Aleksander Aamodt Kilde

 
 
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Gullet glapp: - Er det mulig?!

Aleksander Aamodt Kilde (30) lå an til VM-gull i super-G, men nordmannen ble slått med ett (!) hundredel.


- Det er litt blandede følelser akkurat nå. Er det mulig? - Det er så typisk. Jeg var i teltet, og han var litt nedfor. Det var det siste hjørnet i henget her som tok meg. - Det var én sving.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Aleksander Aamodt Kilde slått med en hundredel: VM-gullet glapp

COURCHEVEL/OSLO (VG) Aleksander Aamodt Kilde tok sin aller første VM-medalje. Men det ble ikke gull, for James Crawford var en hundredel raskere enn ...


Det er første gang han er utenfor pallen denne sesongen. Og på lagradioen til de neste norske herrene på start sa Kilde at det bare var å stå på og kjøre rent. Omgjort til et regnestykke så betyr det at Crawford var 27,6 centimeter før Kilde i mål etter 1857 meter. Det er et godt tegn. Adrian Smiseth Sejersted fikk grønne tider i starten og ledet, men han kjørte i mål til 6. Moritz i 2017, i samme mesterskap ble han nummer fire i kombinasjonen. Det så dramatisk ut i 114 kilometer i timen, men italieneren var fort oppe og gikk på benene. Så var det Kilde sin tur. [Aleksander Aamodt Kilde](https://www.vg.no/tag/aleksander-aamodt-kilde) kom til VM som en av to storfavoritter i fartsdisiplinene. I sin VM-start nummer 14 kjørte Kilde for sin første VM-medalje. På søndag (utfor) er det kanskje min tur. Men hjemmehåpet Alexis Pinturault var enda bedre, og kjørte 0,11 sekunder fortere.
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Aamodt Kilde én fattig hundredel unna sitt første VM-gull: – Er ...

Aleksander Aamodt Kilde slo sin erkerival Marco Odermatt i super-G-konkurranse i VM i Courchevel, men han måtte likevel se at et potensielt VM-gullet glippe ...


Post cover
Image courtesy of "NRK"
VM-gullet glapp for Aleksander Aamodt Kilde i hundredelsdrama

Aleksander Aamodt Kilde leverte et knallsterkt renn og så ut til å gå mot VM-gull i franske Courchevel. Men så dukket en kanadisk overraskelse opp.


Det er jo VM og det er konkurransemennesker det her. Det er helt rå kraft. Og selvfølgelig, man må jo være realistisk og si at det ene hundredelet er surt, men sånn er det, sier Kilde. Det var ikke en god beslutning i denne løypa. – Ja, det er første reaksjonen, da. – Det er fantastisk. Det skal så lite til å være det hundredelet foran, sier sportssjef Claus Ryste. Mesterskapet det snakkes om er VM i 2017 i St. – Første reaksjon var egentlig bare: Er det mulig? Det at det kommer i et VM er helt utrolig. – Gullet er nok noe han hadde veldig lyst på. Vi har stått litt i veien for deres VM-suksess, men Kilde er utrolig og har vært på riktig side av hundredelene flere ganger tidligere, sier Crawford til NRK.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
VM-sølv til Kilde – gullet røk med én hundredel

Aleksander Aamodt Kilde (30) havnet på andreplass i super-G-rennet i VM, én fattig hundredel bak canadiske James Crawford. – Hundredelen foran Kilde.


Det er fantastisk det også. Det er utrolig kjipt for oss, men det blir medalje. Det er kjipt, altså, innrømmer Kilde til Viaplay etter rennet. [ Bronse-Kajsa (24) nektet å ta imot gratulasjoner: – Det beste og det verste](https://www.nettavisen.no/sport/vickhoff-lie-tok-vm-medalje/s/5-95-904970) Det siste hjørnet inne i henget. Den er «tricky».
show more
Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
Aleksander Aamodt Kilde slått med en hundredel: VM-gullet glapp

COURCHEVEL/OSLO (VG) Aleksander Aamodt Kilde kan ta sin aller første VM-medalje i dag.


