Malatya

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Derfor blir Tyrkia ofte rystet av jordskjelv

Moskeen i Malatya er en ruin etter jordskjelvet natt til mandag. Bare i fjor var det over 30.000 jordskjelv i Tyrkia.


– Ja, det er det absolutt. – Det er en kjempevanskelig utfordring. Da er det grunn til å vente en egen serie med etterskjelv der. Det er det som kjennetegner sånne aktive jordskjelvsoner. I Norge er det ikke uvanlig med skjelv med en styrke på 2. – Når man runder 6, er det vanskelig å stå oppreist. Det er langs disse platene skjelvene skjer. Dette var skjelv som satt relativt grunt i bakken. Inn fra siden kommer det en liten plate som heter den arabiske platen. Og denne mandagen var det altså to skjelv som var så kraftige. – Den afrikanske platen kommer sakte, men sikkert nordover og dytter på den europeiske. Moskeen i Malatya viser hvor utsatt Tyrkia er for jordskjelv.
show more