Seymour Hersh

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Hevder Norge og USA sto bak Nord Stream-eksplosjonene: – Fullstendig usant

Den amerikanske gravejournalisten Seymour Hersh har på sin blogg onsdag publisert et innlegg der han påstår at USA sto bak Nord Stream-eksplosjonen, ...


Den holder rett og slett ikke vann – og er dessverre i tråd med at Hersh i det siste har gått bort fra gravejournalistikken som gjorde ham berømt, til ubegrunnede konspirasjonsteorier, skrev Fisher den gang, om den nå 85 år gamle Hersh. februar ble det kjent at tyske etterforskere ikke fant beviser for at det var Russland som sto bak den antatte sabotasjen mot de to Nord Stream-rørledningene i Østersjøen. Området er ifølge Frank også dokumentert i detalj. Noen timer senere ble de kraftige C4-eksplosivene detonert og tre av de fire rørledningene ble satt ut av drift, skriver Hersh. Signalet spredte seg under vann, først til Nord Stream 2 og så videre til Nord Stream 1. september 2022 foretok et P8-overvåkingsfly fra det norske sjøforsvaret en tilsynelatende rutinemessig flyging og slapp en sonarbøye.
show more
Post cover
Image courtesy of "steigan.no - Mot Dag - A winner is a dreamer who never gives up"
Hvordan USA og Norge sprengte Nord Stream-rørledningen - steigan.no

Den berømte Pulitzervinneren Seymour Hersh har kilder som i detalj kan fortelle hvordan det norske Forsvaret var med USA og sprengte Nord Stream.


Den russiske marinen var kjent for å ha overvåkingsteknologi som var i stand til å oppdage og utløse undervannsminer. Russland pekes på som hovedmistenkt, til tross for å være medeier på de to gassrørledningene. Problemet er at det ikke finnes noen med ryggrad på Stortinget som kunne ha gjort det. Gjennom å tilintetgjøre muligheten for import av russisk gass har statsterroristene som sto bak denne kriminelle handlinga, som også var alvorlig miljøkriminalitet, rettet et knusende slag mot tysk og europeisk industri og økonomi. I løpet av noen få minutter kunne bassenger av metangass som ble igjen i de lukkede rørledningene ses spre seg på vannoverflaten, og verden fikk vite at noe irreversibelt hadde funnet sted. «Det de ble fortalt og det de visste var med vilje annerledes,» fortalte kilden til meg. Nord Stream 1 og 2, hver med to sett med rørledninger, ble adskilt store deler av veien med litt mer enn en kilometer før de løp til havnen i Greifswald helt nordøst i Tyskland. Noen timer senere ble de kraftige C4-eksplosivene utløst og tre av de fire rørledningene ble satt ut av drift. Den berømte Pulitzervinneren Seymour Hersh har kilder som i detalj kan fortelle hvordan det norske Forsvaret var med USA og sprengte Nord Stream. Et av nøkkelspørsmålene var nøyaktig hvor i Østersjøen var det beste stedet å plante eksplosivene. – De hatet russerne, og den norske marinen var full av ypperlige sjømenn og dykkere som hadde generasjoners erfaring med svært lønnsom olje- og gassleting på dypt hav, sa kilden. Ødeleggelsen av Nord Stream – hvis amerikanerne kunne klare det – ville tillate Norge å selge langt mer av sin egen naturgass til Europa.)
show more
Post cover
Image courtesy of "Document"
Seymour Hershs artikkel går verden rundt

Britiske The Times gir et grundig referat av Seymour Hershs artikkel, «How America Took Out The Nord Stream Pipeline». I Norge vil hverken medier eller ...


[Washington Post](https://www.washingtonpost.com/national-security/2022/12/21/russia-nord-stream-explosions/) rapporterte noe lignende rett før jul: [ikke funnet beviser](https://www.document.no/2023/02/04/tyskland-ingen-beviser-for-at-russland-sprengte-nord-stream-rorledningene/) for at det var Russland som sto bak den antatte sabotasjen mot de to Nord Stream-rørledningene i Østersjøen, meldte NTB 4. [tyske regjeringen]at det ikke ville bli noen felles etterforskning av Nord Stream-sabotasjen mellom Sverige, Danmark og Tyskland. Biden-regimet møter seg selv i døra med det argumentet. [Nettavisen](https://www.nettavisen.no/nyheter/hevder-norge-og-usa-sto-bak-nord-stream-eksplosjonene-fullstendig-usant/s/5-95-906574) har nå, som første norske medium ved siden av Document, skrevet om saken. [How America Took Out The Nord Stream Pipeline](https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream#:~:text=Last%20June%2C%20the%20Navy%20divers%2C%20operating%20under%20the,source%20with%20direct%20knowledge%20of%20the%20operational%20planning).
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Norsk og amerikansk UD: Avviser rapport om at Norge og USA sto bak Nord Stream-eksplosjon

Regjeringene i USA og Norge avviser en rapport fra journalist Seymour Hersh, der landene anklages for å ha stått bak sabotasjen mot gassledningen Nord ...


Myndighetene i Sverige; Danmark og Tyskland har etterforsket hendelsen, men har ikke lagt skylden på et bestemt land eller aktør. Hersh hevder beslutningen om å ødelegge gassledningen ble tatt i hemmelighet av USAs president Joe Biden. Dette for å hindre Russland i tjene penger på salg av gass til Europa.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Norge og USA avviser rapport om at de sto bak Nord Stream-sabotasjen – VG Nå: Nyhetsdøgnet

Regjeringene i USA og Norge avviser en rapport fra journalist Seymour Hersh, der landene anklages for å ha stått bak sabotasjen mot gassledningen Nord ...


