Easee

 
 
Post cover
Image courtesy of "Sandnesposten"
(+) Easee kan vere i trøbbel – ekspert trur det kan bli salsforbod mot ladaren

Det svenske Elsäkerhetsverket har kome med kritikk mot ladaren til Easee. I eit brev peikar svenskane på fleire moglege feil med ladaren, som Stavanger ...


Sandnesposten er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. – Det ser ikkje lyst ut for Easee, seier ladeekspert til Tek.no.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Norsk elbillader risikerer salgsforbud i Sverige. Kan få konsekvenser i Norge.

Det svenske Elsäkerhetsverket mener laderen til norske Easee har «alvorlige feil og mangler».


februar til å kommentere Elsäkerhetsverket påståtte feil og mangler. Et omsetningsforbud vil på grunn av EU-regler også kunne få konsekvenser her hjemme. Den svenske tilsynsmyndighetens vurdering er at «produktet ikke oppfyller de grunnleggende sikkerhetskravene for å kunne selges på markedet».


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Trues med salgsforbud i Sverige

Det svenske Elsäkerhetsverket mener elbilladerne fra norske Easee ikke tilfredsstiller en rekke EU-krav, og varsler at det kan bli forbudt å selge ...


Easee er positive til Elsäkerhetsverkets fokus på sikkerhet, ønsker dialogen velkommen og svarer på deres spørsmål innen den gitte tidsramme, sier han. Easee har frist til 13. Instruksjonene nevner heller ikke at produktet må ha en forankoblet jordfeilbryter når den skal installeres mot fast strømnett.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tek.no"
– Det ser ikke lyst ut for Easee - Tek.no

NAFs ladeekspert tror på salgsforbud for populær elbillader.


Utstyret er Nkom sitt ansvar så fort det er sendere i, men selve installasjonen er det DSB som har ansvaret for. Vi er ikke myndighet som skal konkludere, det er det DSB og NKOM som må gjøre. I elsikkerhetsspørsmål er det vanligvis DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) som har ansvaret. Slik erklæringen er nå så er det Easee som har ansvaret, men også elektrikeren kan ha et ansvar. – Så fort du får en sender i elektrisk utstyr skifter det fra DSB til Nkom. – Ja, hvis det stemmer - vi har etterlyst fra norske myndigheter å gjennomføre en såkalt markedstest som de nå plutselig sier de skal gjøre. Hvem sitt ansvar er det? Vi fikk informasjon fra Easee, men den gjorde oss ikke trygge, sier Gjøby, før han fortsetter. Hvis ladestasjonen ble konstruert med Type A-vern innebygd, burde samsvarserklæringen for dette fulgt produktet fra det var nytt. – Statusen på produktene våre er uendret. Og de oppstår i spesielle situasjoner, eller når utstyret blir mer slitt. Den er fortsatt trygg å bruke.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tek.no"
Truer Easee med salgsforbud - Tek.no

Mest alvorlig er at bruksanvisningen hevder at en jordfeilbryter (såkalt RCD, residual current device) er innebygget i laderen, noe Elsäkerhetsverket har kommet ...


Vi forutsetter at produsentene er sitt ansvar bevisst og at utstyr de selger er trygt å bruke, sier Velure. I Norge er det Nasjonal kommunikasjonsmyndighet som er ansvarlig myndighet, i alle fall så lenge laderne inneholder radiosendere og kan kommunisere med wifi, bluetooth eller mobilnett. Produktene mangler også samsvarsmerking, og en del av merkingen er dessuten gjemt bak et deksel som gjør at de ikke kan leses når ladeboksen er i bruk. Easee er positive til Elsäkerhetsverkets fokus på sikkerhet, ønsker dialogen velkommen og svarer på deres spørsmål innen den gitte tidsramme, skriver Bjerga i en e-post. Hva har dere å si til det? Konsekvenser i Sverige vil også kunne forplante seg til Norge.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Den norske ladeboksprodusenten Easee trues med salgsforbud i Sverige

Det svenske Elsäkerhetsverket mener elbilladerne fra norske Easee ikke tilfredsstiller en rekke EU-krav og varsler at det kan bli forbudt å selge produktet.


