Salman Rushdie

 
 
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Salman Rushdie sliter etter knivangrepet i fjor

Den britiske forfatteren Salman Rushdie sier at det er veldig vanskelig å skrive etter at han i august i fjor ble knivstukket. Tirsdag gir han ut ny bok.


[Hun vokste opp i DDR: - Jeg ville fortelle om et dagligliv som har gått tapt (+)](https://www.dagsavisen.no/kultur/boker/2023/02/03/plutselig-ble-vi-annenrangs-borgere/) ] [Hold deg oppdatert. Rushdie ble tvunget til å leve under kontinuerlig politibeskyttelse i ni år. [meldte Rushdies agent](https://www.dagsavisen.no/kultur/2023/02/01/salman-rushdie-vil-ikke-stille-opp-foran-publikum-nar-han-slipper-ny-bok/) at forfatteren ikke vil møte publikum når han skal markedsføre sin nye bok, som slippes på engelsk denne måneden. – Jeg har det bedre. [ Jeg er ikke ute av den skogen ennå, egentlig, sier forfatteren.
show more
Post cover
Image courtesy of "Klar Tale"
Salman Rushdie sliter etter angrepet i fjor

I august ble Salman Rushdie knivstukket under et foredrag. Han sier at det har vært vanskelig å skrive i tiden etter angrepet.


Jeg skriver, men det er en kombinasjon av at det er tomt og av søppel. – Jeg har det bedre. Rushdie sier at mange av skadene er leget. Det er ting jeg skriver en dag og sletter dagen etter. Et kjennetegn er at folk med PTSD opplever en traumatisk hendelse på nytt i tankene sine. – Jeg har syntes det er veldig, veldig vanskelig å skrive.
show more
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Salman Rushdie slit etter knivangrepet i fjor

– Det er noko som heiter PTSD, veit du, seier Rushdie. PTSD, eller posttraumatisk stressliding, blir kjenneteikna av at ein gjennomlever ei traumatisk hending ...


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more