Post cover
Image courtesy of "borsen.no"
Elleville påstander skaper storm

Onsdag slapp den 85-årige amerikanske journalisten Seymour Hersh det han hevder er en journalistisk bombe: Hersh hevder at USA og Norge sto bak sprengningen ...


Russiske medier har omtalt påstandene hyppig det siste døgnet. Siden da har han hatt full tillit. Han har vært knalltøff mot Putin og Russland - og har samarbeidet med amerikansk etterretning siden Vietnamkrigen. Biden ville nemlig at ledningene skulle sprenges når han bestemte seg for det. Det var Norges idé å bruke øvelsen som skalkeskjul, hevder 85-åringen. Men så ombestemte Joe Biden seg, påstår Hersh.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
- Bare tøv

Amerikansk journalist hevder USA sprengte Nord Stream-ledningene med norsk hjelp. Russland krever svar.


Det er så langt ikke fremlagt bevis for at verken Russland, USA eller noen andre står bak. Svenske myndigheter konkluderte i november at gassrørledningene må ha blitt utsatt for sabotasje. Hersh siterer en anonyme kilde, og påstandene er ikke verifisert.


Post cover
Image courtesy of "Journalisten"
Avviser Seymour Hersh avsløring: – Ren fiksjon

Regjeringene i USA og Norge avviser en artikkel fra journalist Seymour Hersh, der landene anklages for å ha stått bak sabotasjen mot gassledningen Nord ...


Myndighetene i Sverige; Danmark og Tyskland har etterforsket hendelsen, men har ikke lagt skylden på et bestemt land eller aktør. Hersh ble først kjent da han avslørte My Lai-massakren under Vietnamkrigen. [I den selvpubliserte artikkelen](https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream), skriver den kontroversielle gravejournalisten Seymour Hersh at amerikanske marinedykkere med norsk bistand plasserte sprengladninger ved gassledningen i fjor sommer, og at disse ble utløst i september.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Norsk og amerikansk UD: Avviser rapport om at Norge og USA sto bak Nord Stream-eksplosjon

Regjeringene i USA og Norge avviser en rapport fra journalist Seymour Hersh, der landene anklages for å ha stått bak sabotasjen mot gassledningen Nord ...


Myndighetene i Sverige; Danmark og Tyskland har etterforsket hendelsen, men har ikke lagt skylden på et bestemt land eller aktør. Hersh hevder beslutningen om å ødelegge gassledningen ble tatt i hemmelighet av USAs president Joe Biden. Dette for å hindre Russland i tjene penger på salg av gass til Europa.
show more
Post cover
Image courtesy of "Document"
– USA sprengte Nord Stream 1 og 2 med norsk hjelp

Amerikanerne sprengte Nord Stream 1 og 2, og Norge var direkte involvert, skriver gravejournalisten Seymour Hersh. – Dette er en krigshandling, ...


Anledningen som bød seg, var Baltops22, en marineøvelse akkurat i det området av Østersjøen hvor ledningene gikk. Denne er utsatt med en timer, og når tiden er inne, sender den ut en lavfrekvent lyd som trigger eksplosivene. USA var redd for «fallout». Den kom ikke til å bli åpnet, sa hun med ettertrykk. Marineøvelsen var rutinemessig i juni. Østersjøen er full av fartøy og under overvåking fra en rekke stater, ikke minst Sverige og Danmark. I en slik situasjon ønsket ikke Biden-regimet at Tyskland og deler av Europa skulle være avhengig av russisk gass. Med vår lange erfaring med Russland og vårt langvarige Nato-medlemskap var Norge selvsagt kontaktpunkt. Noen i administrasjonen har ønsket at denne historien skulle komme ut: USA sprengte de russiske rørledningene for å bryte forbindelsen til Tyskland. Muligheten for en invasjon var reell. – Dette er en krigshandling (an act of war), sa et av medlemmene av aksjonsgruppa da planene om å sprenge ledningen forelå. Det ville sementere Tysklands avhengighet av Russland.
show more
Post cover
Image courtesy of "borsen.no"
- Det er absurd

Hovedlærer i etterretning, Tom Røseth, går hardt ut mot den britiske avisa The Times" publisering av de oppsiktsvekkende påstandene om at Norge og USA sto ...


- Dette er så forenklet og overdrevet. - Det kan høres tilforlatelig ut for mange. - Her tror jeg det er viktig for Norge å avvise dette. - Det er absurd. - I Norge er det kjent at den unge Stoltenberg var Nato-motstander. En av Hersh sine påstander er at Norge - og norske myndigheter - hater Russland. Det er viktig å korrigere historien selv om det er krevende når den har spredd seg. Vi har jo fått kritikk av andre Nato-land for det, sier han og legger til: Koblingen mellom et dykkesenter i USA og tidligere amerikansk motvilje mot Nord Stream-rørledningene kan, ifølge Røseth, virke besnærende på mange. Påstandene til Hersh har spredd seg som ild i tørt gress det siste døgnet. - Russiske medier er kontrollert I sosiale medier deles påstandene også av ulike politiske fløyer i Vesten.
show more