Territorium

 
 
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Vil angripe inne i Russland med egne våpen

Hittil har Ukraina nøyd seg med å forsvare eget territorium og gjenerobre russiskokkuperte områder. Nå varsler de en ny og farligere fase av krigen.


Ukraina trenger flere våpen, og vi trenger det så raskt som mulig for å likvidere russere. Vi trenger stridsvogner for å forsvare oss og utvikle motoffensiver. Dette er nesten helt sikkert fordi Russland nå mangler ammunisjon og manøverenheter som kreves for vellykkede offensiver, heter det i rapporten. – Det er fortsatt usannsynlig at Russland vil være i stand til å bygge opp styrkene som kreves for å påvirke krigens utfall vesentlig i løpet av de neste ukene. Dessverre, i mellomtiden, mister vi folket vårt mens vi kjemper for vår uavhengighet, sier sekretæren for det nasjonale sikkerhets- og forsvarsrådet i Ukraina. I løpet av den snart ett år lange krigen har det flere ganger skjedd uforklarlige eksplosjoner ved strategisk viktige militære og sivile anlegg i Russland.
show more