Mari Boine

 
 
Post cover
Image courtesy of "Hammerfestingen"
Mari Boine fylte AKS med magi: – Vi blir sterkere, våre barn blir sterkere

På samenes nasjonaldag tok Mari Boine turen til Hammerfest og en smekkfull sal kunne nyte vakre toner, magisk joik og flotte, velvalgte ord fra artisten ...


Det er det som er viktig. Slik at det ikke blir latterliggjøring, som det ofte blir av det som er annerledes. Når vi snakker om samehets og at det er så mye av det nordpå, er min teori at det er så mange som vet at de har en komagtupp som stikker opp. – Det er så mange etterkommere av samer, og mange ville bort fra det. – Jeg sier ofte til de som sliter med sin identitet, tenk på at du gjør det på vegne av de som måtte gjemme det. Det man gjør på samenes nasjonaldag, at man gjør det hele året. Det burde være en selvfølge at de fikk en innføring i det samiske, lærte seg noen ord, sier Boine. Det er bare det at jeg synger denne på engelsk, sier hun. Det tvang meg til å tenke, tvang meg til å våkne. Jeg vet ikke om det er fordi jeg begynner å bli glemsk, men jeg klarer å ikke huske om jeg har spilt her, sier hun. Vi vet også at det er meldt uvær, så det kan hende jeg blir her en stund. – Var det med Marion?
show more
Post cover
Image courtesy of "iFinnmark"
(+) Mari Boine feirer dagen i Hammerfest: – Musikken berget meg

De siste årene har den høyt bejublede og hedrede artisten Mari Boine (66) feiret Samenes nasjonaldag med konsert i Oslo. I år er det Hammerfest som får æren ...