Post cover
Image courtesy of ""
Therese ga faren et løfte da han lå syk på sitt siste. Da lyste ansiktet hans opp

Før Thereses pappa døde, lovet hun ham å gjøre noe for ALS-pasienter. 700 000 innsamlede forskningskroner og et rekreasjonssenter senere fortsetter hun ...


– De fleste som mister noen i ALS, har vært gjennom så mye vondt at de bare vil legge det bak seg og gå videre. – Det gir meg mening i livet å jobbe for noen av de sykeste i landet. – Da han fylte 18 år, kjente jeg en slags ro og takknemlighet for at jeg fikk oppleve den dagen. I tillegg arbeider de med å samle inn penger til forskning. Som mor til en 11-åring var hun vant til å være på farten. – Han elsket å kjøre bil og tok det veldig tungt da sertifikatet ble inndratt. Før Cathrine ble rammet av ALS, jobbet hun som sosionom og var aktiv med trening. Det var veldig godt å få tilbringe den siste tiden med pappa på denne måten. – Det var veldig tøft å se den sterke pappaen min bli svakere for hver uke som gikk. [– Øynene hennes kikket rett på meg, det var litt som det uendelige blikket til et nyfødt barn. Det var vanskelig for kroppen å sitte på en gresk taverna slik han virkelig elsket å gjøre mens han var frisk. Men samtidig ble det litt for varmt for ham.
show more
Post cover
Image courtesy of ""
Jan Erik var sprek og aktiv. Sykdommen kom som et sjokk

Da faren lå syk på sitt siste, ga Therese ham et løfte som fikk ansiktet hans til å lyse opp.


– De fleste som mister noen i ALS, har vært gjennom så mye vondt at de bare vil legge det bak seg og gå videre. – Det gir meg mening i livet å jobbe for noen av de sykeste i landet. I tillegg arbeider de med å samle inn penger til forskning. Som mor til en 11-åring var hun vant til å være på farten. – Da han fylte 18 år, kjente jeg en slags ro og takknemlighet for at jeg fikk oppleve den dagen. Før Cathrine ble rammet av ALS, jobbet hun som sosionom og var aktiv med trening. – Han elsket å kjøre bil og tok det veldig tungt da sertifikatet ble inndratt. Det var veldig godt å få tilbringe den siste tiden med pappa på denne måten. – Det var veldig tøft å se den sterke pappaen min bli svakere for hver uke som gikk. [– Øynene hennes kikket rett på meg, det var litt som det uendelige blikket til et nyfødt barn. Men samtidig ble det litt for varmt for ham. Årsaken til ALS er ikke kjent, men det finnes en arvelig faktor.
show more