Det er første gang han er utenfor pallen denne sesongen. Og på lagradioen til de neste norske herrene på start sa Kilde at det bare var å stå på og kjøre rent. Omgjort til et regnestykke så betyr det at Crawford var 27,6 centimeter før Kilde i mål etter 1857 meter. Det er et godt tegn. Adrian Smiseth Sejersted fikk grønne tider i starten og ledet, men han kjørte i mål til 6. Det så dramatisk ut i 114 kilometer i timen, men italieneren var fort oppe og gikk på benene. Moritz i 2017, i samme mesterskap ble han nummer fire i kombinasjonen. Så var det Kilde sin tur. [Aleksander Aamodt Kilde](https://www.vg.no/tag/aleksander-aamodt-kilde) kom til VM som en av to storfavoritter i fartsdisiplinene. I sin VM-start nummer 14 kjørte Kilde for sin første VM-medalje. På søndag (utfor) er det kanskje min tur. Men hjemmehåpet Alexis Pinturault var enda bedre, og kjørte 0,11 sekunder fortere.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Superparet åpner opp om forholdet: – Den største utfordringen

Det var i 2021 at Aleksander Aamodt Kilde kunne avsløre at han hadde funnet lykken med amerikanske Mikaela Shiffrin. Snart to år senere har de gjentatte ...


Sistnevnte par har bosatt seg i Norge, men Shiffrin og Kilde har tidligere uttalt at de ikke er fremmed for en framtid i Statene. Det å ha en familie som støtter opp om det jeg gjør, sammen med også Mikaela, som er min bedre halvdel. Det faktum at hun er fra USA og han fra Norge blir et tema i episode fire.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
VM-sølv til Kilde – gullet røk med én hundredel

Aleksander Aamodt Kilde (30) havnet på andreplass i super-G-rennet i VM, én fattig hundredel bak canadiske James Crawford. – Hundredelen foran Kilde.


Det er fantastisk det også. Det er utrolig kjipt for oss, men det blir medalje. Det er kjipt, altså, innrømmer Kilde til Viaplay etter rennet. [ Bronse-Kajsa (24) nektet å ta imot gratulasjoner: – Det beste og det verste](https://www.nettavisen.no/sport/vickhoff-lie-tok-vm-medalje/s/5-95-904970) Det siste hjørnet inne i henget. Den er «tricky».
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Gulldrømmen røk med en hundredel

Aleksander Aamodt Kilde (30) fikk til et fantomløp i super-G i alpin-VM i Courchevel. Den canadiske sensasjonen James Crawford slo ham med én fattig ...


Jeg var i teltet, og han var litt nedfor. – Det er litt blandede følelser akkurat nå. – Det er fantastisk, og jeg skal nyte dette. Det holdt ikke til gull, men det var close, sa Kilde til Viaplay. Det er greit til å være sulten for det kommer en ny mulighet på søndag, konstaterte 30-åringen. Den følelsen kommer til å sitte i en stund.
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Aamodt Kilde én fattig hundredel unna sitt første VM-gull: – Er selvfølgelig bittert

Aleksander Aamodt Kilde slo sin erkerival Marco Odermatt i super-G-konkurranse i VM i Courchevel, men han måtte likevel se at et potensielt VM-gullet glippe ...


– Jeg er litt redd for menisken og indre leddbånd på det venstre kneet. Nordmannen kjørte strålende i store deler av løypa, men tapte stort på slutten. VM


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Aleksander Aamodt Kilde slått med en hundredel: VM-gullet glapp

COURCHEVEL/OSLO (VG) Aleksander Aamodt Kilde tok sin aller første VM-medalje. Men det ble ikke gull, for James Crawford var en hundredel raskere enn ...


Det er første gang han er utenfor pallen denne sesongen. Og på lagradioen til de neste norske herrene på start sa Kilde at det bare var å stå på og kjøre rent. Omgjort til et regnestykke så betyr det at Crawford var 27,6 centimeter før Kilde i mål etter 1857 meter. Det er et godt tegn. Adrian Smiseth Sejersted fikk grønne tider i starten og ledet, men han kjørte i mål til 6. Moritz i 2017, i samme mesterskap ble han nummer fire i kombinasjonen. Det så dramatisk ut i 114 kilometer i timen, men italieneren var fort oppe og gikk på benene. Så var det Kilde sin tur. [Aleksander Aamodt Kilde](https://www.vg.no/tag/aleksander-aamodt-kilde) kom til VM som en av to storfavoritter i fartsdisiplinene. I sin VM-start nummer 14 kjørte Kilde for sin første VM-medalje. På søndag (utfor) er det kanskje min tur. Men hjemmehåpet Alexis Pinturault var enda bedre, og kjørte 0,11 sekunder fortere.
show more