Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Milla (12) er første i familien med kofte på 100 år

TROMSØ (iTromsø) Milla Olsen Sempler har alltid hatt lyst på kofte. Nå vil flere i familien gjøre som henne.


Det er så klart kjipe historier, men når jeg snakker med andre, så sier de i all hovedsak at Tromsø er en god by å være samisk i, fordi man ikke er alene, sier Olsen. Nå har hun muligheten til å ønske seg en ny, men da kan det hende hun ikke lenger blir den eneste i familien med kofte. – Det er mye mer akseptert og attraktivt å finne tilbake til sin samiske identitet. I år skal vi ut på restaurant, sier Milla. – Jeg bruker å få kommentarer på at koften er veldig fin. Jeg var ikke så vant til det i begynnelsen, men nå begynner jeg å bli ganske vant til det, sier Milla. Høydepunktet på nasjonaldagsfeiringen er når det samiske flagget heises på skolen. Og så får jeg spesielt mange kommentarer på beltet. Over 100 år senere er Milla den første i familien til å ta koften i bruk igjen. – Jeg gleder meg veldig til 6. Hun fikk en rosa Tromsø/Ullsfjord-kofte, og var selv med på prosessen da koften skulle lages og valgte fargene selv. Sannsynligvis var Milla Olsen Semplers tippoldemor i Målselv den forrige i familien som hadde kofte.
show more