Same

2023 - 2 - 6

Post cover
Image courtesy of "Nordnorsk debatt"

«E du same? Du har jo blondt hår!» (Nordnorsk debatt)

E du same? Du har jo blondt hår!». Utsagn som dette, får jeg slengt mot meg i tid og utid. Helt plutselig og uventet kommer de stikkende ordene og de ...

All den stoltheten og lykken jeg kjenner på når jeg får anledning til å ta på meg kofta. I dag er jeg kjempestolt over å kunne bruke det nordsamiske språket i flere anledninger. All gleden jeg kjenner når jeg kan pynte meg hver dag med samiske ringer, samiske øredobber og samisk ullsjal. «E du ikke litt høy til å være same da?», er også en av mange kommentarer jeg har truffet på i løpet av mitt 19 år lange liv. Jeg skal aldri slutte med arbeidet om å sikre og synliggjøre den sjøsamiske kulturen. Er jeg ikke same fordi jeg er blond?

Post cover
Image courtesy of "Romerikes Blad"

Astrid (49) forteller om en tøff ungdomstid: – Jeg følte ofte på ... (Romerikes Blad)

Da Astrid Ingebjørg Swart vokste opp følte hun ofte på utenforskap knyttet til sin samiske bakgrunn.

Romerikes Blad er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Da Astrid Ingebjørg Swart vokste opp følte hun ofte på utenforskap knyttet til sin samiske bakgrunn. Astrid (49) forteller om en tøff ungdomstid: – Jeg følte ofte på utenforskap

Post cover
Image courtesy of "Lofotposten"

«E du same? Du har jo blondt hår!» (Lofotposten)

E du same? Du har jo blondt hår!». Utsagn som dette, får jeg slengt mot meg i tid og utid. Helt plutselig og uventet kommer de stikkende ordene og de ...

All den stoltheten og lykken jeg kjenner på når jeg får anledning til å ta på meg kofta. I dag er jeg kjempestolt over å kunne bruke det nordsamiske språket i flere anledninger. All gleden jeg kjenner når jeg kan pynte meg hver dag med samiske ringer, samiske øredobber og samisk ullsjal. «E du ikke litt høy til å være same da?», er også en av mange kommentarer jeg har truffet på i løpet av mitt 19 år lange liv. Jeg skal aldri slutte med arbeidet om å sikre og synliggjøre den sjøsamiske kulturen. Er jeg ikke same fordi jeg er blond?

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

«E du same? Du har jo blondt hår!» (Nettavisen)

Utsagn som dette, får jeg slengt mot meg i tide og utide. Helt plutselig og uventet kommer de stikkende ordene og de hjerteskjærende kommentarene.

Nå er jeg glad for at jeg fikk den muligheten. All den stoltheten og lykken jeg kjenner på når jeg får anledning til å ta på meg kofta. All fryden jeg kjenner på når jeg sier «ja, æ e same». «E du ikke litt høy til å være same da?», er også en av mange kommentarer jeg har truffet på i løpet av mitt 19 år lange liv. Jeg skal aldri slutte med arbeidet om å sikre og synliggjøre den sjøsamiske kulturen. Er jeg ikke same fordi jeg er blond?

Post cover
Image courtesy of "iTromsø"

Én hendelse gjorde at Marit Anne i dag er same: – Det var veldig ... (iTromsø)

Da Marit Anne Hauan fikk beskjed om at hun var tatt opp i samisk valgmanntall, falt brikkene på plass.

Post cover
Image courtesy of "Altaposten"

Én hendelse gjorde at Marit Anne i dag er same: – Det var veldig ... (Altaposten)

Da Marit Anne Hauan fikk beskjed om at hun var tatt opp i samisk valgmanntall, falt brikkene på plass.

Explore the last week