Leopard 1

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Tyskland bekrefter at Ukraina kan få opptil 178 Leopard 1-stridsvogner

På et besøk i Kyiv bekrefter Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius at Ukraina skal få over 100 Leopard 1-stridsvogner. Totalt kan det bli så mange som ...


I 2010 ble de solgt til det tyske firmaet FFG i Flensburg, som fortsatt har dem i dag. Stridsvognene som skal til Ukraina, er faset ut og står på lager. Samtidig som Pistorius besøkte Reznikov, bekrefter det tyske næringsdepartementet og forsvarsdepartementet at regjeringen har godkjent eksport av opptil 178 Leopard 1A5.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Tyskland godkjenner leveranser av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina

Den tyske regjeringen har gitt grønt lys til leveranser av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina, erfarer nyhetsmagasinet Spiegel.


En rekke av Ukrainas vestlige allierte har lovet å gi ulike typer Leopard-stridsvogner til Ukraina i kampen mot den russiske invasjonsmakten. Selskapets toppsjef regner med at de kan levere 20–25 av stridsvognene til Ukraina i år. Regjeringen i Berlin besluttet i januar å levere moderne Leopard 2-stridsvogner fra den tyske hærens lagre, til Ukraina.
show more
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Spiegel: Regjeringa i Tyskland godkjenner leveransar av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina

Regjeringa i Berlin vedtok i januar å levere moderne Leopard 2-stridsvogner frå lagera til den tyske hæren til Ukraina. Tysdag skriv Spiegel, utan å oppgi ...


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "SOL"
Spiegel: Tyskland godkjenner leveranser av Leopard 1-stridsvogner til Ukraina

Den tyske regjeringen har gitt grønt lys til leveranser av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina, erfarer nyhetsmagasinet Spiegel.


En rekke av Ukrainas vestlige allierte har lovet å gi ulike typer Leopard-stridsvogner til Ukraina i kampen mot den russiske invasjonsmakten. Selskapets toppsjef regner med at de kan levere 20–25 av stridsvognene til Ukraina i år. Regjeringen i Berlin besluttet i januar å levere moderne Leopard 2-stridsvogner fra den tyske hærens lagre, til Ukraina.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Opprinnelig brukt i Balkan-krigen i 1994: Danmark sender stridsvognene til Ukraina

Donasjonen er samordnet med en rekke andre land, skriver DR. Det er snakk om stridsvogner av den eldre typen Leopard 1A5, som ikke lenger er en del av det ...


Leopard 1 kan kjøre i 65 kilometer i timen og har på asfaltert vei en rekkevidde på 450 kilometer. Antall stridsvogner er ikke oppgitt, men DR viser til forventninger om at donasjonen i sin helhet kan omfatte et tresifret antall. I 2010 ble de solgt til det tyske firmaet FFG i Flensburg, som fortsatt har dem i dag.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Tyskland: 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina

Den tyske regjeringen har gitt grønt lys til leveranser av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina, erfarer nyhetsmagasinet Spiegel.


En rekke av Ukrainas vestlige allierte har lovet å gi ulike typer Leopard-stridsvogner til Ukraina i kampen mot den russiske invasjonsmakten. [Spiegel](https://www.spiegel.de/politik/deutschland/bundesregierung-genehmigt-lieferung-von-178-leopard-1-panzern-a-100fcfdc-332d-471e-9d1d-f78fd8c27cd5) , uten å oppgi kilder, at den tyske regjeringens sikkerhetsråd har godkjent leveranser av 178 stridsvogner av den eldre typen Leopard 1. Regjeringen i Berlin besluttet i januar å levere moderne Leopard 2-stridsvogner fra den tyske hærens lagre, til Ukraina.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Spiegel: Tyskland godkjenner leveranser av Leopard 1-stridsvogner til Ukraina

Den tyske regjeringen har gitt grønt lys til leveranser av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina, erfarer nyhetsmagasinet Spiegel.


En rekke av Ukrainas vestlige allierte har lovet å gi ulike typer Leopard-stridsvogner til Ukraina i kampen mot den russiske invasjonsmakten. Selskapets toppsjef regner med at de kan levere 20–25 av stridsvognene til Ukraina i år. Regjeringen i Berlin besluttet i januar å levere moderne Leopard 2-stridsvogner fra den tyske hærens lagre, til Ukraina.
show more
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Tyskland bekrefter at Ukraina kan få opptil 178 Leopard 1-stridsvogner

På et besøk i Kyiv bekrefter Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius at Ukraina skal få over 100 Leopard 1-stridsvogner. Totalt kan det bli så mange som 178.


Samtidig som Pistorius besøkte Reznikov, bekrefter det tyske næringsdepartementet og forsvarsdepartementet at regjeringen har godkjent eksport av opptil 178 Leopard 1A5. I 2010 ble de solgt til det tyske firmaet FFG i Flensburg, som fortsatt har dem i dag. Stridsvognene som skal til Ukraina, er faset ut og står på lager. Selskapets toppsjef regner med at de kan levere 20–25 av stridsvognene til Ukraina i år. – De første stridsvognene ventes å være klare i løpet av noen få måneder og vil bli brukt til opplæring av ukrainske styrker, skriver departementet i en pressemelding. – Hvor mange av disse stridsvognene som faktisk blir levert til Ukraina, avhenger av vedlikeholdsbehovet, heter det i departementenes uttalelse.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Tyskland godkjenner leveranser av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina

Den tyske regjeringen har gitt grønt lys til leveranser av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina, erfarer nyhetsmagasinet Spiegel.


En rekke av Ukrainas vestlige allierte har lovet å gi ulike typer Leopard-stridsvogner til Ukraina i kampen mot den russiske invasjonsmakten. Selskapets toppsjef regner med at de kan levere 20–25 av stridsvognene til Ukraina i år. Regjeringen i Berlin besluttet i januar å levere moderne Leopard 2-stridsvogner fra den tyske hærens lagre, til Ukraina.
show more