kjempevanskelig utfordring. Da er det grunn til å vente en egen serie med etterskjelv der. Det er det som kjennetegner sånne aktive jordskjelvsoner. I Norge er det ikke uvanlig med skjelv med en styrke på 2. – Når man runder 6, er det vanskelig å stå oppreist. Det er langs disse platene skjelvene skjer. Dette var skjelv som satt relativt grunt i bakken. Inn fra siden kommer det en liten plate som heter den arabiske platen. Og denne mandagen var det altså to skjelv som var så kraftige. – Den afrikanske platen kommer sakte, men sikkert nordover og dytter på den europeiske. Moskeen i Malatya viser hvor utsatt Tyrkia er for jordskjelv.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Over 2300 omkommet

Antall omkomne er ventet å stige, skriver avisa. Ifølge tyrkiske myndigheter har 1121 personer mistet livet i Tyrkia. Det kraftige jordskjelvet rammet natt til ...


Det er viktigere enn noen gang av vi er til stede for mennesker i Syria, sier Høybråten videre. - Våre team er på bakken og vurderer behovene og yter hjelp. Det vi kan si nå er at dette er en stor naturkatastrofe. Sykehusene i regionen skal være stappfulle, idet dødstallene har passert 300 og er stigende. Kirkens Nødhjelp har jobbet i Syria siden 2012 med hovedsakelig vann, sanitær og hygiene og kjønnsbasert vold, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp. - Jeg sa «Det er et jordskjelv, la oss dø på samme sted i det minste». Vi står nær det vennlige tyrkiske folket, klare til å gi nødvendig assistanse, skriver han videre på tyrkisk i Twitter-meldingen. Mange mennesker strømmet ut i gatene i Beirut da rystelsene skjedde. To byer med mange internt fordrevne etter krigen. Det kraftige jordskjelvet rammet natt til mandag, med en styrke på 7,8. Skjelvets episenter skal ha vært nær byen Gaziantep, sør i Tyrkia. Har du video, bilder eller tips?
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Kraftigste jordskjelv i Tyrkia på over 80 år. Høye boligblokker kollapset.

Midt på natten rammet jordskjelvet. Bilder fra TV og sosiale medier viser sjokkerte innbyggere som står i pyjamas i snøen og følger redningsarbeidet.


Til og med i Kairo i Egypt kunne det kjennes. Det store jordskjelvet i Tyrkia og Syria ble merket langt vekk. Det er snø og kuldegrader i området. Folk forsøker å flykte i biler. Nilüfer Aslan og hans familie var i 5. På vei ned trappen i blokken de bor i, skled Muhammed og skadet kneet. Jeg våknet av at alt i huset plutselig begynte å riste. - De foreløpige dødstallene er så langt høyest i Tyrkia med over 912 døde. Byen er den sjette største i Tyrkia og har over to millioner innbyggere. Alle skalv og gråt, det var forferdelig. Hennes bror er fortsatt fanget i ruinene, skriver den tyrkiske avisen I forvridde stålbjelker og knust sement.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
WHO: Frykter over 20.000 døde

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier tallet på døde kan mangedoble seg etter jordskjelvene i Tyrkia og Syria.


[](//www.nettavisen.no/5-95-898635) Det er over 600 flere enn ved forrige oppdatering. [](//www.nettavisen.no/5-95-899012) En tjenestemann i katastrofeledelsedirektoratet (AFAD) opplyser at 2.921 er bekreftet døde i Tyrkia. [AFP.](https://www.bbc.com/news/world-europe-64533851) [Fryktet for livet under jordskjelv: – Alt er kaos](/fryktet-for-livet-under-jordskjelv-alt-er-kaos/s/5-95-900360)
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- Hele Tyrkia flyttet seg 3–5 meter

SISTE: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan erklærer unntakstilstand i ti byer rammet av jordskjelvet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.


- Vi vet at det vil komme etterksjelv. Der står husene selv om det er store skjelv. - Redningsarbeidet er veldig vanskelig, fordi infrastruktur er ødelagt og det er vanskelig å forslytte seg, sier Mjelva. - I Japan og California har de gjort mye av dette, og det fungerer veldig bra. - Det skjer jo store jordskjelv andre steder der det ikke er befolket, men dette er de største vi har der det bor mye folk. - Disse platene er stadig i bevegelse og det bygger seg oppp spenninger, som ble utløst natt til mandag.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bistandsaktuelt"
Millioner av flyktninger rammet av stort jordskjelv i Tyrkia og Syria

Nærmere 600 mennesker er bekreftet døde mens hundrevis er skadd. Tallene er ventet å stige. Hjelpeorganisasjonene og myndigheter prøver desperat å å hjelpe ...


– De hvite hjelmene erklærer krisetilstand i det nordvestlige Syria etter et katastrofalt jordskjelv som har ført til ødeleggelse og kollaps av bygninger og boligområder. Det har resultert i hundrevis av skadde, flere titalls døde, og folk som blir strandet i vinterkulda. På begge sider av grensen bor det er stort antall flyktninger fra borgerkrigen i Syria, mange av dem under elendige forhold. Hjelpeorganisasjonene og myndigheter prøver desperat å å hjelpe de skadde og de som er fanget under sammanraste bygginger. Folk som prøvde å rømme fra det jordskjelvrammede området, skapte trafikkaos og hindret redningsmannskaper. Flere etterskjelv, det sterkeste med styrke på hele 6,6, har kommet i etterkant.
show more