Marit Larsen

 
 
Post cover
Image courtesy of "kk.no"
- Jeg skjønte ikke hvor mye jeg hadde å bekymre meg for

Marit Larsen levde popstjernedrømmen i USA, men det hun egentlig trives med er å holde en lav profil: – Jeg er en ganske introvert type.


Og hvis det er musikk, har jeg lyst til å prøve å beholde leken i det så lenge som over hode mulig. Dersom datteren oppdager en interesse om få år som hun skal ha for resten av livet, er det viktig å ikke avskrive det som kun en fase. Men det aller viktigste for meg er at hun finner sin egen vei, sier hun. Marit, som en privilegert nordmann, mener det er viktig å se at Norge og verden med et blikk utenfra. Det hadde hun ikke, men hun tok på seg utfordringen og begynte å se verden med barnebok-briller. Da Marit gjorde forberedelser til barnebøkene, oppdaget hun at det ofte er et konstruert samfunn som tegnes. Det har vært viktig for henne og Alexander å vise datteren et multikulturelt USA. – Da var det med et ærligere blikk på hva det vil si å være i denne bransjen. – Det var helt vilt for et tenåringshode, og så var det litt fint at vi ikke skjønte bæret også. Barn er kritiske lesere, de reiser seg og går hvis det som leses for dem ikke treffer. Når hun er der, får hun roen til å skrive og lage musikk. Utenfor vinduene er det snøfall og kuldegrader, og til tross for idyllisk vintervær, blir varmen fra kaffekoppen satt ekstra pris på i januarkulden.
show more