Lihkku beivviin

 
 
Post cover
Image courtesy of "Regjeringen.no"
6. februar er samefolkets dag!

I dag feirer vi den samiske historien, kulturen og identiteten over hele landet. Vi markerer også at det i dag er 30 år siden samefolkets dag ble feiret for ...


Det er viktig at alle i næringen bidrar til at hoteller og restauranter i sitt nærmiljø setter reinkjøttet på menyen. Jeg finner det like naturlig at turister får servert reinkjøtt på tallerkenen som forbrukerne finner reinkjøtt i butikkhyllene. Dere la ned en enorm innsats for å ivareta velferden for egne dyr og jeg er imponert over den utholdenheten dere viste. Framover vil det være viktig at reinkjøttet også i større grad kommer inn i dette markedet. Ett møte som gjorde stort inntrykk på meg var da jeg besøkte Kautokeino og jeg fikk muligheten til å hilse på en gjeng flotte reindriftsungdommer. Vi markerer også at det i dag er 30 år siden samefolkets dag ble feiret for første gang.
show more