Easee er positive til Elsäkerhetsverkets fokus på sikkerhet, ønsker dialogen velkommen og svarer på deres spørsmål innen den gitte tidsramme, sier han. Easee har frist til 13. Instruksjonene nevner heller ikke at produktet må ha en forankoblet jordfeilbryter når den skal installeres mot fast strømnett.
show more
Post cover
Image courtesy of "elbil24.no"
Norsk ladeboks slaktes i svensk rapport

Svenske Elsäkerhetsverket har inspisert ladere fra Easee og funnet avvik. Nå må det norske selskapet svare for seg og i verste fall tilbakekalle sine ladebokser ...


Vi kan bekrefte at vi er i dialog med Elsäkerhetsverket i Sverige. Der må Easee blant annet gjøre rede for manglene som kommenteres og hvordan selskapet vil håndtere det som er påpekt. - Brukerhåndboken sier at produktet har en RCD (jordfeilbryter) innebygd, men ladestasjonen er ikke utstyrt med dette. I tillegg kommenteres det at dokumentasjonen har svakheter. Selskapet har nå fått frist frem til 13. - Produktet har ikke jordfeilbryter og det finnes ingen informasjon om at en slik må installeres.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Salgsnekt for Easee kan gi Zaptec-eventyr

Easee risikerer å få salgsnekt i Sverige. ABG-analytiker Petter Nystrøm tror det nesten kan gi dobbel omsetning for hovedkonkurrenten Zaptec.


feb.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
– Magefølelsen sier at det blir salgsforbud

Det sier NAFs ladeekspert. Tidligere er det også rettet kritikk mot de populære elbilladerne.


− Beskrivelsen av hva som er inni ladestasjonen ser ut til å være, eller ha vært, uriktig. Easee er positive til Elsäkerhetsverkets fokus på sikkerhet, ønsker dialogen velkommen og svarer på deres spørsmål innen den gitte tidsramme, sier han videre i NTB-saken. – Statusen på produktene våre er uendret. Dette er vern mot mer komplekse situasjoner, og de oppstår i spesielle situasjoner, eller når utstyret blir mer slitt, sier Gjøby til Tek. Den er fortsatt trygg å bruke, ifølge ham. [gjennomgang gjort NAF og Motor i fjor](https://nye.naf.no/elbil/lading/test-av-ladeboks/easee-home-vegglader-hjemmelader), påpekte også NAFs ladeekspert Jan Tore Gjøby de samme manglene som «söta bror» nå har satt fingeren på, noe Gjøby den gang kalte «bekymringsfullt».
show more
Post cover
Image courtesy of "Sandnesposten"
(+) Easee kan vere i trøbbel – ekspert trur det kan bli salsforbod mot ladaren

Det svenske Elsäkerhetsverket har kome med kritikk mot ladaren til Easee. I eit brev peikar svenskane på fleire moglege feil med ladaren, som Stavanger ...


Sandnesposten er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. – Det ser ikkje lyst ut for Easee, seier ladeekspert til Tek.no.


Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Milliardbedriften Easee risikerer salgsforbud for billadere

Ladeselskapet Easee kan risikere å bli nektet å selge sine ladere. Det mener flere eksperter etter at svenske tilsynsmyndigheter har undersøkt den norske ...


Dette er en del av en prosess der Elsäkerhetsverket undersøker flere produsenter av elbilladere i Sverige, som en del av deres tilsynsvirksomhet. – Vi finner mange feil med elsikkerheten i nye ladeanlegg for elbiler, men det har ingen hensikt å rapportere dem inn. I rapporten fremkommer det at det blant annet er risiko for brann ved bruk av Easees ladere. – Det er felleseuropeiske regler som gjelder. rundt rapporten, eller hvordan reaksjoner fra kunder og leverandører er på den svenske rapporten. Fra ingenting har selskapet vokst til en milliardbutikk, rundt to milliarder kroner i fjor i omsetning og en ebitda, driftsresultat før avskrivninger, på mellom 250 og 300 millioner kroner.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Norsk elbillader risikerer salgsforbud i Sverige. Kan få konsekvenser i Norge.

Det svenske Elsäkerhetsverket mener laderen til norske Easee har «alvorlige feil og mangler».


februar til å kommentere Elsäkerhetsverket påståtte feil og mangler. Et omsetningsforbud vil på grunn av EU-regler også kunne få konsekvenser her hjemme. Den svenske tilsynsmyndighetens vurdering er at «produktet ikke oppfyller de grunnleggende sikkerhetskravene for å kunne selges på markedet».